woman in grey jacket sits on bed uses grey laptop 935743

Ce faci ca student stând acasă de coronavirus?

5 minute • Adina-Georgiana Cocuț • 13 martie 2020


Nu este cel mai bun contex, însă situaţia din ultimele zile, în legătură cu pandemia de coronavirus, a impus suspendarea cursurilor şi izolarea la domiciliu pentru studenţi. Fără să ignorăm gravitatea împrejurărilor, măsura luată poate avea şi părţi bune, aşa că ne-am gândit să-ţi dăm câteva idei pentru timpul de stat acasă.

1. Ce zici de hobby-urile tale?

Mai ştii ce hobby-uri aveai înainte de facultate (când aveai viaţă)? E timpul să ştergi praful de pe ele şi să te apuci din nou să pictezi, să cânţi la pian, să dansezi, să asculți muzică. E relaxant şi chiar benefic în perioada aceasta de panică, pentru că te va distrage de la ştirile negative şi te va ajuta să îţi păstrezi calmul.

Poza de Burst pe pexels

Dacă printre hobby-urile tale se numără şi scrisul, eşti norocos, pentru că la Avocatoo facem recrutări.

Vrem externi curioşi şi creativi, din orice domeniu care ar putea să aducă un strop de culoare în redacţie, fie că vorbim de jurnalism, Drept, graphic designers, comunicare, practicieni de toate felurile, pasionaţi de social media sau de securitate, internet, GDPR, drepturi de autor, influencer marketing, business etc. Aşa că scrie-ne aici.

 
Poza de Kaboompics .com pe Pexels 

2. Liber la seriale şi la filme

Sperăm că ţi-ai făcut destule provizii de popcorn, se anunţă vremuri pline de acţiune! Ei bine, da, e timpul să te uiţi liniştit la seriale şi la filme bune, pe care le tot amâni în fața altor priorități. Nu te sfătuim să faci doar asta, însă acum nu mai eşti presat cu deadline-urile, aşa că e ok să profiţi un pic de timpul liber.

 
poza de JESHOOTS.com pe Pexels

Sau cum spune un coleg din redacţie: Ai un partener? Sex. Nu ai un partener? Netflix. Dincolo de glumă, dacă are cine să te acompanieze, totul e în beneficiul tău, un studiu publicat în New York Times arată că o relaţie de cuplu bună ajută sistemul imunitar şi procesul de vindecare a rănilor. Ăsta da tratament pentru îmbunătăţirea imunităţii în vremuri de coronavirus!

3. Citeşte cărți bune

Acum nu te mai poţi plânge că nu ai timp să citeşti şi altceva în afară de cursurile de la facultate. Ştim că vrei nişte sugestii, aşa că avem numeroase titluri de cărţi bune pentru dezvoltare personală aici, plus altele cu un pic mai multă acţiune, aici.

 
Poza de Daria Shevtsova pe Pexels

Pentru colegii inspirați de la Drept, care au împrumutat cărţi din timp, prin noi, de la bookster, le urăm spor la citit şi le aşteptăm recenziile aici.

Dacă nu eşti la curent, să ştii că am adus bookster pentru prima dată într-o facultate, cea de Drept din Bucureşti.

Şi e super simplu să le împrumuţi cărţile, am scris aici cum. Da, ştim cât de costisitoare sunt carţile juridice şi că nu prea mai vrei să investeşti în altele, aşa că nu pierde oportunitatea aceasta şi pregăteşte-ţi lista de împrumuturi pentru când ne întoarcem la facultate!

4. Fă cursuri online

Nu, nu ne referim la „cursurile online” de la facultate. Investeşte în tine în perioada aceasta şi caută diverse cursuri online, în funcţie de pasiunile tale, care să-ţi dezvolte anumite competenţe şi abilităţi pentru viitor.

De exemplu, poţi face cursuri de antreprenoriat, de programare, de copywriter, de nutriţie, de competenţe digitale, de marketing sau chiar un curs de limbă străină.

 
poza de pIXABAY pe pexels

5. Lucruri pe care le faci rar

Este timpul să arăţi familiei că știi și altceva în afară de învățat şi să încerci ceva nou, cum ar fi să găteşti. O colegă ne recomandă curățatul oricărui tip de suprafață, cică este în trend zilele astea. Mai poţi să faci, de exemplu, o mică sortare de primăvară, să vezi ce haine nu mai foloseşti ori ţi-au rămas mici şi să le pui deoparte. La Paşte îi va prinde bine unui copil cu mai puţine posibilităţi materiale. Multe muzee din România au tur virtual, vezi pe listă ce te atrage. Unteatru transmite spectacole online, uite ce am găsit pe pagina lor de Facebook!

Fii activ, chiar dacă stai în casă, îţi va prinde bine în amalgamul de emoţii şi de stări din ultimele săptămâni! Iar timpul o să treacă altfel când ai ceva plăcut de realizat.

Dacă îți plac ideile noastre, dă-le și colegilor tai! Iar dacă ai altele și mai bune, scrie-le în comentarii să afle toată lumea de ele!

Cover photo by Andrea Piacquadio from Pexels

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *