NKT06824 scaled 1

Bei cafea, dar nu ai timp să cumperi una bună? Ce-ai zice să-ți fie livrată?

5 minute • Ana-Maria Udriste • 12 februarie 2020


Disclaimer: acesta este un material în parteneriat cu cei de la coffeeinthebox.ro, care îți livrează cafea la ușă când vrei tu, în funcție de abonamentul ales.

Dacă ești avocat, știi ce înseamnă o cafea bună

Cafeaua este combustibilul unui avocat. De fapt, cred că unele dintre cele mai interesante discuții în mijlocul cărora am aterizat se referau la gustul cafelei de la birou.

Nu mai spun că uneori mi s-a pus întrebarea, de către cei care doreau o schimbare în carieră, ”auzi, dar știi cum e cafeaua în locul X? tot din pastile”?

Bei aproximativ 4 căni de cafea pe zi, din care 3 la birou, în medie. Dacă nu poți schimba cafeaua de la birou, ce ai zice ca măcar să-ți începi cafeaua cu una bună?

Fă băutul de cafea o experiență

Mie-mi place să beau cafea; poate și din cauză că m-am obișnuit de mică cu mirosul de cafea turcească cumpărată din piață de la Obor proaspăt râșnită de bunica mea și făcută la ibric.

Între timp, ibricul a fost înlocuit de filtru, că e mai rapid, filtrul clasic cu un filtru programabil și am trecut într-un final la espressor. Am încercat pastilele de cafea și acasă, dar recunosc că nu m-au atras.

Ca și în materie de mâncare, îmi place să fac din băutul unei cafele o experiență. Asta presupune să citești, să te informezi despre tipurile de cafele, să dai comandă, să vină acasă sau să o ridici de pe undeva. Pe scurt, timp pierdut.

Așadar, când am aflat de coffeeinthebox și de faptul că livrează cafea acasă, le-am scris imediat că vreau să încerc.

Nu pentru că livrează cafea acasă, că asta poți face de la orice magazin online, ci că îți permite să faci un abonament și să îți fie livrată cafea la un interval ales de tine (la mine e săptămânal), din mai multe colțuri ale lumii, tocmai ca să te bucuri de experiențe noi.

Primești cafea din toate colțurile lumii

Neagră, lungă, fierbinte și tare.

Eu m-am lăsat pe mână lor, am zis cam ce fel de cafea beau de obicei și cum o beau, iar ei mi-au pus coletul la curier și a ajuns la ușă.

Interesant este că dacă ești un amator de experiențe, ca mine poți alege abonamentul traveler, prin care cei de la coffeeinthebox îți vor alege o țară anume în fiecare lună, și vei primi câte 2 pachete de cafea la fiecare livrare din țara respectivă. În următoarea lună vei primi cafea din altă țară și tot așa.

Dacă ești mai conservator din fire, poți alege abonamentul clasic, prin care îți vor fi livrate cafelele pe care le alegi din magazin, cu o frecvență pe care tu o alegi.

Iar toate cafelele pot fi boabe sau măcinate pentru diferite metode de preparare a cafelei: V60, ibric, filtru, espressor, chemex etc. Găsești ghiduri pentru fiecare în parte la ei pe site.

Și fiecare cafea vine cu o mini-povestioară ca să știi ce bei.

Cum și când se livrează?

Poți alege frecvența livrării la 1, 2, 3 sau 4 săptămâni, în funcție de cât de mult bei și o termini. La cum mă cunosc, săptămânal a fost pentru mine cea mai bună variantă.

Poți face abonament pe 1, 2 sau 3 luni, pe care îl poți întrerupe oricând sau îl poți suspenda, iar plata se face recurent, de la prima livrare. E, dacă vreți, un fel de Netflix pentru cafea.

Dacă vrei să încetezi abonamentul sau să îl suspenzi pentru o perioadă anume, cum ar fi dacă pleci în concediu, o poți face din contul tău de client.

Cum se face plata?

Recurent, în fiecare lună, online.

Practic, în fiecare lună îți iau de pe card suma respectivă și îți vor livra cafeaua. Nu poți să plătești ramburs, la livrare, pentru că ar însemna că nu mai este un abonament.

Exact cum ziceam mai sus, gândește-te la Coffee in the Box ca la Spotify, doar că în loc să-ți livreze lunar muzică personalizată, îți livrează cafea.

E mai scump sau mai ieftin?

Veșnica întrebare. Dacă facem un calcul, plătești 100 RON pentru 500-600 grame de cafea de origine care îți este livrată la ușă, fără să mai ai grja unei comenzi. Gramajul e posibil să varieze (în plus) în funcție de furnizorul din luna respectivă.

Da, față de a comanda tu singur de pe internet, ieși undeva mai scump cu 20 RON, dar care se compensează cu experiența personalizată și cu livrarea gratuită (care ajunge și la 25 RON, în funcție de livrator).

Pe scurt, e tot pe acolo.

Merită?

Sincer, da. Eu sunt o persoană destul de comodă, iar ultimul lucru la care-mi stă mintea să mă gândesc este când mi se termină cafeaua și ce să aleg în schimb.

Și mă plictisesc destul de repede de aceeași cafea, așa că îmi convine de minune să primesc, la ușă, câte un sortiment nou în fiecare lună, fără să-mi bat capul.

Sunt curioasă câte tipuri de cafea vor fi 🙂

Dacă nu poți înlocui cafeaua de la birou, măcar să te bucuri cum trebuie de cea băută acasă.


Pe cei de la coffeeinthebox îi puteți găsi aici, iar mie mi-ar plăcea să știu experiența ta cu băutul cafelei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *