#39
Fără categorie23 minute • Ana-Maria Udriște • 08 iunie 2021
Hello!
Ne-am luat revanșa pentru săptămâna trecută și acum avem un NL pentru o lună aproape. S-au și întâmplat multe lucruri, așa că am avut ce scrie.
🙏 Îți mulțumim că ne ești cititor fidel și că ne ajuți să crești. Din recomandare în recomandare am ajuns la ediția asta. Așa că te rugăm să dai share pe butonul de mai jos și să mai inviți și alți prieteni să se aboneze 🙂 👇
⚖️ juridic
- Se legalizează în curând marijuana? Amazon va opri testarea potențialilor angajați pentru consumul de marijuana ca parte a procesului său din interviu. Iar asta pentru că Amazon și-a anunțat sprijinul pentru un proiect de lege federal pentru legalizarea canabisului în întreaga S.U.A.
- Județul King din statul Washington a interzis utilizarea de către guvern a software-ului de recunoaștere facială. Devine primul județ din SUA care a făcut acest lucru.
- Google a anunțat că va permite exchange-urilor de criptomonede să facă publicitate pe platforma sa. Google a spus că interdicția de trei ani a anunțurilor de exchange și a wallets-urilor va fi anulată pe 3 august.
- Un instanță din Australia a amendat 12 companii de media cu 842.000 de dolari pentru că au raportat condamnarea fostului trezorier Vatican, George Pell, pentru agresiune sexuală a copiilor. Condamnarea lui Pell pentru abuzul a doi băieți de cor a fost anulată în aprilie anul trecut, după ce a fost închis pentru mai mult de un an. El a fost cel mai înalt oficial al bisericii catolice care a intrat în închisoare pentru agresiune sexuală asupra copiilor.
- Autoritățile de reglementare din Europa și Marea Britanie au lansat o nouă investigație antitrust față de Facebook. Ancheta va analiza dacă Facebook „abuzează de o poziție dominantă în social media sau pe piețele de publicitate digitală prin colectarea și utilizarea datelor sale publicitare”.
- USA vor să implementeze un fel de GDPR, pe lângă CCPA.
- Apropo de GDPR, Comisia Europeană a aprobat într-un final clauzele contractuale standard, după Schrems II. Cu ce te ajută mai exact? Să setezi niște standarde atunci când partenerii cu care lucrezi (sau chiar tu) prelucrați date personale. Acestea sunt gratis, momentan disponibile doar în limba engleză, dar în curând vor fi în toate limbile, doar să ai un pic de răbdare. La Avocatoo am implementat noile standarde încă de când au fost în lucru, pentru că știam că vor fi viitorul, exact cum au fost și celelalte seturi de clauze contractuale. Statele au la dispoziție 18 luni pentru a le adopta, așa că pregătește-te din timp.
- Moment istoric în ceea ce ține de taxarea a marilor companii. G7: un grup format din 7 țări economic dezvoltate (printre care USA, UK, Italia, Canada și Franța) a decis „renovarea” sistemului de taxare a companiilor multinaționale.Dealul celor 7 țări are doi piloni importanți. Primul este impunerea unei cote de taxare minime, la nivel global, de cel puțin 15% pentru impozitul de societate. Cel de-al doilea este taxarea companiilor în fiecare țară unde realizează vânzări.Coroborate, cele două măsuri ar urma să „dea peste cap” strategiile de evitare a taxării precum stabilirea sediilor companiilor în țări „tax friendly”. Sistemul pare să fie mai echitabil față de cel existent în prezent.
- Uber își recunoaște primul sindicat. După ce a pierdut un litigiu din Marea Britanie care a constatat că șoferii Uber sunt angajați cu jumătate de normă ai Uber (despre care am scris pe larg aici), nu contractori/freelanceri pentru pasageri, Uber a recunoscut acum un sindicat britanic. Trebuie să vedem dacă acest lucru va crește prețurile, va reduce marjele, va exclude concurenții sau pe toți trei.
- SEC se cam ia de Musk că începe să facă manipulare de piață prin Tweet-urile sale și că astfel a încălcat termenii unei tranzacții.
- Vrei să faci sex cu o vedetă? Semnează un NDA (PS. găsești un model foarte bun aici).
- Google a făcut un settlement de 280 milioane de dolari cu autoritățile din Franța într-un caz de antitrust unde a abuzat de poziția sa dominantă pe sectorul de advertising.
🕵️ interesante
- Fortune 500 pe USA a ieșit din tipare. 41 de companii sunt conduse de femei, cel mai mare număr de până acum.
- Clienții Amazon cu produse inteligente au la dispoziție o săptămână pentru a renunța la a permite dispozitivelor lor să devină parte a unei „rețele mesh” conectate care ar permite unui nou utilizator să configureze un dispozitiv folosind conexiunea wifi a unui vecin. Well … cum era aia cu privacy?Ce este și cum funcționează?
- pe scurt, prin proiectul Amazon Sidewalk, Amazon vrea să interconecteze prin intermediul wifi-ului toate dispozitivele inteligente pe care le comercializează clienților, un fel de big happy family
- asta înseamnă că aceste dispozitive vor comunica, exact ca într-o comunitate
- fă o paralelă cu o rețea de wi-fi la tine acasă, când toate dispozitivele comunică între ele prin rețeaua mesh: eu pot să dau din birou stream în biroul de lângă mine, să pun muzică în living sau să dau drumul la știri în bucătărie. Totul prin telefonul meu. Și pot să blochez și alte dispozitive să facă … chestii.
- Fostul președinte Donald Trump și-a închis definitiv blogul, potrivit unui consilier. Blogul „De la biroul lui Donald J. Trump” a dispărut de dimineață de pe site-ul fostului președinte și acum redirecționează către o pagină unde te poți înscrie pentru știri și alerte. Consilierul lui Trump, Jason Miller, a declarat că blogul nu se va întoarce și „a fost doar instrument pentru eforturile mai largi pe care le avem și la care lucrăm”.Ce reținem de aici?Dacă nu ești pe social media clasică (Facebook, Twitter, LinkedIN etc.) nu exiști.
- Harley Davidson va face prima sa motocicletă electrică.
- Spațiul de stocare gratuit nelimitat Google Photos se încheie. Începând cu 1 iunie, toate fotografiile încărcate în Google Photos vor fi luate în considerare pentru limita de stocare a utilizatorului, cu excepția cazului în care fotografiile provin de la un telefon Pixel. Planurile Google One sunt disponibile pentru spațiu de stocare suplimentar. Toate fotografiile încărcate înainte de 1 iunie nu vor fi luate în considerare pentru limita de stocare. 80% dintre utilizatori nu sunt așteptați să-și atingă capacele de stocare timp de încă trei ani. Google a creat un instrument care găsește instantanee neclare, capturi de ecran și alte elemente pentru a facilita ștergerea fotografiilor nedorite.
- Tesla înregistrează mărci de restaurante. Tesla și-ar putea extinde facilitățile din jurul infrastructurii sale ar putea adăuga chiar și restaurante reale. Compania a depus recent trei mărci comerciale noi pentru marca sa în cadrul serviciilor de restaurant. Elon Musk a declarat în 2018 că Tesla intenționează să deschidă un drive-in clasic într-una dintre noile locații Tesla Supercharger din Los Angeles. Compania a depus cereri de construcție la începutul acestui an, dar nu a inclus planuri pentru un restaurant. Sper doar să nu fie un burger electric …
- O biserică din Pennsylvania care se închină la arme se extinde puternic printre extremiști. Au cumpărat un teren de 40 de acri listat la puțin sub 1 milion de dolari lângă Waco, Texas, cu planuri viitoare de construire în Delaware și Florida.
- Amsterdam testează bărci electrice autonome pe canalele sale. Institutul Amsterdam pentru Soluții Metropolitane Avansate și MIT colaborează la un proiect de dezvoltare a unor noi modalități de navigare pe căi navigabile în mod autonom. Utilizarea sistemelor autonome ar face operațiunile portuare extrem de complexe mai sigure și mai eficiente. Proiectul Roboats a dezvoltat o barcă electrică lungă de 4 metri, care este condusă de un computer la distanță. Barca este modulară, deci poate fi ușor adaptată pentru diferite scopuri. Vor trece încă doi până la patru ani până când tehnologia de autodirecție va fi gata.
- Guvernul american încearcă să reglementeze problema abonamentelor. Știi cum este: 2 dolari aici, 3 dolari acolo, 7 pentru filme, 11 pentru jocuri. Ay, caramba, s-au dus 200 de coco. Economia abonamentelor – în valoare de ~ 650 miliarde USD și estimată să atingă 1,5 trilioane USD până în 2025 – crește mai repede decât o poate reglementa Comisia Federală pentru Comerț (FTC), relatează The Washington Post.Care e problema cu abonamentele?
- Multe companii cu opțiune de abonament utilizează marketing cu opțiuni negative, care este de fapt momentul în care inacțiunea unui client servește drept permisiunea de a fi taxat. Este ca atunci când uiți să anulezi un abonament, deci te înscrii pentru o lună întreagă. De câte ori nu te-ai trezit că ai plătit un serviciu pentru o lună, uiți să îi dai cancel și ești taxat pentru încă o lună? Sau un an. Am pățit-o anul trecut, pe 14 decembrie, când mi-au fost luați din cont 50 de dolari pentru o aplicație pe care am folosit-o doar de 4 ori și am uitat de ea. Și nu m-a anunțat nimeni că va fi reînnoită.
- Nu e niciun fel de problemă dacă scrii în mod expres și clar în termeni & condiții cum funcționează tot acest proces. Doar că de multe ori nu prea o faci, că doar mna, vrei ca oamenii să-ți dea banii ăia.
- Unele abonamente sunt extrem de greu de anulat – e ca și cum ar trebui să te înarmezi ca să te duci la un război. Trimiți un porumbel călător, o scrisoare, încă un reply, mai dai un telefon…
- Datele tale nu mai sunt în siguranță nici la pizzerii. Apache Pizza din Irlanda a suferit o breșă de securitate, iar acum atacatorii știu clar că îți place pizza cu ananas.
🛒 e-commerce
- Congresul cere Spotify detalii despre funcția sa Discovery Mode, care permite artiștilor să ia o rată redusă a redevenței în schimbul unei mai bune plasări a melodiilor în playlisturile generate de algoritmii utilizatorilor. Reprezentanții democratici Jerrold Nadler din New York și Hank Johnson Jr. din Georgia au trimis o scrisoare directorului executiv de la Spotify, Daniel Ek, sugerând că Discovery Mode ar putea duce la scăderea salariilor pentru artiști și la o „cursă până la cel mai jos nivel”, în încercarea de a câștiga mai multe ascultări într-un mediu hipercompetitiv.Care e faza?
- Discovery Mode, care a fost anunțat pentru prima dată în toamnă, permite artiștilor și caselor să fie de acord să ia o rată redusă a redevenței pe anumite piese în schimbul unei priorități mai mari în algoritmii săi.
- „În funcție de modul în care este implementat programul, există o altă îngrijorare că acceptarea unor rate mai mici pentru această creștere în algoritmul Spotify nu poate garanta chiar mai mult timp de ascultat dacă practic toți artiștii comerciali fac la fel”, se precizează în scrisoare.
- Cum era de așteptat, se vede că ieșim din pandemie pentru că începem să cumpărăm mai mult deodorant și pastă de dinți.
- Facebook implementează noi facilități pentru zona de e-commerce:
- Facebook a anunțat că API-ul Messenger pentru Instagram va fi disponibil pentru toate companiile, facilitând automatizarea și gestionarea conversațiilor directe cu clienții. Întreprinderile pot seta acum răspunsuri predefinite la întrebări comune. Există deja instrumente similare pentru WhatsApp și Messenger.
- WhatsApp va avea acum butoane de tip „Răspuns” care permit utilizatorilor să selecteze răspunsuri prescrise atunci când vorbesc cu o companie.
- Mesajele de listă vor permite companiilor să ofere consumatorilor un meniu de până la 10 opțiuni în timpul unei conversații.
- Cardul Coinbase, care permite utilizatorilor să-și cheltuiască criptomonedele în viața reală la cumpărături, funcționează acum cu Apple Pay și Google Pay. Cardul va oferi până la 4% recompense cripto pentru achizițiile zilnice (cashback).
- După ce a trecut (și încă trece) printr-o criză de PR pentru că dispozitivele sale au rănit copii, Peloton oferă mari reduceri la abonamente, de la 12.99 dolari la 6.99 dolari pentru studenți și 9.99 dolari pentru restul persoanelor. Hm … o fi suficient ca să depășești criza?
- Pinterest a introdus o nouă funcție de Listă de cumpărături pe care utilizatorii o pot utiliza pentru a salva produsele sub formă de pin-uri care trimit notificări și atunci când prețul articolului a scăzut. Funcția va debuta în SUA și Marea Britanie înainte de a se extinde în Australia, Canada, Franța și Germania la sfârșitul acestui an.
🤳 social media
- Twitter devine și mai albastru. Twitter lansează abonamentele sale premium în Canada și Australia. Știu că Twitter nu prea a prins în România, dar în afară este extrem de mult folosit.Ce primești în abonamentul premium?
- abonamentul costă aproape 2.8 dolari de lună
- ai funcție de undo
- hassle-free reading
- organizare pe bookmarks etc.
- A doua mare categorie de utilizatori de pe TikTok o reprezintă femeile între 30 și 39 de ani. Așadar, dacă la un moment dat, după ce faci user persona vezi că te încadrezi în această categorie, ar fi bine să iei în considerare o strategie de marketing și aici. Desigur, legal wise este bine să apelezi la un avocat care să te ajute prin probleme pe care le vei avea din punct de vedere marketing, consimțământ și toate cele.
- Nigeria a suspendat săptămâna trecută activitatea Twitter. Ministrul Informației și al Culturii a motivat decizia afirmând că acțiunile Twitter ar putea amenința existența teritorială a Nigeriei. Contextul este unul mai larg, iar decizia de cenzurare nu a fost luată peste noapte. Din contră ea vine după ce Twitter a șters comentariile Președintelui Buhari cu privire la războiul civil din anii 60, prin care amenința noii secesioniști.Situația este una similară cu cea din SUA din ianuarie, în care Președintele Trump a fost suspendat. Ce este de remarcat este poziția luată de autorități, care confirmă în cazul SUA (și infirmă în cazul Nigeriei) atașamentul pentru o societate deschisă și interzicerea cenzurii. Pe de altă parte, incidentul (re)confirmă un fapt îngrijorător: platformele de social media au devenit una dintre „uneltele” principale pentru „făcut” politică. Ceea ce ridică întrebare, remarcată și de Președintele Buhari, sunt regulile de moderare ale acestor platforme universal valabile și aplicabile contextului politic din fiecare țară?
- Cât de toxică e social media? Atât de toxică încât nu vrei să participi la conferințe și practic ești exclus de la un turneu de tenis. Vedeta de tenis Naomi Osaka s-a retras luni de la French Open, în urma unei amenzi și a criticilor din turneu pentru că nu și-a respectat obligațiile media. Osaka a scris pe Twitter că primește „valuri uriașe de anxietate” înainte de a vorbi cu mass-media, ceea ce a influențat decizia ei de „a-și exercita îngrijirea de sine (self care) și de a sări peste conferințele de presă”. Cu toate acestea, aparițiile mass-media sunt necesare la turneele majore de Grand Slam – care includ și Australian Open, US Open și Wimbledon -, astfel încât Osaka a primit o amendă de 15.000 $ și a fost informată că va fi supusă unor suspendări viitoare dacă nu va fi la dispoziția mass-media.Ce reținem de aici?
- self care este un cuvânt la modă, dar puțini știm să-l implementăm
- social media și mass-media, dar mai ales reacțiile care apar în mediul online și off-line pot fi dăunătoare pentru psihicul unui sportiv, iar asta face diferența între un meci câștigat și unul pierdut
- nu doar despre sport este vorba aici: gândește-te doar de câte ori cineva ți-a stricat ție ziua când a zis ceva aiurea despre tine. Cum e să primești vreo 300 de mesaje? Dar să scrie toată presa?
- Nike, care este partenerul Osaka, o sprijină în această acțiune, alături de multe alte vedete ale tenisului
- Facebook îl va menține pe fostul președinte Donald Trump interzis de pe platforma sa timp de cel puțin doi ani. Vicepreședintele Facebook pentru Afaceri Globale, Nick Clegg, a scris vineri într-o postare pe blog că „laudele lui Trump pentru persoanele implicate în violență la Capitoliu pe 6 ianuarie” au constituit o încălcare a politicilor Facebook, necesitând o suspendare mai lungă conform noilor sale protocoale de aplicare. Aceste protocoale cer acum sancțiuni mai stricte pentru personalitățile publice în perioade de violență sau tulburări sociale.
- Facebook nu mai interzice teoria zvonurilor COVID-19 (COVID leaks). Anul trecut, Facebook a interzis oamenilor să posteze link-uri către teoria că COVID a scăpat dintr-un laborator guvernamental chinez, dar unele versiuni ale acestei teorii devin acum mult mai obișnuite (sau cel puțin sunt mai acceptate), având în vedere că Biden a cerut un raport despre asta și așa că Facebook a dezactivat funcția de blocaj. Ai putea susține că acest lucru subminează întregul principiu al platformelor sociale care moderează ideile „false”, dar, pe de altă parte, ziarele s-au confruntat întotdeauna cu această problemă.
- Twitter lucrează la 3 paliere de etichete pentru informații false: (a) ultimele noutăți, (b) rămâi informat și (c) te induce în eroare.
- TikTok, pe șestache, prelucrează date biometrice în SUA. TikTok și-a actualizat politica de prelucrare a datelor care îi permite să prelucreze acum amprente faciale și de voce, fără a spune și pentru ce anume le folosește mai exact și de ce. O să vedem în viitor.*Momentan, politica lor spune așa: ”*We may collect biometric identifiers and biometric information as defined under US laws, such as faceprints and voiceprints, from your User Content. Where required by law, we will seek any required permissions from you prior to any such collection.”
- Whatsapp va permite conectarea a 4 dispozitive pe același număr. Wow, 20 de ani mai târziu.
- Un trend semi-inteligent pe TikTok unde efectiv spamezi prin copy-paste oamenii a dus la o creștere masivă a descărcărilor pentru aplicația Paste Keyboard. Lumea nu-și explica de unde a bubuit, but hey ..
- UE va verifica Termenii și condițiile TikTok în urma reclamațiilor privind siguranța copiilor. Domeniile de îngrijorare includ marketing ascuns, tehnici de publicitate agresive destinate copiilor și condiții contractuale din politicile companiei care ar putea induce în eroare sau să creeze confuzie pentru consumatori.
- Facebook îți va permite să discuți direct cu companiile și să primești mesaje comerciale de la ele prin intermediul Facebook Messenger dacă au login cu Facebook pe site. Totul este despre date și colectare de date, nimic altceva. De fiecare dată când crezi cumva că ai scăpat de niște date, vine o funcție nouă care le colectează.
- Platforma de newsletter a lui Facebook, Bulletin, se va lansa până la finalul lunii iunie. Vor exista atât versiuni gratuite, cât și plătite ale platformei. Facebook a recrutat scriitori care se concentrează pe sport, modă, mediu și știri locale. A evitat angajarea scriitorilor care acoperă subiecte politice. Facebook le-a oferit jurnaliștilor acorduri de doi ani pentru a-i convinge că este angajat în proiect.
📱 internet & tehnologie
- Taxi-urile care se conduc singure Waymo pot fi comandate acum din Google Maps. Serviciul Waymo One folosește numai vehicule fără șofer, ceea ce înseamnă că un operator de siguranță nu se află fizic la volan. De asemenea, înseamnă că, dacă apare pe Google Maps, utilizatorii pot fi siguri că vor fi într-adevăr fără șofer. Unele vehicule din zona Phoenix sunt utilizate pentru testare momentan, iar Waymo nu a spus numărul exact de vehicule fără șofer care operează ca parte a serviciului.
- JBS, cel mai mare procesator de carne din lume, a fost ținta unui atac cibernetic coordonat, a anunțat compania. Într-un comunicat de presă, JBS a declarat că unele servere „care își susțin sistemele IT din America de Nord și Australia” au fost afectate, deși serverele de rezervă nu au fost afectate. JBS a declarat că a închis imediat serverele afectate și a notificat autoritățile; nu a găsit nicio dovadă că datele despre clienți, furnizori sau angajați au fost furate. JBS reprezintă aproape 25% din prelucrarea cărnii în SUA și aproximativ 20% în Australia.Ce reținem de aici?
- atacurile cibernetice nu sunt doar la nivelul companiilor de tehnologie, ci la orice fel de companie care folosește orice fel de tehnologie
- un blocaj tehnologic poate ține pe ”dreapta” linii de producție întregi. Cum ar fi ca 1/4 din SUA să rămână, temporar, fără carne? În cazul de față, autoritățile spun că nu anticipează o întrerupere a lanțului de aprovizionare cu carne, cu excepția cazului în care serverele JBS durează o perioadă semnificativă de timp.
- Forțele aeriene americane folosesc VR pentru a instrui aviatori femei și bărbați despre suicid și prevenirea agresiunilor sexuale. Instituția intenționează să instruiască cel puțin 10.000 de angajați ai Forțelor Aeriene folosind programul anul acesta.
- Microsoft va lansa Windows 11. Taaadaaaaam!
- Cum salvează Franța micile afaceri de efectele pandemiei? Guvernul Franței a anunțat planuri de utilizare a AI pentru a ajuta la identificarea întreprinderilor mici care se apropie de colaps din cauza pandemiei. Companiilor considerate expuse riscului li se vor acorda împrumuturi printr-un fond de tranziție finanțat de contribuabili, până la 3,7 miliarde USD în total.
- Franța ar folosi AI pentru a coordona datele de la biroul său fiscal, ministerul economiei, securitatea socială și Banca Franței, care vor ajuta la identificarea companiilor care au nevoie de asistență.
- De plan urmează să beneficieze până la 8% din companiile franceze, în special în comerțul cu amănuntul și în industria hotelieră, care au preluat mai multe datorii și au pierdut rezerve de numerar în timpul pandemiei.
- Microsoft va lansa un chatbot AI pentru Bing.com. Agentul „Chat” va fi similar cu Cortana înainte ca Microsoft să aleagă să îl repoziționeze ca asistent personal.
- Președintele El Salvadorului a declarat că vrea ca țara sa să recunoască cryptomonedele ca un mijloc legal de plată, cu același statut ca cel al dolarului american. El are în plan să lucrez cu Strike, o companie care oferă „portofele digitale” pentru cryptomonede pentru a crea infrastructura necesară.Printre avantajele recunoașterii legale și a popularizării monedelor crypto, afirmă Președintele Bukele, se numără protejarea economiei țărilor emergente de inflație a monedelor fiat și integrarea mult mai facilă a cetățenilor într-un sistem de plată modern (în EL Salvador peste 70% dintre cetățeni nu au un cont bancar).Rămâne totuși de văzut cum se vor contracara riscurile acestor cryptomonede, în special cel al volatilității, care fac din bitcoin, de exemplu, un mijloc nesigur pentru plăți curente.
- Apple lansează ceasul pe care îl vei putea controla cu ”puterea minții”. Mă rog, nu chiar așa, dar prin gesturi, inclusiv prin modul în care uiți la el. Yiiiieks.
- Google, Microsoft, Apple și Mozilla și-au unit forțele ca să facă extensii pentru browsere standardizate. Adică să meargă domle toate cum trebuie pe fiecare browser, nu să facem cinșpe mii de variante.
- Apropo de extensii, Google Chrome îți va spune atunci când nu ar trebui să ai încredere într-o extensie.
- 80 de angajați Apple au trimis o scrisoare deschisă către Tim Cook, CEO-ul companiei, prin care se plâng de noua politică de „lucru flexibil” care va intra în vigoare din septembrie. Politica ar urma să impună angajaților reîntoarcerea la birou în zilele de luni, marți și joi, aceștia având posibilitatea să opteze să lucreze de acasă miercuri și vineri.Reacția angajaților este una general negativă, considerând că o politică ce le-ar permite să lucreze de unde vor, când vor, ar reflecta mult mai bine nevoile acestora. Ei afirmă că se simt presați între a alege „să fie parte a Apple” sau să-și prioritizeze bunăstarea. În general marile companii de tehnologie, precum Facebook sau Twitter au adoptat politici care să permite angajaților să lucreze de acasă pe termen nedefinit, chiar și post-pandemie. E curios faptul că Apple nu a urmat acest model.
- FDA va aproba un medicament care tratează Alzheimerul, nu doar simptomele acestuia. Dacă ai rude care trec prin asta, știi ce greu e.
🛠️ utile
- Whatsapp devine tot mai des utilizat pentru companii ca să vândă servicii și produse. Dacă te uiți în SUA, aproape toate site-urile au un buton de Whatsapp prin care poți vorbi cu cineva. Doar că Whatsapp nu e doar despre vorbit, ci poți face mult mai multe lucruri. Ai aici 6.
- Grain este un tool care te ajută să înregistrezi, faci crop, transcrii și multe altele cu Zoom.
- De ce nu ar trebui să-ți mănânci mucii?
💕 recomandarea avocatoo
- 5 fraze care dau peste cap tot ce ai zis și slăbesc încrederea celeilalte persoane în ce ai spus.
- Noaptea Muzeelor începe pe 12 iunie anul acesta. Ai Muzeul Pandemiei, Muzeul Codrul Madrigal, Jazz la Mogoșoaia
- Aparent, studenții care au cursuri de dimineață tind să aibă note mai mici.
Ne revedem marțea viitoare, cu o altă tură #pelegale.
Până atunci, nu uita să ne urmărești pe Facebook, Instagram și Youtube și să intri pe site, ca să vezi ultimele informații.
Cu drag,
Ana și Bogdan
PS: datorită volumului mare de informații, acest newsletter poate conține typos.