juliana malta tHXX4fl3 ms unsplash scaled 1

Roma, simbolul Italiei – Vacanță după sesiune?

4 minute • Maria Tatiana Radu • 08 decembrie 2019


Încă din antichitate, Roma a fost și este un simbol al Italiei, fiind capitala, atât a Republicii Romane, Imperiului Roman și a Bisericii Romano-catolice, dar și a Italiei contemporane nouă.

Văzută ca cel mai important centru turistic al lumii

Simbol al regalității încă din cele mai vechi timpuri, Roma este văzută la momentul actual cel mai important centru turistic al lumii, având foarte multe și nemaiîntâlnite atracții istorice, fiind în totalitate un oraș care și-a păstrat caracteristicile antice.

Locuitorii Romei o caracterizează ca fiind „un sit arheologic continuu”. Printre cele mai importante locuri de văzut în Roma se numără Columna lui Traian, Coloseumul, Panteonul, Piața cavalerilor maltez, Fontana di Trevi.

colloseum
FONTANA DI TREVI

Vaticanul…

Toate acestea fiind printre cele mai atractive din lume, surmontând cu enclava cea mai cunoscută de pe mapamond, și anume, Vaticanul.

vatican

Acesta poate fi considerat un stat ecleziastic în care funcțiile înalte sunt ocupate de către clerici. Este parte a Mons Vaticanus și a fostelor câmpuri Vaticane unde a fost construită Bazilica Sfântul Petru. Aici se mai află și rezidența papilor numită Palatul Apostolic cu Capela Sixtină și muzeele Vaticanului, dar și cu multe alte clădiri cu o istorie deplină și fascinantă chiar și pentru cei care nu sunt mari pasionați de istorie sau muzeologie.

Citește și: Importanța Dreptului privat roman și actualitatea acestuia

Bazilica Sfântul Petru

Zona nu a fost niciodată încorporată total în aglomerația urbană a Romei până la sfârșitul secolului trecut fiind separată de oraș de fluviul Tibru. Bazilica Sfântul Petru este una din cele patru bazilici patriarhale din Roma, alături de Bazilica San Giovanni in Laterano, Bazilica Santa Maria Maggiore și Bazilica Sfântul Paul din afara zidurilor.

Bazilica „Sfântul Petru” este sediul principalelor manifestări ale cultului catolic și are o funcție solemnă cu ocazia celebrării sărbătorilor „Nașterii Domnului”, „Paștelui”, ritualurilor din Săptămâna Mare, proclamării noilor papi și funeraliilor celor defuncți.

Cei mai buni arhitecți, pictori și sculptori ai Renașterii, printre care Michelangelo sau Bernini au participat la construcția uriașei biserici.

120 de ani

Lucrările au durat 120 de ani, perioadă în care au domnit aproximativ 20 de papi. Poate cea mai interesantă operă de artă de vizitat în Vatican este reprezentată de Bazilica Sfântul Petru.

Capela Sixtină

Totodată, aici vorbim și despre o capodoperă uriașă, învecinată Bazilicii, și anume Capela Sixtină, Capela se găsește în dreapta Bazilicii Sfântul Petru și este cunoscută în toată lumea, fiind locul unde se țin conclavurile cardinalilor pentru alegerea unui nou papă și datorită picturilor murale ale lui Michelangelo.

Citește și: Casatoria la romani. Drepturile si obligatiile sotilor in Roma antica

Pentru a le putea vedea pe amândouă și chiar mult mai multe, se pot cumpăra tichete de intrare de la vânzătorii autorizați care stau aproape de intrarea în Vatican la vânzătorii autorizați care au preturi speciale pentru studenți și copiii de până în 15 ani. Aceleași principii se aplică și pentru tururile de la Coloseum, Columna lui Traian și multe alte obiective. Se pot alege și separat, în funcție de preferințe.

Per total, Roma poate fi cea mai bună alegere de vizitat pe care cineva poate să o facă vreodată, mai ales că, luată la picior, se găsește ceva de vizitat fără rețineri, mai ales biserici și situri arheologice încă în lucru.  


Ai fost pe undeva anul acesta si ai ramas de-a dreptul impresionat? Ce zici daca ne-ai scrie o mica recenzie, poate incurajam si alti cititori sa viziteze? Da-ne de veste pe contact@avocatoo.ro si vedem ce putem face 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *