j kelly brito d03zfiNOlXI unsplash

TIPS & TRICKS pentru un studiu cât mai eficient :)

6 minute • Bianca Vîlsănescu • 12 august 2019


Știm că majoritatea dintre voi pot numi o mulțime de lucruri pe care ați prefera să le faceți în locul studiului. Studiul poate fi atât frustrant, dificil, plictisitor, în special când este vorba despre un subiect care nu ne atrage în mod special.

Din fericire, există câteva lucruri pe care le puteți face pentru a face timpul studiu mai eficient (pierdeți mai puțin timp și faceți lucrurile potrivite!).

Cum să înțelegi materia?

  • Utilizați resursele online – Căutarea videoclipurilor pe site-uri precum YouTube te poate ajuta să studiezi și să înțelegi mai profund conceptele, de asemenea daca este vorba de domeniul juridic, pe Avocatoo poți găsi întotdeauna ce ai nevoie.
  • Folosește propriile tale cuvinte – Cel mai bun mod de a studia conținutul este să citești despre el în timp ce faci niște notițe și apoi să explici notițele și informațiile ca și când ai fi profesorul cuiva.
  • Încercați să explicați conceptele altcuiva – Dacă nu găsești pe cineva dispus să-ți asculte explicațiile, te poți filma și apoi să te uiți și să vezi unde ești ezitant sau dacă ai omis vreo informație.
  • Faceți învățarea interactivă – De exemplu, poți crea propriile tale mini-conferințe și le poți posta pe un site web, astfel încât să le poți viziona mai târziu pentru a le revizui, acolo unde este cazul.
  • Pune totul pe hârtieFii pregatit și ia notite! Este esențial să luați notițe bune. Nu contează cantitatea, ci calitatea. De aceea este recomandat ca atunci când mergeți la cursuri să nu vă axați pe a nota totul într-un mod haotic, ci să va axați pe a înțelege informația primită și a nota doar ceea ce este esențial.
  • Utilizați tehnologia – Aceasta vă poate ajuta să economisiți timp important atunci când vine vorba despre a nota ideile principale dintr-o carte.
  • Utilizați culori – Dacă sunteți tipul de persoana cu memorie vizuală, puteți face studiul să pară mai mult ca un planșă pentru pictat, puteți face diagrame, însă acest mod de a studia vă poate irosi timp prețios.
  • Provoaca-te! Pentru cei care sunt competitivi, studiul poate fi o competiție care te menține activ. Totodată ar trebui să fie vorba despre o competivitate productivă.

Cum să rămâi concentrat?

  • Îndepărteaza “ispita“- Închide telefonul. Cum evităm să cădem în capcana social media și distragerile de pe internet? Luați telefonul, opriți-l, puneți-l într-o altă cameră și detașați-vă pentru câteva ore – nu vă va ucide!
  • Ia pauze atunci când ai nevoie de ele – Chiar dacă inițial le veți vedea ca pe o pierdere de vreme, pe termen lung veți remarca cât de utile sunt.
  • Muzica fără versuri te poate ajuta să te concentrzi în timp ce studiezi. Poți explora diferite genuri de muzică, flamenco, minimalist etc. Este o ocazie bună de a-ți extinde orizontul cultural, oferind in acelasi timp de a fi mult mai focusat în timp ce studiezi. Avem un articol cu genuri de muzica potrivite pentru invatat chiar AICI.
  • Bucură-te de timpul tău – Cel mai important lucru când vine vorba de studiu, este eficiența. Tehnica Pomodoro te poate ajuta nespus. Astfel poți studia întreaga zi fără să te plictisești. Tehnica constă în a studia câte 25 de minute, iar la fiecare 25 de minute vei face 5 minute pauza. După șase sesiuni de studiu, îți poți lua 30 de minute pauză.

Cum să studiezi pentru un subiect anume?

  • Analizeaza ce știi și ce nu știi din materie.
  • Examineaza cu atenție greșelile pe care ai tendința de a le face . Nu contează daca greșeala pe care ați facut-o a fost din neștiință sau neatenție. Toate greșelile ar trebui notate și, mai apoi, sa le reverificati. O strategie care te-ar putea ajuta este să-ți creezi propriile secțiuni în care să-ți notezi cele mai frecvente greșeli.
  • Creeaza o rutină. Cel mai important lucru este ora la care vă treziți. Este foarte important să începeți ziua cu forțe proaspete, iar în acea zi să vă axați pe unul sau două obiecte la care să studiați cu atenți și în detaliu.
  • Dificultățile -Dacă nu înțelegeți un concept, săriți peste și reveniți apoi. Uneori, nu “se aprinde luminita” din prima, dar nu-i nicio problema, e in regula. Perseverenta este cheia.
  • Memoreaza formulele. Cunoașteți formulele de matematică? Există unele care sunt foarte utile și care vă fac să înțelegeți întreaga problemă. La fel este și în drept, de aceea este important să înțelegeți noțiunile de bază.
  • Evalueaza-te! Făcând subiecte din anii precedenți vă puteți vedea nivelul, astfel puteți lucra unde vedeți că sunt lipsuri.
  • Preia controlul. Trebuie să studiezi la ritmul tău! Nu te speria dacă un coleg știe sau înțelege mai mult decât tine. S-ar putea să trebuiască să înveți acel lucru in alt mod. Gândește-te la modul în care îți place să înveți și așa trebuie să studiezi.
  • Afla ce funcționează pentru tine și rămâi la el. Dacă înveți cel mai bine în grupuri, țineți o sesiune de studiu de grup și schimbă soluții cu prietenii tăi. Dacă înveți mai bine făcând notițe, urmează aceasta tehnică! Începe să studiezi în modul în care ți se potrivește și urmează această tehnică!

La Avocatoo.ro ne place să fim diferiți. Și să sprijinim comunitatea de studenți și nu numai. Daca ai inceput deja sa inveti pentru sesiunea din toamna si te-ai plictisit, poti sa ne trimiti un articol – ai o idee, gânduri pe care vrei să le spui oamenilor (anonim sau nu?), o problemă (juridică sau nu) despre care vrei să scrii sau pur și simplu vrei să ne spui cum îți petreci timpul liber? Dă-ne un mail aici și noi publicăm. Fă-te auzit așa cum vrei să fii.

Traducere adaptată de pe www.goconqr.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *