Acordul vecinilor firma bloc

Este necesar acordul vecinilor pentru deschiderea unui punct de lucru intr-un bloc?

2 minute • Ana-Maria Udriste • 09 martie 2019


Întrebare venită pe adresa redacției: dacă vreau să înființez un punct de lucru la parterul unui bloc am nevoie de acordul vecinilor?

Răspuns:

Indiferent de destinația pe care o are imobilul în care va fi punctul de lucru (comercială/locuință), dacă spațiul se află într-un bloc (aici nu includem și clădirile de birouri), este necesar acordul vecinilor, conform formularului tip, accesibil aici.

Conform acestui formular, sunt necesare semnăturile vecinilor direct afectați (altfel spus, care sunt lângă respectivul apartament, sus/jos, stânga-dreapta).

Atenție! 

(1) Chiar dacă formularul precizează 4 semnături pe fiecare plan (orizontal/vertical), în majoritatea situațiilor vor fi suficiente 1 sau 2 semnături, în funcție de situație.

(2) În cazul în care blocul respectiv are o asociație de proprietari, se va obține și semnătura președintelui asociației.

(3) În cazul în care blocul respectiv nu are o asociație de proprietari, se va scrie pe acest formular ”Subsemnatul (numele administratorului) declar că blocul X nu are asociație de proprietari” și se va semna imediat lângă.


Oferim servicii de înființări, modificări, închideri de firme și PFA-uri oriunde în țară, online, fără deplasări inutile.

Scrie-ne pe contact@avocatoo.ro și află mai multe aici.

14 răspunsuri

  1. Buna ziua,
    Daca doresc sa imi infiintez o firma si voi activa in mediul online (magazin online), punctul de lucru va fi acasa la mine ( depozitul pentru marfa), va trebui sa mai am acordul vecinilor? Practic nu este o activitate sociala ( ex frizerie, magazin fizic etc) . Si din ce am citit , daca “am noroc” pot scapa doar cu 2 semnaturi ai vecinilor + asociatia de locatari, inloc de 4.

    Multumesc si o zi frumoasa!

  2. Daca i ti transformi garajul de la parter bloc in depozit de sucuri, bere, apa minerala, alimente perisabile, ce acorduri trebuie sa ai de la vecini.? Activitatea nu este permanenta, dimineata viin masini, descarca, incarca, nu deranjaza traficul, ii in spatele blocului, se poate trece cu masina de vecini daca ies din garaj in timp ce sunt dubele cu marfa parcate

  3. Bună ziua!

    Dacă am o societate care își desfășoară activitatea in domeniul recrutarii de personal și as dori sa am punctul de lucru in apartamentul in care locuiesc cu chirie, am nevoia de aprobarea vecinilor? Menționez ca activitatea se desfășoară strict online.

  4. Buna ziua, daca am deschis o firma la targu jiu si voi avea punct de lucru in bucuresti intr- o garsoniera, domeniul de activitate firma cod caen 7711- inchirieri auto am nevoie de acordul vecinilor si al consiliului asociatiei de proprietari pt a deschide punctul de lucru in bucuresti?
    Va multumesc!

  5. Buna ziua

    Vreau sa deschid un salon de coafura la parterul unui bloc intr un apartament cu iesire direct in strada , eu nefolosind scara blocului .Vecina de deasupra mea nu vrea sa mi dea acordul fara nici un motiv întemeiat . Ce solutie imi sugerați

  6. Buna ziua,
    Daca doresc sa imi infiintez o firma si voi activa in mediul online (magazin online), punctul de lucru va fi acasa la mine ,depozitul pentru marfa=garajul, va trebui sa mai am acordul vecinilor ?

    Multumesc si o zi frumoasa!

  7. Va rog sa-mi dati un model de acord al locatarilor blocului mpentru deschiderea unui magazin la parterul blocului.
    un acord al celor 4 vecini,cat si al asociatiei

    Va multumesc!

  8. Buna ziua,
    Va rog sa-mi trimiteti u8n model de acord al asociatiei de pro[rietare in vederea deschiderii unui magazin la parterul blocului,atat un acord al celor 4 vecini,cat si al asociatiei.

    Va multumesc!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *