social media protection 1

Accesarea fara drept a unui cont de Facebook si restrictionarea accesului prin schimbarea parolei. Condamnare penala.

2 minute • Redactia • 03 martie 2017


Numărul sentintei
15/17.03.2016
 Data
17.03.2016
 Instanța
Tribunalul Calarași
 
 Ce s-a decis

Faptele inculpatului  care, în data de 22.11.2014  în timp ce se afla în Spania, zona Madrid, pe fondul unei relații conflictuale cu C. A.-C. a accesat fără drept, prin încălcarea măsurilor de securitate contul informatic creat pe rețeaua de socializare Facebook cu  numele „H. Călărași 5” ce aparține persoanei vătămate S.C. B. S.A. – H. Călărași –  unde a postat mai multe fotografii și mesaje denigratoare atât la adresa societății comerciale cât și la adresa persoanei ce ocupă funcția de administrator în cadrul acestei societăți, respectiv martora C. A.-C. și care,  a modificat cu același prilej, mai multe date informatice referitoare la respectivele conturi și, prin schimbarea parolei de acces a restricționat accesul persoanelor autorizate la sistemul informatic respectiv, întrunesc elementele constitutive ale infracțiunilor de „acces ilegal la un sistem informatic” și alterarea integrității datelor informatice”, prevăzute de art. 360 alin. 1 și alin. 3 Codul Penal., respectiv art. 362 Codul Penal.

Pentru infracțiunea de „acces ilegal la un sistem informatic” inculpatul a fost condamnat la pedeapsa de un an și 4 luni închisoare.

Pentru infractiunea de „alterarare a integritatii datelor informatice” inculpatul a fost condamnat la pedeapsa de 8 luni închisoare.

În baza art. 91 Codul Penal instanta a  dispus suspendarea executării pedepsei sub supraveghere și  a stabilit un termen de supraveghere de  4 ani.

Link
JURIO

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *