Varenna Ana Maria Calin

Varenna, Italia. Loc de suflet în vacanța de vară

4 minute • Miruna Casiana Dumitrașcu • 08 decembrie 2019


Ana-Maria Călin scrie despre locul unde revine cu drag atunci când are nevoie de o oază de liniște – Varenna, Italia. Declară că Varenna nu este doar despre peisajele de neuitat pe care le oferă, ci și despre emoțiile puternice pe care le stârnește

Situată în provincia Lecco, Italia, cu o populație de doar 770 locuitori, Varenna este vizitată de o multitudine de turiști anual din toate țările. Poți ajunge în acestă locație minunată luând trenul din Milano sau feribotul din Bellagio.

De ce este atât de specială?

Varenna este situată pe malul estic al lacului Como, locul atât de râvnit de vedetele de la Hollywood, dar și de pasionații de călătorii.

Ceea ce m-a impresionat la Varenna, spre deosebire de celelalte stațiuni turistice situate pe malul lacului Como, au fost peisajele ireal de frumoase. Așa ca dacă ești un fin observator al naturii, pasionat de plimbările lungi pe munte și de fotografie, acesta este locul perfect pentru tine.

Am simțit că timpul s-a oprit în loc

În Varenna am simțit că timpul s-a oprit în loc. Plimbându-mă pe străzile viu colorate, pline de turiști, savurând delicioasa înghețată italienească, m-am simțit ca într-o poveste.

M-am oprit la Bar Il Molo, locul pe care îl recomand din tot sufletul, atât pentru calitatea și diversitatea mâncării, cât și pentru panorama unică pe care o oferă asupra Lacului Como. Scaune și măsuțe albe, alături de un verde intens al vegetației și de flori multicolore, puritatea lacului de un albastru senin, toate acestea mi-au fost “servite” împreună cu mâncarea delicioasă.

Urcând pe munte, am descoperit că de pe fiecare străduță se poate ajunge la lac, unde foarte multe persoane făceau plajă și se bucurau de vremea prielnică.

Parrocchia S. Giorgio

De asemenea, am descoperit o parohie, “Parrocchia S. Giorgio”, cu o arhitectură interesantă, cu vitralii și un altar impresionant din lemn masiv, de o strălucire aparte.

Grădina botanică de pe lacul Como

În cele din urma, am ajuns la Hotel Villa Cipressi, unde se afla un afiș în care era prezentată grădina botanică. Experiența pe care o oferă această grădina botanică este remarcabilă: o multitudine de specii de flori, cactuși și tot felul de plante din întreaga lume, iar priveliștea asupra lacului este incomparabilă. Pot spune, cu sinceritate, că a fost cel mai frumos loc pe care l-am văzut vreodată.

Si…

Dacă ajungeți în Varenna puteți vizita și popularul Castel Vezio, Muzeul de ornitologie și științe naturale “ Luigi Scanagatta”, Villa Monastero și grădinile sale botanice, biserica “San Giovanni Battista” și, nu în ultimul rând, să vă bucurați, în liniște, de o plimbare pe fascinanta “Via dell’ Amore”, unde veți vedea îndrăgostiți sorbindu-se din priviri.

Voi încheia prin a spune că fiecare loc pe care-l descoperim își lasă amprenta în inimile noastre, dar Varenna m-a marcat așa cum nu a mai făcut-o niciun alt loc vizitat de mine până acum. Varenna nu este doar despre peisajele de neuitat pe care le oferă, ci și despre emoțiile puternice pe care le stârnește.

Voi împărtăși cu voi câteva poze în care am surprins natura în toată splendoarea ei, dar care reflectă prea puțin din emoțiile pe care le-am simțit în urma vizitării atracțiilor turistice mai sus amintite.

Ai fost pe undeva anul acesta si ai ramas de-a dreptul impresionat? Ce zici daca ne-ai scrie o mica recenzie, poate incurajam si alti cititori sa viziteze? Da-ne de veste pe contact@avocatoo.ro si vedem ce putem face 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *