VS 1 1

Curtea Europeană a decis, merele nu seamănă cu perele

2 minute • Bence Antonya • 19 februarie 2019


Compania Apple Inc. a pierdut bătaia juridică împotriva celor de la Pear Technologies Ltd, care a cerut suspendarea înregistrării acestei mărci, acesta fiind prea similar cu mărul lor.
Compania Pear Technologies Ltd, o companie înregistrată în Macao (China), care se ocupă de webdesign a vrut să îşi înregistreze marca în Uniunea Europeană în iulie 2014. Compania Amercană, Apple Inc. a atacat această înregistare, considerând că cele două mărci sunt prea identice. Cele două companii oferă servicii în domenii similare, acesta fiind sectorul IT, descris în articolele 9, 35 şi 42 din Tratatul de la Nisa.
Însă Tribunalul de primă instanţă al Uniunii Europene a decis, că aceste două mărci nu seamănă, deci registraţia e corectă. Problema prinicipală a fost similaritatea între un măr şi un păr. Conform jurisprundenţei, în situaţii similare, fiecare element vizual, fonetic şi conceptual e analizat, iar se ia o hotărâre finală.
Principala diferenţă a fost privind alcătuirea siglei. Pe când mărul este integral, părul e alcătuit din mai multe pătrate. Părul are un pădunc, iar mărul are o frunză. Ultimul argument era faptul, că din măr lipseşte o bucată. Din aceste motive a fost anult cererea companiei Americane.
Argumentul prezentat de cei de la Apple Inc., spunănd că ambele sunt fructe e irelevant, precum şi faptul că marca lor are deja o reputaţie în Europa. Hotărârea finală a fost dată pe 31 ianuarie 2019.
🍏 vs 🍐

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *