Untitled design 3

Românii şi bulgarii pot călători fără viză în Canada

2 minute • Mihai Alexandru-Laurentiu • 21 decembrie 2017


Guvernul canadian a anunţat recent o decizie al cărei impact este unul major pentru cetăţenii a doua ţări europene: România şi Bulgaria.

Începând cu 1 decembrie 2017, românii şi bulgarii nu vor mai avea nevoie de vize pentru a călători in Canada, facilitând astfel considerabil libera circulaţie între state si marcând un nou punct de dezvoltare a relaţiilor diplomatice bilaterale, a încrederii si cooperării.

Conform ministrului canadian al imigrării, refugiaţilor si cetaţeniei, Canada “apreciază legaturile puternice avute cu Romania, Bulgaria şi UE şi este incântată de a putea extinde circulaţia necondiţionată de viză catre toţi cetăţenii statelor membre UE. Facilitând românilor si bulgarilor vizita catre Canada, se incurajează dezvoltarea turismului, a comerţului, care, la rândul lor, vor crea noi oportunităţi de business, schimb si investiţii atât pentru canadieni, cât şi pentru europeni.”

Totuşi, există anumite limitări ce trebuie avute in vedere: circulaţia fără viză nu include posibilitatea de a munci in Canada, ci presupune doar scurte vizite de afaceri, turism sau vizite rudelor, cunoştinţelor si prietenilor.
De asemenea, în cazul circulaţiei prin intermediul transportului aerian, este necesară o Autorizaţie Electronică de Călătorie pentru a putea tranzita aeroporturile canadiene.

În cazul in care se are in vedere posibilitatea de a rămâne și munci în Canada, procedura nu este afectată de această decizie, nefiind simplificată. Cei interesaţi vor trebui să aplice pentru o permisiune acordată de Ministerul Muncii şi al Politicilor Sociale canadian.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *