india

India se opune masinilor autonome pentru a proteja locurile de munca

2 minute • Ana-Maria Udriste • 25 iulie 2017


India se opune implementarii masinilor autonome pentru a proteja locurile de muncă, a spus ministrul transporturilor.

Nitin Gadkari a declarat că guvernul nu va “permite nici o tehnologie care să elimine locurile de muncă“.
El a spus că India trebuie să recruteze aproximativ 22.000 de șoferi comerciali și să deschidă 100 de unități de formare pentru a răspunde nevoii.
Sistemul rutier al Indiei și, uneori, traficul haotic face din acest loc unul dificil pentru a dezvolta tehnologia necesara functionarii masinilor autonome.
Hindustan Times raportează ca domnul Gadkari a afirmat ca: “Nu vom permite mașini fără sofer în India. Sunt foarte clar în acest sens.

“Într-o țară în care ai șomaj, nu poti avea o tehnologie care să fure din slujbele oamenilor”.

Autovehicule cu adevărat autonome

Cu toate acestea, el nu a exclus ideea unei viitoare schimbări de politică.
Poate că, după câțiva ani, nu vom putea să o ignorăm, dar acum nu ar trebui să permitem acest lucru“, a adăugat el.
Inderpreet Kaur, analist la firma de cercetare Ovum, a declarat: “Ministerul a citat pierderile de locuri de munca ca un motiv in spatele interzicerii masinilor autonome din India, o provocare mai mare ar fi sa avem o infrastructura gata pentru aceste autoturisme”.
Google, BMW, Tesla, Audi și Uber se numără printre firmele care lucrează din greu să fie primele care aduc mașini cu adevărat autonome pe drumuri.
Procesele tehnologice cu autovehicule, atât pentru autoturisme, cât și pentru vehicule comerciale, se desfășoară în întreaga lume.

“Nu s-au schimbat”

Google a testat autovehicule autonome în California și în alte state din 2012.
La inceputul anului, Parisul a inceput un test de autobuze de trei luni, iar in Marea Britanie, un consortiu de companii intentioneaza sa testeze autoturismele fara sofer pe autostrazi in 2019, in timp ce altii testeaza autoturisme autonome in locatii off-road, inclusiv in Londra.
Comentând decizia pe Twitter, congresmanul indian Gaurav Pandhi a scris: “BJP (Bharatiya Janata Party) a spus același lucru atunci când Rajiv Gandhi a vorbit despre introducerea calculatoarelor în India.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *