Design fara titlu 1 940x580 min 2

Timp liber? Uneori! Ce să citesc când nu studiez cărți de drept?

5 minute • Adriana Alexandra Frîncu • 25 decembrie 2017


Știu, abia ai intrat în vacanță și tot ce îți vine să faci este să ascunzi, măcar pentru câteva zile, acele tratate de drept care parcă au început să mai și glumească pe seama ta pentru că nu le-ai pictat corespunzător cu markerul, nu-i așa?

  • Nu ai folosit un marker de calitate asupra acestei propoziții, prin urmare, nici nu vei reține ce era scris!
  • Ai îndrăznit să mă zgârii cu acel creion? Lasă că nici la examen pixul tău nu va mai scrie!
  • Cum te-ai putut gândi să îți pui semnătura pe mine? Parcă eram prieteni, nu stăpân și slujitor!
  • Unde îți era capul când ai început să mâzgălești flori la finalul paginilor? Ce vrei să faci, florărie?
  • Mai scrii de multe ori că urăști Dreptul pe coperta mea din spate? Nu de alta, dar ca să știu cam în câte nopți te voi bântui, că am și alte treburi, știi…

Cărțile de drept…nu poți trăi cu ele, dar nici fără ele…Trandafirii sunt roșii, violetele albastre, cărțile de drept mai fac și grimase!
Dar, pentru că ne aflăm în perioada sărbătorilor, acea perioadă în care de facto și de jure ar trebui să fim mai buni, mai blânzi, mai minunați, mai, mai…iată că și ale noastre îndrăgite cărți de drept ne-au permis să derogăm de la a le mai citi doar pe ele.
Șoc, șoc, șoc, căci s-a întâmplat un miracol de Crăciun!
Știu, încă nu ți-ai revenit, așa că inspiră, expiră și permite-mi să te invit la a vedea cu ce îți recomand să te delectezi până la noi ordine din partea doamnelor tratate.

Termină cu văicăreala și fă ceva cu viața ta!

 Larry Winget

Cred că ți-ai dat seama deja din titlu că nu vorbim despre orice carte de dezvoltare personală! Ai nevoie de ceva curaj să citești așa ceva, căci altfel e posibil fie să te duci la mămica să i te vaiți, fie să îl pârăști pe acest tip tatălui că a îndrăznit să îți spună așa ceva. Sau dai repede fuguța la magazin să îți cumperi șervețele, ciocolată și înghețată pentru că ți-a rănit sentimentele? Repet, ai nevoie de curaj să citești așa ceva, pentru că te asigur, te vei trezi că începi să vorbești de unul singur prin casă, certându-te cu acest tip, a cărui voce parcă începe să te bântuie pe parcursul cărții, țipând în urechea ta. Să nu îmi spui că nu te-am avertizat!

Ideea este că există o mulțime de moduri pentru a-ți câștiga traiul. Îți trebuie numai voința de a-ți mișca fundul puturos ca să faci ceva.

Ești falit pentru că te mulțumești cu atât!

Larry Winget

Ai citit bine. Ești falit pentru că te mulțumești cu atât. Cum poți spune asta? Nici măcar nu mă cunoști! În niciun caz nu-mi poți spune că vreau să fiu falit pentru că habar nu ai cine sunt eu! Încetează să faci pe victima! Nimeni altcineva nu poate fi acuzat pentru situația ta. N-a apărut un vraf de facturi neplătite în timp ce tu te uitai în altă parte. Nu ai rămas în urmă cu plățile dintr-o dată. Tu ai ales să îți cheltui banii așa cum ai făcut-o.

Nu cred că mai e nevoie de vreo explicație suplimentară. Tipul merită citit, clar! Hotărâre definitivă și irevocabilă 🙂

Cum să fii fericit în România

Am zis să termin articolul într-o notă cumva mai pozitivă, dacă până acum ați auzit doar de văicăreli și faliment și…nu mai continui.
Sunt zile în care abia dacă reușim să zâmbim, dar asta nu înseamnă că este o stare permanentă, căci fericirea poate apărea la tot pasul. Un semn de carte găsit pe sub pat, fix când aveai nevoie să închizi cartea aceea de comercial, markerul care reîncepe să scrie atunci când începi să subliniezi cu el definiția infracțiunii…
Gabriel Liiceanu, Ioana Pârvulescu, Andrei Pleșu, Clotilde Armand și mulți alții ne arată ce anume înseamnă România pentru ei, ce anume din această țară îi face cu adevărat fericiți, chiar dacă discutăm despre lucruri mărunte. Este o carte care îmi este tare dragă, căci te face să privești ceea ce e în jurul tău în altă manieră.

Petricăăăă, Petricăăăăăă!!! Hai că mi-e foameeee! Hai că nu am mâncat nimic azi! Hai că murim asfixiați! Lasă-l și pe ăla care vine în spate să trăiască, să mai ia și el un ban. Petricăăă, hai că azi n-am trecut pe la șaormărie!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *