City break coasta de azur 1

Nice a vol d’oiseau – Bijuteria Coastei de Azur

4 minute • Miruna Casiana Dumitrașcu • 21 decembrie 2019


Alexandra Reva a fost invitata noastră pe blog, scriind despre Nisa, destinația turistică la care s-ar întoarce ori de cate ori ar avea ocazia.

Nisa este una dintre cele mai frumoase bijuterii ale Coastei de Azur  – cea mai frumoasă după părerea mea. Acest oraș poate mulțimi și cele mai pretențioase persoane prin arhitectura deosebită, plaja largă și, bineînțeles, prin clima mediteraneeană.

Aici m-am regasit..

M-am regăsit pe mine însămi aici. Din Nisa poți ajunge chiar în mai puțin de 30 de minute în celelalte orașe, cum ar fi Antibes, Cannes, Monacco, Eze, Villefranche-sur-Mer.

Am ajuns să călătoresc pentru prima dată în Franța dintr-o întâmplare. Inițial, eu și prietenele mele voiam să mergem în Malta, dar am găsit o ofertă pentru Coasta de Azur de la WizzAir (390 lei un bilet dus-întors) și am decis să schimbăm destinația.

Noi am vizitat Nisa la sfârșitul lui martie, vremea era foarte frumoasă, ne-am și bronzat chiar. Totuși, pentru plajă recomand lunile mai și septembrie. Sper că mă voi întoarce aici în februarie pentru carnaval și poate chiar la vară când este Festivalul de Jazz din Nisa.

Am decis să închiriem un apartament prin AirBNB. Am avut noroc pentru că am găsit un apartament superb cu 3 camere în Orașul Vechi foarte aproape de plajă. Mai mult, proprietara apartamentului ne-a întrecut toate așteptările când ne-a făcut cadou o sticlă de vin franțuzesc.

Negresco? C’est qui? C’est quoi?

Când spui Nisa, inevitabil spui Negresco – cel mai celebru hotel din Riviera franceză construit de un român (Alexandru Negresco, fiul unui hangiu din București care a plecat la MonteCarlo pentru un viitor mai bun, dar asta este o altă poveste).

Frumusețea acestui monument este mult prea complexă, cuvintele nu-i pot cuprinde rafinamentul, vă las să vă convingeți singuri.

„Promenade des anglais” – nucleul Nisei. Și acum sunt fascinată…

Dacă aș putea să îmi petrec toate diminețile aici, aș face-o, de fapt, cine nu ar face-o? Nimic nu se compară cu o plimbare pe acest bulevard, sincer, treceau chiar și 2 ore, iar eu le simțeam ca pe 30 de minute. Aici vei întâlni persoane de toate vârstele, tinerii și bătrâni îndrăgostiți, adolescenți/adulți cu rolele, biciclete și cu multe alte mijloace de locomoție care ne-ar putea depăși imaginația.

Colina Castelului, ou est le chateau?

Pique de la beaute nicoise – Dealul Castelului este unul dintre obiectivele turistice de top din Coasta de Azur. Localnicii spun că orașul s-a format în jurul acestei coline (Nikaia, de la zeițavictoriei, Nike, a grecilor antici.

Pe această colină se afla o cetate militară de mare importanță strategică care a fost distrusă în urma unui conflict dintre Franța și Spania în timpul regelui Ludovic al XIV –lea. Panorama îți taie răsuflarea, de aici ai vedere directă spre Promenade des Anglais, Orașul Vechi, Golful Îngerilor și port.

Riviera Franceză

Riviera Franceză reprezintă printre multe altele și paradisul fructelor de mare. Pentru mine, fructele de mare sunt a doua dragoste, după Nisa. Cum orice lucru bun costă, o cină este în jur de 100 euro, dar MERITĂ.

În acest sens, vă recomand restaurantul Les Jardins du Capitole si desertul înghețată cu lavandă.

Coasta de Azur este o destinație de vis, iar dacă îți planifici vacanța din timp și în extra-sezon, nu este nici scumpă. Poti si fără cină pe Promenade des anglais si sa alegi un picnic la prânz pe plajă – deja este o mare diferență financiară.

Orașul nu este mare și poate fi vizitat la pas – adio costuri pentru transport. Dacă vreți să aveți o imagine completă despre ce înseamnă Riviera franceză, vă recomand să vizitați și orașele vecine, prețul unui bilet cu trenul este 5 euro, iar cu autobuzul 1,5 euro.


Ai fost pe undeva anul acesta si ai ramas de-a dreptul impresionat? Ce zici daca ne-ai scrie o mica recenzie, poate incurajam si alti cititori sa viziteze? Da-ne de veste pe contact@avocatoo.ro si vedem ce putem face 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *