three red and green christmas stocking mounted on wall 1734424 scaled 1

12 movies of Christmas

6 minute • Ioana Miclea • 14 decembrie 2019


(probabil o listă cu toate filmele clișeice cu temă de Crăciun)

Crăciunul. Mama sărbătorilor. Printre singurele care împrăștie magie în jur, daaaar … dacă ești ca mine, luna Decembrie te-a prins undeva foarte departe de atmosfera de Crăciun.

Cum ar fi printre colocvii, teste, examene, pre-sesiune, ceva pe la Colegiul Juridic, niste sport, ceva carti de citit.

Așa că ți-am pregătit o listă de fix 12 filme de Crăciun care să te ducă pe un scăunel, lângă șemineul din casa lui Moș Crăciun de la Polul Nord.

[powerkit_toc title=”Filme de binge pentru Craciun” depth=”2″ min_count=”4″ min_characters=”1000″]

Elf

Will Ferrell in Elf (2003)

Disponibil pe Netflix.

On the first day of Christmas my true love gave to me: Elf – Elf urmărește povestea lui Buddy, un om crescut de elfi la Polul Nord. Ce noroc, adică sigur avea vârsta necesară să muncească, dar făcea jucării și mânca bomboane toată ziua. El descoperă că nu este elf și pleacă la New York să își găsească tatăl biologic.

The Santa Clause

Tim Allen in The Santa Clause (1994)

On the second day of Christmas my true love gave to me: The Santa Clause (aveți și suculență juridică în nume) – Scott îl ajută pe Moș Crăciun când întâmpină o criză în ziua de Crăciun, dar află că de fapt și-a dat acordul să devină următorul Moș Crăciun. Sună a clauză abuzivă

Seria Home Alone

Hint: ProTV-ul le dă pe toate.

Macaulay Culkin, Joe Pesci, and Daniel Stern in Home Alone (1990)

On the third day of Christmas my true love gave to me: Home Alone –  cred că toată lumea a văzut filmul sau filmele din această franciză, rămâne unul dintre clasice. Deși nu pomenește de niciun bătrănel îmbrăcat în roșu, cu barbă albă, povestea asta e chiar mai amuzantă. Kevin este lăsat acasă din greșeală, în timp ce restul familiei pleacă în vacanță. And there’s a twist, trebuie să reușească să scape și de niște spărgători de case între timp. Foarte interesant de analizat din punct de vedere juridic.

Love Actually

Rowan Atkinson, Colin Firth, Hugh Grant, Liam Neeson, Alan Rickman, Emma Thompson, Laura Linney, Keira Knightley, Martine McCutcheon, and Bill Nighy in Love Actually (2003)

On the forth day of Christmas my true love gave to me: Love Actuallyurmărește povestea a opt cupluri, care încearcă să facă față poveștilor lor de dragoste și își dau seama că – surprize, surprize – relațiile sunt complicate. Deși nu ți-am dat decât o mică parte din poveste, la sfârșitul filmului o să vezi că magia Crăciunului chiar există.

Christmas with the Kranks

Când tu nu vrei Crăciun, dar alții vor.

Dan Aykroyd, Jamie Lee Curtis, Tim Allen, and Erik Per Sullivan in Christmas with the Kranks (2004)

On the fifth day of Christmas my true love gave to me: Christmas with the Kranks – o familie se decide să nu mai sărbătorească Crăciunul deloc, însă acest plan este răsturnat de venirea fiicei lor în vizită, pentru care vor să organizeze o petrecere în familie de neuitat.

Disponibil pe Netflix.

Four Christmases

Vince Vaughn and Reese Witherspoon in Four Christmases (2008)

On the sixth day of Christmas my true love gave to me: Four Christmases – știi momentul ăla când vin sărbătorile și nu ai chef să dai ochii cu familia și persoanele care te întreabă obsesiv când te măriți? Un cuplu decide că vrea să își ia o vacanță de la agitația de Crăciun, așa că își rezervă o croazieră in Fiji. Totul este anulat, așa că zilele lor de Crăciun se transformă într-un quest pentru a-și vizita părinții, care sunt toți divorțați.

A Christmas Prince

Pentru că tuturor ne plac poveștile cu prinți și prințese.

Rose McIver and Ben Lamb in A Christmas Prince (2017)

On the seventh day of Christmas my true love gave to me: A Christmas Prince – O jurnalistă e trimisă în străinătate ca să afle povestea unui prinț ce urma să devină rege, așa că se infiltrează în viața lor ca tutor ar surorii prințului.

Deși a fost declarat un film clișeic, o să îți placă faptul că e filmat în mare parte în locații din România – Castelul Peleș, Palatul Cotroceni, Ateneul Român.

Miracolul de pe strada 34

On the eighth day of Christmas my true love gave to me: Miracle on 34th Street – Ăsta e pentru copilul din tine.

Richard Attenborough and Mara Wilson in Miracle on 34th Street (1994)

Moș Crăciun reușește să facă o fetiță să creadă că sărbătoarea Crăciunului este reală, deși ea era foarte rațională și înțelegea că toată povestea asta este doar atât, o poveste.

Cronicile Crăciunului

Kurt Russell in The Christmas Chronicles (2018)

On the ninth day of Christmas my true love gave to me: Cronicile Crăciunului – doi copilași încearcă să-l prindă pe Moș Crăciun in the act, filmându-l, dar ajung să aibă parte de aventura vieții lor.

Și e cu Kurt Russell.

Nightmare before Christmas

Danny Elfman and Chris Sarandon in The Nightmare Before Christmas (1993)

On the tenth day of Christmas my true love gave to me: The Nightmare before Christmas – deși regizorul susține că este un film de Halloween, totul se leagă foarte mult de iubita sărbătoare a iernii, atunci când orașul Halloween încearcă să fure Crăciuniul pentru ei (și pe Moș Crăciun, totodată), însă… îl refac într-o interpretare proprie. Dacă nu ești fanul filmelor de Crăciun siropoase, this one is for you.

The Grinch

Jim Carrey in How the Grinch Stole Christmas (2000)

On the eleventh day of Christmas my true love gave to me: The Grinch – cum a furat Grinch Crăciunul? Aflați din filmul ăsta. Pănă la final, vă promit că nu aveți cum să nu vă îndrăgostiți de personajul scorțos.

Klaus

On the twelfth day of Christmas my true love gave to me: Klaus  o animație nou-apărută la Netflix  povestește despre cum Jesper iese în evidență ca cel mai slab elev al academiei poștale și rămâne staționat pe o insulă înghețată unde localnicii de abia schimbă o vorbă, darămite să își trimită scrisori. Jesper aproape că renunță, dar îl descoperă pe Klaus, un tâmplar misterios care locuiește singur într-o casă plină de jucării lucrate manual.

Și ca un mic bonus, tot pe Netflix, a apărut un serial numai bun de completat lista de filme – Merry Happy Whatever, pe care te voi lăsa să-l descoperi singur.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *