Bogdan Cozma, Head of Chef: am încercat să înregistrez la OSIM rețeta mea de pâine

podcast spotify
triangle

Fiecare fel de mâncare este o poveste, care te duce de la originea alimentelor la “ce a vrut să spună autorul”. În lumea chef-ilor premiați și a restaurantelor cu stele Michelin, lucrurile sunt aproape ca la “Chefi la cuțite”. Vorbim de clauze de neconcurență între restaurante, drepturi de proprietate intelectuală pe rețete, know-how oferit pe traininguri și “learnig basic skills”.

Am vorbit despre ce înseamnă pregătirea unei bucătării, cum se țin alimentele, problema agriculturii sustenabile locale și de ce nu poți cumpăra local, deși ai vrea să faci asta ca restaurant.

Cum stau lucrurile într-un restaurant cu stele Michelin?

Care e drumul alimentelor și ce rigori legale trebuie respectate? Bogdan este fost Head of Chef la DOR, participant la olimpiade și concursuri europene de gătit, unde a câștigat niște medalii și printre singurii chefi care a lucrat în restaurant cu stele Michelin. A gătit pentru miniștrii, conducători de stat și persoane importante din domeniul public și privat. În prezent “he cooks at order”, oferind mese private pentru clienți, inclusiv în străinătate. Pentru el, gătitul este o poveste, pe care tu o înțelegi cu fiecare îmbucătură.

Următorul episod
Ce se întâmplă de fapt între Rusia și Ucraina? Ce înseamnă un război și care sunt obligațiile părților implicate?

Am vorbit cu Elena Lazăr, lector universitar doctor în cadrul Facultății de Drept, Universitatea din București, specializată în Drept Internațional Public despre situația conflictului ruso-ucrainean.

Despre show

Imaginea generală e că cei mai mulți avocați sunt plictisitori și fac lucrurile la fel, dintotdeauna. Suntem aici să demontăm asta 😉.

Suntem profesioniști specializați în drept comercial, noile tehnologii de azi și de mâine, social media, GDPR și start-ups. În mai puțin de 6 ani am ajuns să fim în topul jucătorilor importanți pe piață.

Gazda emisiunii este Ana-Maria Udriște, fondatorul Avocatoo.ro.

Poza despre show Ana podcast

Abonează-te la Newsletter

Primești cele mai digerabile doze pe legale în fiecare săptămână, direct în Inbox

newsletter freelancer pe legale

Ofertă specială de lansare!

Am lansat!

Freelancer pe Legale

Devino propriul tău șef și fă câți bani vrei, de unde vrei, fără să-ți fie teamă că te vei întoarce în corporație.