ccr min

Încă o decizie, încă o modificare asupra Codului Penal și de Procedură Penală

2 minute • Redactia • 18 martie 2018


Așa cum titlul  anticipează ceea ce urmează să vă spunem, este deja cunoscut faptul că a noastră Curte Constituțională și ale sale decizii schimbă ordinea juridică – mai o sintagmă neconstituțională, mai o reinterpretare – de altfel, când este sesizată, nu poate refuza, ci doar dacă obiectul a mai fost deja dezbătut și cu prilejul altor decizii emise.

Ce am vrut noi să facem?
Simplu, adică să facem dreptul simplu pentru voi – de ce să mai cauți în listele lungi, interminabile de pe site-ul Curții o decizie care îți mai constată neconstituționalitatea unei sintagme dintr-un articol din Codul Penal sau de Procedură Penală când tu ești în plină pregătire pentru admitere/licență și nu mai vrei să pierzi timpul căutând? Mai e și cealaltă ipoteză: ți-ai cumpărat Codul Penal și de Procedură Penală la începutul anului universitar și te vezi nevoit să îți iei unul nou, pentru că … da, ai ghicit, s-au mai pronunțat între timp câteva decizii.
Ei bine, noi îți venim în ajutor. Ai aici 8 decizii, începând cu luna iulie 2017 și culminând cu actuala lună – martie 2018. De altfel, intenționăm să actualizăm acest document de fiecare dată când Curtea se pronunță până la datele prevăzute în programele de licență/ de admitere în profesie.
Cum e conceput?
  • Pentru a-ți fi mai ușor, am redactat în primă parte CE se admite și DE CE se admite. Astfel, îți poți printa materialul fără întreaga parte de practică și considerente și îl poți anexa la Codul Penal și de Procedură Penală să le ai în vedere când înveți.
  • În a doua parte, dacă ai neclarități și dorești să consulți întreaga decizie și ce argumente au fost luate în considerare, ai anexele aferente.

!

Descarcă-l repede de AICI.

Ți-a plăcut? Dă-l mai departe! Ai nevoie și de alte decizii? Scrie-ne pe pagina de facebook sau lasă mai jos un comentariu.
Noi îți urăm succes și sperăm ca acest material să îți fie folositor.
Vezi aici toate RIL-urile și HP-urile în materie penală pronunțate în 2017.


Acest material a fost realizat de Adelina Voicu și Miruna Casiana Dumitrașcu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *