PFA modificare sediu punct de lucru

Modificarea sediului/punctului de lucru al unei PFA. Cum se face.

3 minute • Ana-Maria Udriste • 27 iunie 2019


Modificarea sediului/punctului de lucru al unei PFA se face de obicei atunci când:
(a) îți expiră perioada inițială și vrei să te muți în altă parte;
(b) schimbi titlul sub care este deținut (de exemplu din contract de comodat în contract de închiriere);
(c) pur și simplu vrei să schimbi sediul/punctul de lucru din alte motive (ai găsit un preț mai bun, e mai bine poziționat etc.).
Oricare ar fi motivele pentru care vrei să faci acest lucru, operațiunea la Registrul Comerțului trebuie făcută cât mai repede.

Ce trebuie să faci?

  1. Cererea de înregistrare la Registrul Comerțului, o găsești în format editabil aici: Cerere inregistrare modificari PFA ONRC.
  2. Completezi declarația model 3 prin care declari ce activități urmează să desfășori pe PFA – o găsești în format editabil aici: Cerere inregistrare modificari PFA ONRC (pentru că vei modifica practic adresă – iar pe declarație vei trece noul sediu/punct de lucru).
  3. Certificatele constatatoare vechi (depinde aici de la un județ la altul și de la un referent la altul, dar îți recomandă să le depui în original).
  4. Certificatul de înmatriculare al PFA-ului în cazul modificării sediului (pentru că se va emite unul nou, pentru noua adresa, dar cu aceleași date de identificare mai puțin când schimbi județul – practic acolo avem radiere dintr-un județ și o înmatriculare în alt județ)
  5. Actul adițional (cea mai frecventă situație) prin care încetează situația la vechiul spațiu/punct de lucru.
  6. Documentul în baza căruia ai voie să îți faci sediu/punct de lucru în noua locație (contract de comodat, contract de închiriere, contract de vânzare etc.)
  7. Acordul vecinilor (dacă este cazul) – îl gășești aici: Acord vecini SRL PFA editabil. Dacă la sediu nu vei desfășura activitate, vei depune o declarație pe proprie răspundere în acest sens și nu mai ai nevoie de acordul vecinilor.
  8. Declarație de nesuprapunere notarială dacă mai sunt și alte firme/ONG/PFA la sediul respectiv.
  9. Să depui documentele de mai sus la Registrul Comerțului unde ai sediul și să astepți în liniște 3 zile.

Cum te putem ajuta?

Ne ocupăm să-ți modificăm sediul/punctul de lucru al PFA-ului oriunde în țară, online, fără deplasări inutile. Redactăm documentația, oferim consultanță gratuită și urmărim tot procesul.
Află mai multe aici.

2 răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *