Tiberiu Anghel: securitatea bazelor de date ale spitalelor în contextul COVID-19 este crucială

podcast spotify
triangle

În acest episod de plină pandemie COVID-19, am stat de vorbă cu Tiberiu Anghel, specialist în securitate cibernetică, fondator al CyBourn, despre măsurile de siguranță pe care ar trebui să le implementeze un spital sau o unitate medicală în contextul acestei pandemii pentru a proteja datele medicale extrem de sensibile ale pacienților.

Atacurile cibernetice au crescut în România de 5 ori de când a izbucnit starea de urgență, iar peste 87% din dispozitivele de imagistică a spitalelor rulează cu soft-uri neactualizate de ani de zile. Pe lângă aceste aspecte, 57% din dispozitivele pot fi atacate relativ ușor de către hackeri, existând mii de vulnerabilități. 

Datele pacienților în peisajul COVID-19 sunt extrem de importante, mai ales că pot ajunge pe dark web, această piață neagră a Internetului, de unde persoanele interesate le pot achiziționa. În goana după un remediu, vaccin sau tratament, aceste date devin extrem de valoroase. Am vorbit totodată și de campaniile de phishing și de vulnerabilităție umane care pot exista, inclusiv pe partea de targetare expresă de către companii a persoanelor.

Chiar, știai că s-au descoperit 14.000 de moduri în care cineva te poate ucide de la distanță daca ai un pacemaker?

Nu uita să ne dai subscribe pe Apple, Spotify, Google Podcast, YouTube și pe unde ne mai găsești. Și dacă vrei să ne întrebi ceva, așteptăm comentariile și sugestiile voastre.

Următorul episod
Ce se întâmplă de fapt între Rusia și Ucraina? Ce înseamnă un război și care sunt obligațiile părților implicate?

Am vorbit cu Elena Lazăr, lector universitar doctor în cadrul Facultății de Drept, Universitatea din București, specializată în Drept Internațional Public despre situația conflictului ruso-ucrainean.

Despre show

Imaginea generală e că cei mai mulți avocați sunt plictisitori și fac lucrurile la fel, dintotdeauna. Suntem aici să demontăm asta 😉.

Suntem profesioniști specializați în drept comercial, noile tehnologii de azi și de mâine, social media, GDPR și start-ups. În mai puțin de 6 ani am ajuns să fim în topul jucătorilor importanți pe piață.

Gazda emisiunii este Ana-Maria Udriște, fondatorul Avocatoo.ro.

Poza despre show Ana podcast

Abonează-te la Newsletter

Primești cele mai digerabile doze pe legale în fiecare săptămână, direct în Inbox

newsletter freelancer pe legale

Ofertă specială de lansare!

Am lansat!

Freelancer pe Legale

Devino propriul tău șef și fă câți bani vrei, de unde vrei, fără să-ți fie teamă că te vei întoarce în corporație.