30 APRILIE 1

Mai un mic, mai o frigăruie în minivacanța de 1 mai

2 minute • Miruna Casiana Dumitrașcu • 14 aprilie 2018


În ședința de Guvern din data de 12.04.2018 s-a discutat despre o posibilă prelungire a minivacantei de 1 mai, astfel că data de 30 aprilie să fie zi liberă și să se poată recupera fie până pe 5 mai într-o zi de sâmbătă, fie prin ore suplimentare la locul de muncă până pe dată de 11 mai.
Așa că ne-am ales cu câteva zile de relaxare în care putem merge cu prietenii și familia să sărbătorim 1 mai muncitoresc așa cum se cuvine. Aveți, totuși, grijă la legislație și respectați prevederile referitoare la picnic. Suntem fericiți că suntem liberi, dar să fim și responsabili. Amenzile se pot întinde de la 100 de lei și până la 5000 de lei, în funcție de gravitatea faptei.
Spre exemplu, riscați o amendă între 1.000 de lei și 3.000 de lei dacă desfăsurati activităţi de picnic în afară zonelor special amenajate pentru activităţile de picnic şi/sau a zonelor indicate pentru activităţile de picnic sau între 300 și 3.000 de lei dacă aruncați ţigări, chibrituri sau orice alte obiecte aprinse în alte locuri decât în cele special amenajate.
O vacanță cu mult soare și voie bună va dorim!

CITESTE AICI despre Vinerea Mare declarată zi liberă recent, cât și de restul zilelor din an la care trebuie să te gandesti cum să ti le planifici.
Citește și Legea 54/2012 privind activitatile de picnic ca să vedeți că nu glumim cand vă spunem că trebuie să aveți grijă și la buzunare de 1 mai.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *