the ball stadion football the pitch 39562 2

Frauda in fotbal: Departamentul de impozite directe si indirecte a Majestatii sale (HMRC, HM Revenue & Customs) provoaca raiduri

2 minute • Roxana Andronicescu • 23 mai 2017


HMRC a căutat sediul unui număr de cluburi de fotbal din nord-estul și sud-estul Angliei, ca urmare a presupusului impozit pe venit de 5 milioane de lire sterline și a fraudelor de asigurări naționale. West Ham Stadium din Londra și Parcul St James din Newcastle au fost printre locațiile care au raportat înregistrări financiare, computere și telefoane mobile confiscate de HMRC la 26 aprilie.

Deoarece raidurile fac parte dintr-o anchetă în curs, în această etapă, HMRC a eliberat doar informații limitate. Cu toate acestea, în ianuarie, Comitetul pentru Conturi Publice a subliniat o serie de preocupări legate de evaziunea fiscală în industria fotbalului.

Un domeniu care a făcut obiectul unei examinări particulare il reprezinta presupusa utilizare abuzivă a drepturilor de imagine inspre reducerea datoriilor fiscale. Termenul “drepturi de imagine” se referă la dreptul individual al unei persoane în ceea ce privește personalitatea – dreptul de a împiedica utilizarea neautorizată a numelui și a altor atribute personale sau caracteristici distinctive.

Regulile fiscale curente permit ca veniturile din drepturile de imagine să fie tratate ca fluxuri de venit separate în scopuri fiscale. Membrii societății a căror imagine are valoare de piață au constituit, în anumite cazuri, o intreprindere care să primească plăți pentru aceste drepturi, spre deosebire de venitul aferent plătit direct persoanei. Veniturile generate de astfel de drepturi pot, la rândul lor, să facă obiectul impozitului pe profit, mai degrabă decât impozitului pe venit (adesea la rata mai mare sau mai mult) și asigurarea națională. Astfel, o astfel de structură este potențial capabilă să genereze economii fiscale semnificative pentru mulți fotbaliști renumiți și, de asemenea, cluburile angajatoare care nu sunt obligate să plătească impozitul pe venit în baza sistemului PAYE sau a contribuțiilor naționale de asigurare. Preocupările exprimate se concentrează asupra modului în care a fost acordată remunerația ca plăți pentru drepturile de imagine.

În prezent, justificarea raidurilor nu a fost încă clarificată. Mai multe detalii și analize ale acestei probleme vor fi oferite pe măsură ce informațiile vor deveni disponibile.

SURSA: 
http://www.lexology.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *