concert regal fundatia margareta

Concert regal pentru sprijinirea Tinerelor Talente

4 minute • Ana-Maria Udriste • 24 septembrie 2019


Aflat la cea de-a 12-a ediție, Concertul Regal are drept scop strângerea de fonduri pentru spijinirea Tinerelor Talente.

Fundația Regală Margareta a României a continuat și anul acesta proiectul Tinerelor Talente, prin care oferă ajutor financiar tinerilor artisti talentati din familii cu venituri mici pentru a-și urma visele.

Cum sprijin tinerii artiști?

Cei mai bun mod de a sprijini un artist este să-i răsplătești munca prin achiziționarea creațiilor. Dar până la momentul ăsta, trebuie să devină cunoscut și să nu-și abandoneze visele din cauza lipsei oportunităților financiare.

Asta face Fundația Regală Margareta a României: prin diverse campanii derulate de-a lungul anului, aceasta caută să strângă parteneri și oameni interesați să sprijine tinerii artiști. Perioada de final de an e marcată de celebrul concert regal de la Ateneu.

Concertul Regal este unul din cele mai de succes campanii de strângere de fonduri din România care ajută tinerii din domeniul artistic să facă un pas mai departe.

Biletele pot fi achiziționate de pe site-ul oficial al Fundației.

Image result for concert regal caritabil

De ce 25 octombrie?

Pentru că este ziua aniversării Regelui Mihai I al României, fondator al Fundației alături de Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei române.

Cine urcă pe scenă?

Soprana Cellia Costea locuiește la Atena, unde este considerată vocea feminină numărul 1 Operei din capitala Greciei. Este una dintre cele mai frumoase, calde și răscolitoare voci feminine românești de operă ale ultimelor două decenii.

Tenorul Teodor Ilincăi este unul dintre cei mai cunoscuți și apreciați tenori ai generației sale, prezent pe scena a prestigioase teatre de opera. Posesor a numeroase premii și distincții, el participă în cadrul unor importante gale naționale și internaţionale cu scop caritabil. 

Admirat pentru entuziasmul şi muzicalitatea sa, dirijorul Gabriel Bebeșelea este recunoscut ca fiind unul dintre cei mai talentaţi dirijori români ai ultimelor decenii. Gabriel Bebeșelea este Dirijor Principal al Filarmonicii de Stat „Transilvania” Cluj-Napoca, cu numeroase prezențe la pupitrul unor orchestre de renume mondial.

Orchestra Română de Tineret este considerată cea mai bună orchestră din țară din ultimii ani, apreciată pentru performanța artistică și pe plan muzical
internațional. Membră din 2011 a European Federation of National Youth Orchestras, este invitată constant în cadrul Festivalului Internațional George Enescu, marcând de-a lungul anilor numeroase premiere în ceea ce privește prezența unei orchestre românești pe marile scene ale Europei.

Despre programul Tinerelor Talente

Premiat de Gala Societății Civile, programul Tinerelor talente este un proiect național dezvoltat în sprijinul tinerilor artiștilor români cu potențial.

În anul 2018 programul a sprijinit 30 de tineri artiști, prin burse individuale, programe de mentorat și promovare. Bursierii au provenit din rândul a 15 muzicieni și 15 artiști plastici, elevi și studenți la licee și universități cu profil artistic, cu vârsta între 14-24 de ani.

Fiecare tânăr a fost beneficiarul unei burse în valoare de 2.000 de euro și a putut beneficia de 10 sesiuni de mentorat, o tabără de creație și un masterclass de muzică de cameră.

Prin cumpărarea unui bilet la Concertul Regal, sprijini acest proiect.


Domeniul dreptului face parte din sfera științelor sociale, cu aplecare spre artă. Ne-am bucurat că anul acesta Fundația Regală Margareta a României a oferit comunității Avocatoo 2 bilete la Concertul Regal.

Scriem cu plăcere, dar avem nevoie de tine.

La Avocatoo facem vocea studenților să fie auzită și oferim îndrumare, mentorat și practică virtuală, îndemnându-i să gândească ”outside the box” și să se exprime liber. Sigur ai găsit un articol care te-a ajutat în activitatea curentă. Așa că ajută-ne să mergem mai departe și să creștem frumos prin crearea de parteneriate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *