boat 4652669 1280

Aș alege oricând să călătoresc… în Cipru

3 minute • Miruna Casiana Dumitrașcu • 21 decembrie 2019


Alexandra Zară a acceptat invitația noastră de a scrie despre destinația favorită, anume Cipru. La finalul articolului veți găsi și cateva sfaturi utile pentru o vacanță cu adevărat reușită, poate chiar după sesiune 🙂

Zeci, sute, mii, iar șirul își poate găsi continuarea. Numărul locurilor spre care îți poți îndrepta pașii, pe care le poți vizita și pe care le poți păstra fotografiate în memorie este unul deosebit. Dintre atâtea destinații, totuși, aș alege oricând să călătoresc în Cipru.

Pentru că…

Sfârșitul verii este cu siguranță timpul potrivit pentru a te bucura de culorile, lumina și căldura ce inundă insula, însă vacanța ta nu poate fi una desăvârșită fără a descoperi tainele câtorva dintre următoarele obiective turistice:

1. Nicosia

Nicosia este capitala Ciprului și, de asemenea, cel mai mare oraș al insulei. Este orașul care a rămas divizat în urma invaziei din 1974. Sudul Nicosiei (numit Lefkosia) aparține Republicii Cipru, în timp ce nordul Nicosiei (cunoscut și sub denumirea de Lefkosa) este parte a Republicii Turce a Ciprului de Nord, iar trecerea graniței Ciprului de Nord necesită doar o verificare a pașaportului.

2. Kyrenia

Kyrenia (Girne), unul dintre cele mai frumoase orașe ale Ciprului de Nord, este un oraș portuar, fiind chiar primul care a fost cucerit în anul 1974. Deosebit de altele datorită străjuirii Munților Pentadaktylos, are numeroase elemente arhitecturale ce datează de peste 1300 de ani. Portul pitoresc este împrejmuit de apartamente multicolore, cafenele, baruri și restaurante care-ți oferă nesfârșite posibilități de a cunoaște și savura merindele locului, în timp ce te poți bucura de cadrul de poveste pe care vasta întindere de apă îl conturează.

3. Famagusta

Un alt mare oraș portuar, acest loc este cunoscut drept centru internațional de comerț și turism. Famagusta are o bogată istorie: în secolul al IV-lea, a fost complet distrus de un cutremur puternic, iar numai ruinele Templului lui Zeus, stadionul și ruinele Necropolei amintesc, astăzi, de acele vremuri glorioase. Fără îndoială o legendă vie, Turnul lui Othello, se poate regăsi printre zidurile Famagustei și poate fi vizitat de către cei care vor să se afle aproape de inspirația poetică ce l-a condus pe Shakespeare spre a scrie tragedia cu același nume.

Nu uita că…

Sperând că cele trei orașe apropiate, mai sus descrise, ți-au stârnit interesul de a-ți pregăti bagajul pentru o vacanță în Cipru, nu pierde din vedere câteva informații pe care urmează să le prezint:

  • ora Ciprului este aceeaşi cu cea a României, GMT+2
  • moneda utilizată în Cipru este EURO
  • temperaturile ating 17 grade Celsius în luna ianuarie şi 30 grade Celsius în luna octombrie
  • circulaţia se realizează pe banda din stânga, cea din dreapta fiind pentru depăşire, iar volanul fiind pe partea dreaptă
  • maşinile închiriate au plăcuţe de înmatriculare scrise cu roşu, spre deosebire de cele ale localnicilor scrise cu galben

Ai fost pe undeva anul acesta si ai ramas de-a dreptul impresionat? Ce zici daca ne-ai scrie o mica recenzie, poate incurajam si alti cititori sa viziteze? Da-ne de veste pe contact@avocatoo.ro si vedem ce putem face 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *