carti litera.net  scaled 1

7 cărți pe care mi le-am dorit, la un preț de neratat

5 minute • Ana-Maria Udriste • 25 iunie 2020


Știi sentimentul ăla când îți dorești neapărat o carte, dar apoi când vezi cât costă, zici că mai bine citești un rezumat pe internet? Ei bine, cam așa sunt și eu, mai ales că la câte cărți aș vrea, practic nu mi-ar mai rămâne bani de suplimente nutritive. Grea alegere în viață.

Cei de la editura Litera au în perioda 24 – 28 iunie 2020, un Black Friday de vară, cu prețuri de până la 80% reducere și cărți la 10 lei. Mai ieftin ca la anticariat.

Ce e cu adevărat interesant este că ai foarte multe cărți din categoriile premium reduse, pe care eu una mi le-am dorit de ceva vreme, dar mi se păreau, cum ziceam, greu accesibile.

1. Planeta noastră

Dacă ai urmărit seria de pe Netflix, ei bine există și o carte, Planeta Noastră, care arată absolut superb și este printată pe o hârtie excepțională.

Un must-have pentru imaginile absolut extraordinare.

Planeta noastră

2. Marele atlas ilustrat al corpului uman

Când eram mică, mereu mi-am dorit un atlat ilustrat al corpului uman. Îmi aduc aminte când mă duceam la Universitate în pasaj să mă uit după ele și erau niște ediții din America, foarte foarte scumpe.

Mai apoi, colegii mei de liceu, când dădeau admiterea la facultatea de medicină, tot cutreierau anticariate ca să le scoată mai ieftin.

Dar acum e redusă cu 45%, la doar 99 lei și o poți lua de aici. Iar dacă o să îmi spui că există aplicații în 3D și zeci de programe pe calculator unde vezi corpul uman, îți voi spune că atunci când am învățat pentru examenul de instructor personal tot de pe foi A4 am învățat mușchii.

Și o poți completa cu niște curiozități despre corpul uman și ce poate face el, de aici.

Marele atlas ilustrat al corpului uman

3. Pinch of Nom. 100 de rețete simple și gustoase pentru a slăbi

Indeed, Pinch of Nom este cel mai citit blog culinar ”healthy” din Marea Britanie cu niște retețe extrem de echilibrate, foarte bine puse la punct și foarte versatile.

Sunt ușor de gătit, gustoase, o combinație bună între alimente și o soluție bună pentru care cred că a mânca sănătos înseamnă piept de pui.

Eu o am în limba engleză, de aceea zic că merită fără doar și poate. O poți lua de aici.

Pinch of Nom. 100 de rețete simple și gustoase pentru a slăbi

4. Set Enciclopedia ilustrată pentru copii (6 cărți)

Mai țineți minte seriile acelea de enciclopedii de când eram mici? Animale, țări, corpul uman, pământul, istoria, dinozauri? Fix în timp ce scriu articolul ăsta mă uit direct în bibliotecă unde le vâd înșirate. Da, au aproape 24 de ani.

Astea de mai jos nu au 24 de ani, sunt mai tinere, dar la fel de interesante.

Set Enciclopedia ilustrată pentru copii (6 cărți)

5. Sociologie: idei fundamentale

Cartea face parte dintr-o colecție Litera pentru toți, ediție premium. Dar când scrie mare pe copertă ”contractul marital este un contract de muncă” chiar nu ai cum să nu o iei. Serios.

Sociologie. Idei fundamentale

6. Agatha Christie? Te rog.

Orice student la drept trebuie să citească cărțile lui Agatha Christie. Serios. Nu ai cum să treci peste ele. Și după ce termini facultatea sau treci de măcar de penalul special, o să privești cu alți ochi toate cărțile ei.

Toată cărțile au reduceri între 45% și 60% și le poți găsi aici.

Uite, noi am făcut un exercițiu de imaginație și ne-am gândit cum ar răspunde penal autorii crimei din Orient Express.

7. Mica enciclopedie Hygge. Rețeta daneză a fericirii

Nu ai cum să o ratezi, serios. De câte ori trec pe lângă ea printr-o librărie mă gândesc să o iau.

Dar apoi mi se pare că m-ar face nefericită și nu asta e ideea cărții. Însă atâția oameni o recomandă, ceea ce înseamnă că ar trebui să îi dau o șansă și să fiu mai deschisă la minte.

Iar apropo de fericire, mai e și marea carte a fericirii.

Mica enciclopedie Hygge. Rețeta daneză a fericirii

Bonus: alte cărți interesante

Bine, astea mi s-au părut mie așa, de pus frumos în bibliotecă și mândrit cu ele.

Dar pe de altă parte, mai sunt multe alte cărți care mi-au făcut cu ochiul și pe care le pândeam de mult. Iar dacă dai click pe poze, o să te ducă direct la carte.

Cel mai înțelept din încăpere
Marea carte de enigme. Hercule Poirot
Universul enigmelor lui Einstein
Selfie
Marea carte de jocuri logice. 197 de probleme, enigme și ghicitori
Pacienta tăcută

Tu ce carte ai vrea să-ți iei?


Editura Litera.ro are în perioada 24-28 iunie o campanie cu până la 80% reducere pentru cărți, inclusiv cărți premium care chiar merită. Le găsești pe toate aici.

Poză de Daria Shevtsova pe Pexels

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *