how to write the most

Dreptul la grevă

1 minut • Miruna Casiana Dumitrașcu • 23 septembrie 2017


Unul dintre drepturile fundamentale ale cetatenilor prevazut in Constitutia Romaniei este DREPTUL LA GREVA.
Acesta este exercitat in exclusivitate de catre salariati, si nu de catre cei ce nu ocupa un loc de munca, intrucat scopul dreptului este de a obtine de catre acestia anumite beneficii sau drepturi din partea angajatorului.
Astfel, salariatii isi inceteaza voluntar activitatea tocmai pentru a ameliora anumite conditii sau a obtine drepturile mult dorite in vederea crearii unui ambient favorabil lor.
Scopul grevei este de a apara interesele profesionale, economice si sociale. LICITE sunt numai grevele care isi propun si afirma asemenea interese. Constitutia Romaniei prevede anumite limitari ale acestui drept tocmai pentru a nu da posibilitatea aparitiei unor greve ABUZIVE.
Se discuta si despre serviciile publice, in sensul ca in societate anumite servicii sunt esentiale, iar stoparea lor ar crea un haos desavarsit. In acest context, greva functionarilor publici ar produce un dezechilibru, de aceea revine legiuitorului misiunea de a stabiliti serviciile esentiale care trebuie sa functioneze in orice conditii si de a stabili masurile ce se impun in acest sens.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *