⬅ ÎNAPOI

Este necesar acordul vecinilor pentru deschiderea unui punct de lucru intr-un bloc?

acord vecini punct de lucru bloc

Întrebare venită pe adresa redacției: dacă vreau să înființez un punct de lucru la parterul unui bloc am nevoie de acordul vecinilor?

Răspuns:

Indiferent de destinația pe care o are imobilul în care va fi punctul de lucru (comercială/locuință), dacă spațiul se află într-un bloc (aici nu includem și clădirile de birouri), este necesar acordul vecinilor, conform formularului tip, accesibil aici.

Conform acestui formular, sunt necesare semnăturile vecinilor direct afectați (altfel spus, care sunt lângă respectivul apartament, sus/jos, stânga-dreapta).

Atenție! 

(1) Chiar dacă formularul precizează 4 semnături pe fiecare plan (orizontal/vertical), în majoritatea situațiilor vor fi suficiente 1 sau 2 semnături, în funcție de situație.

(2) În cazul în care blocul respectiv are o asociație de proprietari, se va obține și semnătura președintelui asociației.

(3) În cazul în care blocul respectiv nu are o asociație de proprietari, se va scrie pe acest formular ”Subsemnatul (numele administratorului) declar că blocul X nu are asociație de proprietari” și se va semna imediat lângă.


Vrei să începi o afacere sau să faci modificări la un SRL/PFA? Câștigi 3 zile pentru tine dacă ne lași pe noi să ne ocupăm!

Acest serviciu oferit de avocatoo.ro este disponibil în toată țara.

Oferim servicii de înființări, modificări, închideri de firme și PFA-uri oriunde în țară, online, fără deplasări inutile.

Scrie-ne pe contact@avocatoo.ro și află mai multe aici.

  1. Avatar Culusi spune:

    Pentru înființarea unui salon de înfrumusețare se cere acordul proprietarilor în forma autentica,, La notar,,?

  2. Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.