Maria Casapu, consilier resurse umane Societe Generale: la momentul actual eu sunt foarte fericită că nu am dat examenele de admitere în profesie după ce am terminat Dreptul

podcast spotify
triangle

Maria Casapu a terminat Facultatea de Drept și a ales să facă din prima altceva. S-a angajat drept consilier în resurse umane la Societe Generale, lucrează direct cu salariații francezi și ajunge seară mulțumită pentru că face exact ceea ce îi place: dreptul muncii în limba franceză.

Există viață după Drept și fără să te faci avocat, magistrat, executor, notar sau consilier juridic? Ce au spus colegii și prietenii când au auzit că nu va da examenele de admitere în profesie și că se duce să se angajeze?

Îți ratezi cariera dacă nu te duci pe căile clasice? Ești privit mai prost de societate? 

Cum jonglezi cu depresia și cu opiniile celor din jur?

Dă cu play și o să afli. 

Următorul episod
Ce se întâmplă de fapt între Rusia și Ucraina? Ce înseamnă un război și care sunt obligațiile părților implicate?

Am vorbit cu Elena Lazăr, lector universitar doctor în cadrul Facultății de Drept, Universitatea din București, specializată în Drept Internațional Public despre situația conflictului ruso-ucrainean.

Despre show

Imaginea generală e că cei mai mulți avocați sunt plictisitori și fac lucrurile la fel, dintotdeauna. Suntem aici să demontăm asta 😉.

Suntem profesioniști specializați în drept comercial, noile tehnologii de azi și de mâine, social media, GDPR și start-ups. În mai puțin de 6 ani am ajuns să fim în topul jucătorilor importanți pe piață.

Gazda emisiunii este Ana-Maria Udriște, fondatorul Avocatoo.ro.

Poza despre show Ana podcast

Abonează-te la Newsletter

Primești cele mai digerabile doze pe legale în fiecare săptămână, direct în Inbox

newsletter freelancer pe legale

Ofertă specială de lansare!

Am lansat!

Freelancer pe Legale

Devino propriul tău șef și fă câți bani vrei, de unde vrei, fără să-ți fie teamă că te vei întoarce în corporație.