avocatoo carti de citit vara

Cărți pe care să le pui în troller-ul de concediu

3 minute • Ana-Maria Udriste • 10 august 2019


Când plecăm în concediu, vrem să ne dăm un reset complet și să uităm de toate problemele pe care le-am avea la birou. Mai puțin când ești avocat, pentru că practic vacanța ta este un fel de lucru part-time remote. Nimic nu e mai frumos decât să răspunzi la e-mailuri de pe un șezlong.

Ce-ai zice totuși dacă, pentru 10 zile (optimist) am lăsa toate astea deoparte și ne-am concentra pe … noi? Și pe amuzamentul nostru.

1. Înțelepciunea psihopaților.

Crezi că diferi foarte mult de un psihopat? Sau că ei gândesc diferit? Ai fi surprins.

Nu vorbim neapărat de criminali în serie, ci de psihopați. Și nu știi ce mai rău: faptul că lumea, în general, are un nivel de compasiune mai scăzut cu 40% față de acum 10 ani sau faptul că avocații sunt de-a pururi asimilați rechinilor?

2. Cum să nu mai întârzii

Nu că as avea ceva împotriva celor 15 minute academice, însă am dat peste unii oameni care oricât de mult și-ar dori, nu pot să nu întârzie, orice ar face.

Cred că e specific avocaților și lăsatului cauzei la a doua strigare.

3. Dosarele criminalilor în serie

Fără alte descrieri, pentru că poveștile despre 33 criminali celebri în serie sunt bune la casa omului.

4. Timothy Ferriss – 4 ore care-ți vor schimba viața și corpul

Doar 4 ore ai nevoie. Să-ți rescrii corpul, să înveți să faci sex sălbatic, să slăbești, să devii milionar și să te plimbi pe iaht. Nu mai spunem că înveți cum să faci o femeie să aibă orgasm de 15 minute.

Fie că vorbim de o săptămână de lucru de 4 ore sau de corpul tău, merită să citești aceste best-seller-uri. Plus că au 500 pagini, deci sigur îți ia mai mult de 4 ore.

5. Lumea ca un mare spectacol

Dacă te-a fascinat pe Netflix serialul Our Planet și imaginile sale, cu siguranță această carte te va captiva.

Tot ce ne înconjoară și nu este făcut de om are o istorie în spate și o rânduire aparte – numerologie în natură, evoluția speciilor și aliniamentelor plantelor. Deși la prima vedere totul pare banal, poți descoperi că de fapt este așezat după reguli nescrise, pe care nu le înțelegem.

6. De ce nu fac zebrele ulcer?

Teoretic pentru că au dungi negre cu alb. Sau alb cu negre.

O carte despre stres și managementul lui, până să ajungă în stadiul depresiei, impactul nevăzut al activității zilnice și efectele lui reale pe termen lung.

Sună mai a avocatură, nu?


Elefant.ro are o super campanie disponibilă week-endul ăsta de 2+1 la peste 10.000 cărți.

Folosim link-uri de marketing afiliat, pentru a încerca să menținem acest proiect gratis. Dacă dai click pe link-urile de mai sus și cumperi de pe site, ne ajunge și nouă un comision, pentru care îți mulțumim.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *