Fight For quality 1 1

“ImbatRaniM aiCi, dAr nu ne plAnGem!” – Cei 6 te vor în echipă ACUM!

11 minute • Redactia • 11 noiembrie 2018


Într-o noapte friguroasă de noiembrie, când luna abia se zărea pe cer și ici, colo câte o stea, cei 6 s-au întâlnit la sfat să discute despre noul plan de bătaie. G voia poate ceva grandios, cu multe etape, să vedem, să observăm, să decidem. A se gândea la unicorni și cum să mărim echipa cu alți unicorni. După o întreagă perioadă la focul șemineului, toți adormiră, visând la ziua de 11 noiembrie. Au discutat și s-au învârtit și iată câteva secvențe despre proiectul de suflet, Avocatoo.


”Pentru mine Avocatoo este un proiect de suflet, dincolo de orice altceva – mă uit cu admirație la studenții care scriu pe blog și care fac materiale minunate. Este foarte interesant și îți umple sufletul de bucurie să vezi că am reușit într-un timp atât de scurt să ajungem cu proiectul aici. Am reușit să punem în aplicare o idee din facultate – să dai oportunitatea studenților să scrie articole de specialitate, din timpul facultății, să se exprime liber, să se documenteze și să scrie cât mai pe înțelesul tuturor. Pentru că asta este ceva ce nu te învață facultatea – să explici mai departe niște noțiuni care ție îți sunt familiare, într-un limbaj natural.
Și, de asemenea, mă bucur de fiecare dată când văd că articolele sunt citite de mii de oameni – avem articole scrise de studenți de anul 1/2 sub coordonarea profesioniștilor care au fost citite de peste 70.000 oameni. Și tresar totodată un pic atunci când articolele apar citate în lucrări de specialitate: articole în reviste internaționale, licențe, disertații, doctorate, cercetări. Vrem să ducem proiectul și mai departe și să devină un punct de referință în domeniul juridic – dar nu în sensul clasic, al comunicatelor de presă, ci al informațiilor și modului de transmitere. Te aștept să ni te alături și să #facemdreptulsăfiesimplu.”, Ana-Maria Udriște, fondator.


Raluca Dumitrașcu, absolventă a Facultății de Drept, Universitatea din București masterand Dreptul Muncii, relații de muncă și industriale. De aproximativ 2 ani ne încântă cu prezența ei și hărnicia de care a dat dovadă.

“Pentru mine Avocatoo este un proiect de suflet în care mă implic încă din anul al III-lea de facultate (deci, de aproximativ 2 ani). A început ca o dorință de afirmare după ce o bună prietenă îmi povestise de proiect – bineînțeles, cu mult entuziasm, pentru că era ceva ce nu mai făcusem până atunci, iar acum este o parte din mine. Lucrând în această echipă am cunoscut oameni minunați, cărora le mulțumesc pe această cale pentru ajutorul acordat.
Plecând de la deviza #facemdreptulsafiesimplu am început să scriu articole, primul fiind despre reabilitarea condamnaților în dreptul penal (vezi AICI). Nu întâmplător primul meu articol se încadrează în sfera dreptului penal. In facultate am fost pasionată de acest domeniu și mi-am concentrat atenția asupra lui încă de la primele cursuri din anul al II-lea. În prezent am în jur de 60 de articole publicate, iar pentru viitor mi-am propus să mă axez pe dreptul muncii și să abordez cât mai multe teme și noțiuni din acest domeniu pentru că este un domeniu de care “ne lovim” în fiecare zi și cu siguranță este de interes pentru mulți dintre cititorii blogului.
Închei prin a-i mulțumi Anei pentru că m-a primit în echipă și mi-a dat șansa de a crește frumos odată cu blogul.”


Fășie Geordano, absolvent al Facultății de Științe Juridice și Administrative, în prezent masterand Științe penale și criminalistică în cadrul Universității Agora Oradea. Creativitate și sârguință – definitoriu.

“Probabil că pe mulți dintre voi v-am obișnuit cu articolele mele kilometrice însă de data asta promit să nu mă mai întind pe 100 de pagini ceea ce e o adevărată provocare pentru mine. Am să încep prin a spune că experiența Avocatoo mi-a schimbat total viața.
Am ajuns la Avocatoo datorită Ruxandrei Sava, ea fiind cea care m-a descoperit ca să zic așa și totodată cea care m-a redirecționat aici. Precizez că sunt redactor din luna iulie a anului 2017 și nu am extrem de multe articole publicate, dar asta se datorează faptului că prefer mai mult calitatea și nu neapărat cantitatea. Când alegi să oferi ceva valoros evident trebuie să acorzi mai multă atenție, implicare, dar mai ales timp în ceea faci și nici nu îți dai seama cât de repede zboară timpul. În toate articolele publicate de mine am încercat să aduc cât mai multă informație utilă și de calitate pentru ca fiecare dintre voi, juriști sau nu, să cunoașteți cât mai multe lucruri interesante despre acel subiect. Uneori am avut de câștigat utilizând această metodă, uneori mai puțin pentru că sunt conștient că lumea nu mai are timpul necesar să citească romane, mai ales juridice și am pierdut probabil mulți cititori pe drum în încercarea de a oferi cât mai mult. Știu cum e ma’ frend când Instagram-ul îți transmite subtil (sau nu) că ai notificări de verificat. 
Ce vreau să transmit mai departe e că, în cazul meu, în doar câteva luni pot să spun cu adevărat că mi-am descoperit un alt hobby pentru care aș fi băgat mâna în foc că nu e pentru mine. Am realizat că mi-am descoperit o altă pasiune, faptul că ador să scriu, ador să creez, să fac infografice, poze interesante etc. E ușor să vezi un articol/rezultatul final și să spui ..eu îl făceam mai bine, dar munca din spatele unui articol/infografic nu prea o poți împărtăși, e un întreg proces care îți testează și pune la încercare toate abilitățile. Dacă nu ai aceste abilități, le vei învăța cu siguranță în timp, iar dacă deja le ai ți le îmbunătățești că vrei, că nu vrei. E win-win.
În final vreau să le mulțumesc Ruxandrei și Anei care m-a primit cu brațele deschise la Avocatoo, dar și colegilor mei din echipă care mă susțin pe grupul nostru privat de fiecare dată când am câte o problemă (juridică sau nu). Recomand tuturor studenților să guste și ei din această experiență, să profite de timpul studenției pentru a scrie la Avocatoo pentru că acest blog nu e doar despre publicat articole și adunat vizualizări; Avocatoo e o adevărată călătorie spre necunoscut, o modalitate excelentă de a te cunoaște mai bine și de a-ți descoperi talentele.”


Adelina Voicu, absolventă a Facultății de Drept, Universitatea din București, în prezent masterand în cadrul programului de Achiziții publice, concesiuni, parteneriat public-privat.
„Am intrat în Avocatoo la sfârșitul anului al II-lea de facultate când echipa era formată dintr-o mână de oameni, toți foarte sufletiști. Pentru că mi-a plăcut din totdeauna să scriu, am vrut să fac ceva diferit și am reușit. Am învățat multe lucruri într-un timp foarte scurt, cum ar fi să folosesc site-urile instituțiilor naționale, europene, să caut jurisprudență, să găsesc doctrină relevantă străină, să citesc presa internațională și multe altele. Chiar dacă nu pare ceva deosebit, în timp conștientizezi cât de mult te ajută să ai deja o parte din noțiuni însușite, pentru că cel mai important lucru e să știi să te descurci și să devii cât mai eficient cu resursele pe care le ai. Acesta este primul pas, după aceea intervin și ceilalți când încet-încet îți dezvolți abilitățile scriitoricești – mai scrii un rând, mai tai, mai pui un cuvânt, stai că nu e bine, că se repetă, până când „slova de foc şi slova faurită/împărechiate-n carte se mărită”.
Cel mai de preț lucru pe care l-am învățat este că orice faci te va ajuta cumva în viitor, chiar și dacă dai o banală căutare pe site-ul CCR, informația pe care ai citit-o rulează undeva pe fundal. În echipa asta am reușit să mă descurc și singură, să îmi storc creierii până găsesc ce îmi trebuie, pentru că evident, timpul tuturor este limitat, nu mereu primești răspunsul la întrebare atunci când îl soliciți, dar ar fi o iluzie să credem că în viață va fi mereu cineva să ne ajute.      
Pentru că am avut libertatea de a scrie mereu despre ceea ce mi-am dorit și pentru că am învățat cum să îmi structurez logic argumentele și să le adaptez de așa natură încât să fie pe înțelesul unui public cât mai larg îi sunt recunoscătoare în mod deosebit Anei. ”


Cristina Dutescu, absolventă a Facultății de Drept, Universitatea “Nicolae Titulescu” din București, în prezent avocat expert Achiziții Publice

“Îmi place să scriu iar câteodată îmi și iese. Și, pentru că un moment din ăsta s-a întâmplat, într-o zi, prin 2016, m-am trezit cu un mesaj-invitație din partea Anei. Am răspuns afirmativ și uite așa am ajuns să colaborez cu Avocatoo. Acum, la mai bine de 2 ani de când fac parte din echipă, nu pot decât să mă bucur că am făcut această alegere. Tot ce trebuie e puțină dorință în sensul de a vrea să faci și altceva. Restul, vine de la… Avocatoo. E o experiență pe care o recomand oricând, oricui. M-a ajutat atât personal, cât și profesional. Am învățat să creez conținut, mi-am completat cunoștințele despre editare, mi-am îmbunătățit tehnica de comunicare, am descoperit sensul cuvântului “colegialitate” și, am râs în fiecare zi. Pentru că, chiar dacă în spatele unui articol se află multă muncă, în “bucătăria” noastră se și rade. Mult. Iar atunci când munca se îmbină și cu voia bună, îți dai seama cât e de ușor, de fapt, să faci #dreptulsafiesimplu.”


Miruna-Casiana Dumitrașcu, student Facultatea de Drept, Universitatea din București

M-am gândit, într-o seară de decembrie, 2016, cât timp învățam la Civil, la o postare pe care o văzusem în treacăt pe grupul de Facebook al anului meu, în urmă cu câteva luni bune de atunci. Am căutat-o să o mai citesc o dată. Deși nu existau atât de multe detalii, așa mică cum era, m-a făcut să-mi scriu repede o ‘descriere’ – că așa era pe atunci și să i-o trimit Anei. Eram destul de fericită că o făcusem. Deși eram anul 1 și atunci începeam să încerc să înțeleg Dreptul, totuși, din puținul pe care îl prinsesem am vrut să îl dau lumii. Să înțeleagă și ei alături de mine că de ce X se numește X și ce face și la ce-i bună. Am învățat să redactez un articol, să mi-l colorez, să-i pun un cover mișto și să mă laud că uite ce combinații faine mi-au ieșit și uite ce cute este per ansamblu. Știți cât de important este voluntariatul? Poate că articolul nostru nu va fi motivațional pentru tine, pentru voi. Poate că nici dacă îți zice prietenul/prietena cea mai bună, tu tot nu vrei. Dar numai gândește-te că încercarea moarte n-are, iar la noi, pe blog, nu-i nicio supărare! Încearcă. E lucru de acasă, din fața PC-ului. Și chiar dacă ai incercat și nu ți-a plăcut, poți încerca voluntariatul și-n alte părți! Crede-ma. Facultatea noastră este destul de încărcată, volumul de informații este cu mult față de ce te așteptai și ai nevoie de un refugiu – nu-i musai să scrii articole pe Drept, de aceea avem și secțiune precum Dezvoltare personală. Poți să faci pe ce simți tu și crezi că le-ar fi util colegilor tăi. Avocatoo înseamnă o familie, răbdare, curaj, iubire. Poate faci un articol marfă și te citește cineva important, te-ai gândit? Fă ceva care să te scoată din ambientul curs-seminar-curs-seminar.
Uite, eu sunt de doi ani aici și preconizez o activitate de voluntariat longevivă. Proiectul va ajunge departe, sunt sigură, dar hai cu noi să-i ducem de veste!
Eu sunt unul dintre cei 6 care te vor în echipă!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *