19

Reluarea activității PFA-ului dupa suspendare

2 minute • Ana-Maria Udriste • 26 iunie 2019


Despre procedura de suspendare a activității unei PFA am scris aici, iar acum vorbim despre reluarea activității. Dacă ai citit articolul anterior, ai văzut că:

  • suspendarea se poate dispune pe o perioadă de maxim 3 ani
  • poți alege de când începe suspendarea
  • poți alege o perioadă mai scurtă de 3 ani inițial, pe care apoi să o prelungești
  • reluarea activității trebuie făcută în perioada asta de maxim 3 ani

Pro-tip: Termenul de 3 ani se calculează în mod continuu. Adică de exemplu dacă ai avut activitatea suspendată 2 ani, 11 luni și 3 săptâmâni și reiei activitatea, poți apoi să mai suspenzi activitatea pentru încă 3 ani.

Ce documente ai nevoie?

  1. Cererea de înregistrare la Registrul Comerțului, pe care o bifezi în dreptul 7.6 reluare activitate– o găsești în format editabil aici: Cerere inregistrare modificari PFA ONRC.
  2. Completezi declarația model 3 prin care declari ce activități urmează să desfășori pe PFA – o găsești în format editabil aici: Cerere inregistrare modificari PFA ONRC.;
  3. Depui în original și certificatele constatatoare emise anterior de către Registrul Comerțului (aici depinde de județ – pentru București și Ilfov nu se mai cer în original, câteodată) prin care ți se zicea că nu desfășori activități.

Ce mai trebuie să știi?

  • Citește aici ce înseamnă autorizarea activităților, ce presupune și de ce e bine să o faci informat
  • Poți alege un termen de când începe suspendarea

Cum te putem ajuta?

Ne ocupăm de întreaga procedură de reluare a activității PFA-ului tău după la Registrul Comerțului oriunde în țară, online, fără deplasări inutile. Redactăm documentația, oferim consultanță gratuită și urmărim tot procesul.

Află mai multe aici.

2 răspunsuri

  1. Bună ziua! Ași dori să îmi reactivez RO-ul, numărul de facturare european, dar precizez că nu pot veni în țară momentan! Este posibil ON-line?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *