architecture buildings business city 325185

Se modifică Legea Societăților! De acum îți poți face mai ușor o firmă: poți fi asociat unic în mai multe firme și nu mai ai nevoie de acordul vecinilor.

2 minute • Ana-Maria Udriste • 02 iulie 2020


În data de 2 iulie 2020, Președintele României a semnat decretul pentru promulgarea Legii nr. 102/2020 prin care se elimină o parte din birocrația înființării unei firme.

Elementele cu caracter de noutate sunt:

  • poți să fii asociat unic la mai multe firme (până acum puteai fi asociat unic doar într-o singură firmă, pentru a doua erai obligat să mai iei pe cineva)
  • dacă nu desfășori activitate la sediul social, nu mai este necesar acordul vecinilor și al asociației de proprietari, dar trebuie să dai o declarație pe proprie răspundere în acest sens ca administrator;
  • pot funcționa mai multe firme / PFA-uri / ONG-uri în același spațiu, fără a mai fi necesară delimitarea pe camere și fără să mai dai o declarație de nesuprapunere.

Această lege nu se aplică încă. Ea intră în vigoare la 3 zile de la publicarea în Monitorul Oficial.

Guvernul va revizui normele metodologice de aplicare a prezentelor modificări în termen de 60 de zile de la data intrării în vigoare a legii, așadar trebuie să mai așteptăm până ce se vor publica și acestea.


La avocatoo.ro oferim servicii de înființare a firmelor 100% online, de oriunde ai fi, la un click distanță, iar consultanța pe parcursul procedurii este gratuită.

Poză de Aleksandar Pasaric pe Pexels

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *