o ARTIFICIAL INTELLIGENCE facebook

Robotul Billy, functionarul online care va ajuta oamenii sa isi gaseasca avocat

4 minute • Redactia • 28 mai 2017


În Regatul Unit, un robot junior este în prezent în curs de construire de către Ward pentru a face munca unui functionar tradițional și, de asemenea, pentru a oferi utilizatorilor online informații juridice de bază.

Robotul este numit “Billy Bot” și este numit după grefierul serialului Silk. Robotul este construit cu scopul de a îndrepta utilizatorii către resursele legale online gratuite. Robotul va ajuta cetatenii să decidă dacă au nevoie de asistență juridică și, dacă da, le va găsi un avocat specializat pe problema lor. În viitor, se intenționează ca “Billy” să programeze întâlniri și să se ocupe de toate sarcinile pe care le va îndeplini un grefier.

Ward a creat Billy Bot pentru a ajuta grefierii să se ocupe de atacul întrebărilor pe care le primesc de la public cu întrebări juridice simple, care adesea mănâncă mult timp. “Nu vrem mii și mii de anchete de la persoane care doresc, în principiu, consultanță juridică gratuită. Vrem să găsim toate modalitățile disponibile de a ajuta un client înainte de a ajunge la un avocat. Dacă vor trece prin tot triajul și au nevoie de un avocat, suntem fericiți să îi ajutăm”, a explicatWard.

Se plănuiește că “Billy” să își desfășoare activitatea pe site-urile publice, având rolurile de a îndrepta utilizatorii spre informații juridice gratuite, de a programa întâlniri și de a găsi un avocat disponibil. “Billy” va fi, de asemenea, programat să informeze utilizatorii cu privire la costuri, înainte de a începe să găsească un avocat disponibil sau să facă programări. De asemenea, a fost raportat că “Billy” va putea să ajute avocații să aleagă un avocat potrivit și în măsura în care nu va putea răspunde la o întrebare, atunci va transmite solicitarea unui funcționar superior uman.

În prezent, Billy Bot este încă un proiect pilot, deși poate răspunde în prezent la întrebări pe LinkedIn. Oricum, Ward are mari speranțe pentru proiect. Billy Bot poate trimite în prezent utilizatorilor resursele legale adecvate și poate atrage informații de la cele 350 de birouri ale avocaților, iar Ward intenționează să-i acorde acces la celelalte sisteme pe care le conduce prin Clerksroom, inclusiv capabilități de programare și gestionare a cazurilor. Dacă Billy Bot poate crea un avantaj viabil pentru avocați, este nevoie de o reducere cu 20% a cheltuielilor. „Este puțin teoretic în acest moment, dar teoria este că Billy poate să trișeze ancheta, să efectueze ancheta, să verifice disponibilitatea, să plătească taxe, să facă un control de conflict, să pună cazul în jurnal”, a spus Ward. Pentru moment, însă, Billy Bot este încă în testare, pe care Ward prezice că va continua „ceva timp”.

După monitorizarea rolurilor inițiale, dezvoltatorii proiectului “Billy” planifică ca următoarea etapă a dezvoltării să se mute pe teritoriul Inteligenței Artificiale, astfel încât Billy să devină cât mai performant în relația cu utilizatorii, învățând de la întrebările lor și răspunzând la nevoile lor legale. Se speră că va acționa ca un adevărat grefier, dar nu se va aventura în furnizarea de consultanță juridică reală.

Robotul Billy se va integra în principal în site-urile pe care persoanele cu nevoi legale ar putea să le consulte pentru informații juridice sau sprijin. “De fapt, vom avea un membru al personalului implantat pe site-ul lor, care va apărea la momentul potrivit”, a explicat Ward, ceea ce ar permite utilizatorilor să vorbească cu robotul despre întrebări juridice mai specifice. Ward speră să se extindă la alte platforme de chat, cum ar fi Facebook Messenger, dar vrea mai întâi să acopere funcționalitatea lui Billy. “Trăim și murim prin serviciul pe care îl oferim la sfârșitul zilei. Nu vrem să fim supărat și să-l scoatem pe Billy peste tot, deodată, vrem să ne asigurăm că cifrele vor veni așa cum era de așteptat “, a spus el. Dar, deoarece procesul se bazează pe infrastructura arborelui decizional, acesta poate fi adaptate destul de ușor la alte platforme. “Ideea e că poți să îl duci pe Billy oriunde. Imaginația noastră este singurul lucru care îl limitează “, a adăugat Ward.

Va fi interesant să vedem dacă  și cum se va utiliza această formă de tehnologie pentru a oferi asistență administrativă zilnică și sprijin pentru afacerile lor.

SURSE

LEXOLOGY

LAW.COM

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *