VS 1

Cinci sfaturi esențiale de gestionare a stresului pentru avocați

6 minute • FlorentinaS • 25 ianuarie 2019


Cuvântul stres este aproape sinonim cu avocatura, nu-i așa? Trebuie să asculți problemele altor persoane, să te ocupi de colegi încăpățânați, să te ocupi de clienți plictisiți sau poate chiar să te confrunți cu mass-media.
Cu asemenea așteptări din partea celorlalți în ceea ce te privește, trebuie să ai grijă de tine.
Așa că, ne-am gândit să venim în ajutor cu câteva sfaturi despre managementul stresului la avocați.

  • Dormi suficient

S-ar putea să te regăsești printre cei care dețin o frumoasă pereche de cearcăne și să fi depăsit cu mult consumul de cafea recomandat. Tinerii avocați sunt ademeniți deseori de promisiuni și ar face orice sacrificiu ce le-ar putea aduce oportunitatea de a își dezvolta abilitățile de avocat, însă, deseori exagerarea muncii se dovedește a fi contraproductivă.

Mulți avocați tineri își amână somnul pentru a putea compensa productivitatea. Iar adevărul este că somnul este la fel de valoros ca și munca în sine.

Privarea de somn în mod constant nu este numai ceva rău pentru sănătatea ta psihică, dar te face să ai și mai multe șanse să te îmbolnăvești și chiar să-ți încetinești productivitatea pe tot parcursul zilei. Spre exemplu, când dormi mai puțin, ești supus mai mult riscului de a face greșeli mărunte care mai târziu te-ar putea costa scump (cum ar fi să uiți să schimbi numele unui client într-o cerere sau să indici un domiciliu procesual greșit).

  • Învăța cum să gestionezi timpul

Ai știut la ce să te aștepți încă din momentul în care ai intrat în Facultatea de Drept, dar asta nu înseamnă că corpul tău poate fi supus zi de zi stresului, proceselor, contractelor și apelurilor din partea clienților. Trebuie să recunoști că în calitate de avocat ești îngrozitor de ocupat. Dar cu toate acestea, nu trebuie să reinventezi roata. Sunt o mulțime de avocați care au învățat să-și gestioneze timpul, iar ceea ce trebuie să faci tu este să găsești ceea ce ți se potrivește cel mai bine în privința programului.
Este foarte important pentru tine să știi să-ți stabilești anumite priorități. Acestea reprezintă o abilitate vitală, din moment ce vei fi în mod constant stresat de termene limită și cerințe la locul dumneavoastră de muncă. Păstrează întotdeauna o listă cu ceea ce aveți de făcut și dacă ați sfârșit prin a face mai multe liste decât vă așteptați, încercați să faceți una mai simplificată care să cuprindă strict lucrurile mai importante și urgente (și dacă nici asta nu merge, o variantă bună ar fi să da un acatist).

  • Faceți sport

S-ar putea să fi auzit din când în când că avocații nu au timp să facă sport. Mulți avocați își ies ușor din formă și ar alege alte activități dăunătoare, cum ar fi băutul. Bineînțeles că faptul că oricine spune că nu are timp să facă sport reprezintă un mit. Știți că o oră de trei ori pe săptămână poate face minuni în privința ameliorării stresului?
Nu numai că sportul te va ajuta să scapi de greutatea nedorită, ci te va ajuta să și dormi mai bine, să-ți îmbunățești starea de spirit și îți va oferi mai multă energie și concentrare pe termen lung. Să știi că nu trebuie să fii un sportiv în adevăratul sens al cuvântului pentru a te bucura de beneficiile exercitiului fizic.

  • Fii conștient de ceea ce îți trece prin cap

Avocații sunt cunoscuți ca fiind oameni puternici, complet detașați indiferent cât de controversat ar fi cazul pe care îl au de rezolvat. Acest lucru poate face ca unii avocați să învețe în mod involuntar să se detașeze inclusiv de propriile lor emoții.
După ce au tratat problemele celorlalți pentru o perioadă îndelungată de timp, avocații tind să uite că și ei sunt ființe umane ce au probleme proprii și emoții.
Când ești stresat, o multitudine de emoții negative te pot acapara. Așadar, încearcă din când în când, să te liniștești și să petreci puțin timp observând gândurile și emoțiile care te cuprind.

  • Învățați să vă relaxați

Relaxarea a fost caracterizată de atât de multe ori ca reprezentând o stare pasivă, încât majoritatea oamenilor au uitat că aceasta poate să reprezinte și o abilitate vitală. Uneori, avem nevoie de un buton de resetare pe care să-l apăsăm pentru a putea scăpa de toate gândurile negative. Chiar daca te consideri  un expert în ceea privește organizarea și managementul timpului, fii pregătit și pentru situațiile care te pot lua pe neașteptate. Vor fi mulți adversari duri, judecători încăpățânați și plângeri pe care trebuie să le tratatezi și toate acestea reprezintă numai o zi din viața ta.
Există un număr infinit de modalități prin care te poți relaxa, pleacă la plajă, fa sport, yoga sau exerciții pentru respirație. Scopul tău este să fii pe cât de odihnit poți, chiar și pentru o perioadă scurtă de timp.
În timp ce stresul rămâne un factor inevitabil, ține minte că acesta poate fi folosit în avantajul tău.
Ai anumite sfaturi de gestionare a stresului pe care dorești să le împărtășești cu colegii tăi avocați?
Împărtășește-ți gândurile în comentariile de mai jos!
Citește și despre:

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *