ANAF formular 108

ANAF supune dezbaterii publice formularul 108

2 minute • Ana-Maria Udriste • 24 octombrie 2017


Potrivit unui comunicat de presa de pe site-ul ANAF, orice reprezentanța a unei/unor persoane juridice străine datorează un impozit anual în sumă de 18.000 lei, care se declară şi se plătește la bugetul de stat până în ultima zi a lunii februarie, inclusiv, a anului de impunere, potrivit noilor reglementari ale Codului Fiscal.
În situația înființării/desființării reprezentanței impozitul datorat pentru anul de impunere se calculează proporțional cu numărul de luni de funcționare a reprezentanței și se declară în termen de 30 de zile de la data la care aceasta a fost înfiinţată / desființată, după caz.
În vederea administrării unitare a impozitului pe reprezentanță și a prelucrării automate a declarațiilor fiscale, prin proiectul de ordin supus dezbaterii publice, se propune aprobarea modelului și conținutului formularului 108 “Declarație privind impozitul pe reprezentanță”, precum și a instrucțiunilor de completare a acestuia.
Reamintim ca, incepând cu data de 1 ianuarie 2018, potrivit prevederilor Ordonanţei Guvernului nr.25/2017, se modifică dispozițiile Capitolului III “Impozitul pe reprezentanţe” de la Titlul VI din Legea nr.227/2015 privind Codul fiscal.
Modificările legislative au vizat, în principal, aspecte referitoare la stabilirea, declararea și plata impozitului anual datorat de reprezentanța unei/unor persoane juridice străine, autorizată să funcţioneze în România.

Ordin declaratie 108 ANAF by Avocatoo on Scribd

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *