49

#49

Fără categorie

16 minute • Ana-Maria Udriște • 17 august 2021


🌡 A fost cea mai caldă lună iulie din istorie, pe tot globul. Nici august nu pare să fie mai decentă, dar parcă mai respirăm un pic.

Daaaar, indiferent că bei un cold brew (ca Bogdan) sau ceaiuri calde (ca Ana), doza ta de legale săptămânală este aici și ne poți da un share pe buton de mai jos:

Share

⚖️ juridic

  • Prințul Andrew a fost dat în judecată pentru că a întreținut relații sexuale cu o fată minoră, Viriginia Roberts Giuffre, când aceasta avea 17 ani. E un scandal mai mare în UK și îți recomand să îl citești din aproape în aproape.
  • În ediția trecută spuneam despre Andrew Como, acuzat de hărțuire sexuală. Acum își dă demisia.
  • Lucrezi de acasă? Primești mai puțini bani salariu. Angajații Google care trec la muncă permanentă de acasă în urma pandemiei pot fi plătiți mai puțin, potrivit unui calculator intern al companiei revizuit de Reuters. Politica Google o pune astfel în concordanță cu companiile tehnologice precum Facebook și Twitter, care au redus, de asemenea, salariile pentru angajații care au optat să lucreze permanent de acasă.
    • Google le permite angajaților să utilizeze un instrument intern de Localizare a Locului de Muncă pentru a-și vedea salariile în funcție de locul în care locuiesc și lucrează, deși arată că unii angajați la distanță vor pierde în continuare salariul chiar dacă nu se mută.
    • Un angajat a declarat pentru Reuters că intenționează să continue naveta zilnică de două ore pentru a evita reducerea salariului cu 10%
    • Google spune că a folosit întotdeauna locația pentru a determina salariul, „și plătesc întotdeauna în partea de sus a pieței locale”
    • Potrivit Reuters, un angajat Google care locuiește și lucrează în Stamford, Connecticut, ar putea fi plătit cu 15% mai puțin decât cineva care face aceeași treabă, care locuiește în New York și lucrează la un birou local Google.Ai fi de acord să lucrezi de acasă și să nu mai faci naveta pentru mai puțini bani la salariu, să spunem 10%? Mai ales că nu mai pierzi atât de mult timp în trafic și reduci costurile cu combustibilul?
  • Libertatea presei și a televiziunii? Polonia a adoptat un proiect de lege controversat pentru a limita proprietatea non-europeană a operatorilor de transmisii televizate săi. Legislația este văzută ca o modalitate de a contracara canalele de televiziune care critică guvernul.
    • Proiectul de lege, care a fost adoptat miercuri de camera inferioară a Parlamentului polonez, împiedică firmele din afara Spațiului Economic European să dețină o participație majoritară la companiile media din țară. Legea nu a fost încă ratificată de camera superioară a Parlamentului polonez și mai trebuie apoi semnată de președintele Andrzej Duda.
    • De exemplu, proiectul de lege înseamnă că gigantul mass-media american Discovery ar putea fi forțat să-și vândă participația la postul polonez TVN.
  • Noua Zeelandă a declarat că își va menține frontierele închise până în 2022, în încercarea de a menține varianta delta COVID-19 departe de țară.
  • Imunitatea de turmă devine un concept utopic. Profesorul Sir Andrew Pollard, șeful Grupului de vaccinuri de la Oxford, a spus că conceptul de realizare a imunității turmei este „mitic”. El a mai afirmat că vaccinările în masă vor încetini răspândirea virusului, dar că vor continua să apară noi variante. Pai cum? În 2020, dacă am fi afirmat așa ceva, eram blocați de pe rețele pe ideea de fake news. Cum rămâne?
  • Autoritatea Regatului Unit pentru Concurență și Piețe a emis o hotărâre preliminară prin care precizează că nu vor permite Facebook să preia Giphy din cauza impactului asupra concurenței de pe rețelele sociale. Mai exact, ei sunt îngrijorați de modul în care achiziția ar putea crea o companie de socializare mai puțin care vinde reclame online și astfel Facebook să aibă o putere mai mare.
  • Warner Bros. și AMC au fost de acord să facă filmele exclusiv pentru cinematografe pentru primele 45 de zile. O fi din cauză că Scarlett a început cu datul în judecată pentru Black Widow?
  • Apropo de filme, sindicatele vor să blocheze achiziția MGM de Amazon.
  • Amazon și GoPro au dat în judecată nouă persoane și companii chineze acuzate că au vândut accesorii GoPro contrafăcute. Inculpații au realizat versiuni aproape identice ale unora dintre cele mai reușite produse ale GoPro, precum mânerele „3-Way” și „The Handler”.

🕵️ interesante

  • Un tânăr de 22 de ani a ucis cinci persoane și apoi s-a sinucis în prima împușcare în masă din Marea Britanie din mai bine de un deceniu. Autoritățile au declarat că împușcătura de joi seară din Plymouth, Anglia, nu a fost legată de terorism și că cel puțin una dintre victime era cunoscută de pistolar. Violența ar fi început în interiorul unei case în care agresorul și-a ucis mama înainte de a intra în stradă.
  • China implementează restricții sociale, deoarece numărul de cazuri COVID-19 începe să crească din nou. Țara a fost cu mult înaintea restului lumii în redresarea sa și a înregistrat o creștere economică record în ultimele trimestre. 143 de cazuri COVID-19 au fost raportate luni în China continentală, cel mai mare număr zilnic din ianuarie.
  • Lionel Messi a semnat un contract de doi ani cu PSG cu opțiune pentru un al treilea sezon. Acest lucru îi face oficială mutarea de la Barcelona la Paris. Messi este unul dintre cei mai buni jucători de fotbal din toate timpurile și mișcarea sa va avea un impact semnificativ asupra economiei spaniole și ar putea oferi un impuls semnificativ acelei Franței. El va primi $35 milioane ca bonus de semnare și $35 milioane după taxe ca salariu în fiecare sezon, plus bonusuri de performanță.
  • CDC recomandă ca toate gravidele să primească un vaccin COVID-19 în urma analizei datelor care arată că vaccinul este sigur și nu aduce un risc crescut de avort spontan. Cu toate acestea, infecția cu coronavirus crește riscul apariției complicațiilor sarcinii, inclusiv avorturilor spontană și nașterilor mortale, a spus agenția de sănătate. Doar aproximativ 23% dintre femeile însărcinate au primit cel puțin o doză de vaccin coronavirus începând cu 21 iulie.
  • Un atlet de cursă cu obstacole jamaican a identificat cu succes un voluntar Tokyo 2020 care i-a plătit taxiul la finala evenimentului, unde a câștigat aurul. Atletul Hansle Parchment recunoaște că voluntara Trijana Stojkovic l-a ajutat să ajungă la stadionul olimpic după ce a ajuns în autobuzul greșit.
  • Este posibil ca o asistentă medicală din Germania să fi injectat 8.000 de persoane cu o soluție salină în locul unui vaccin COVID-19. Mulți dintre cei afectați aveau vârsta peste 70 de ani.
  • Hard Mountain Dew anyone? PepsiCo și Boston Beer lucrează împreună la sifonul alcoolic, care nu va include zahăr sau cofeină.
  • Amazon a anunțat premii pentru loteria sa de vaccinuri, oferind angajaților din prima linie șansa de a câștiga mașini, vacanțe și până la 500.000 USD în numerar.
  • Furăm voturi la alegeri? Parcă nu chiar. Dominion Voting Systems dă în judecată mass-media OANN și Newsmax pentru 1,6 miliarde de dolari fiecare pentru defăimare în legătură cu pretențiile că mașinile lor au transferat în mod fraudulos voturile în alegerile din 2020 din SUA.
  • London Brigde a avut o problemă mecanică și a rămas blocat pe ridicat.
  • Apropo de cum te urmăresc deciziile vieții: Actorul Johnny Depp a sugerat că Hollywood-ul îl boicotează din cauza acuzațiilor de abuzuri domestice împotriva fostei soții Amber Heard. Depp a negat acuzațiile. Ultimul său film, „Minamata”, este distribuit în Marea Britanie, dar nu încă în S.U.A.

🛒 e-commerce

  • Apple și Google nu vor mai putea cere dezvoltatorilor de aplicații să folosească sistemele lor de plată din aplicație. Asta înseamnă că aplicațiile vor putea încasa bani prin terțe părți, ceea ce va duce la costuri mai mici.
  • Disney a declarat că serviciul său de streaming Disney+ a atins 116 milioane de abonați plătiți, cu aproximativ 1,5 milioane mai mult decât se așteptau analiștii de pe Wall Street până acum.
  • Amazon vrea să plătească 1000 de dolari pentru produsele cu defecte. Amazon a schimbat politica sa de pe marketplace, care va intra în vigoare din 1 septembrie 2021, iar pentru produsele cu defecte, va plăti 1000 de dolari.
  • Salesforce intră pe piața de streaming.
  • Cococart este un tool care te lasă să îți faci un magazin online fără să scrii o linie de cod. Și spune că este de 10x mai rapid ca Shopify. Este extrem de simplu de folosit și te ajută să gestionezi comenzile de pe social media.
  • Hainele pentru persoanele cu dizabilități încep să prindă un nou trend. Era și cazul. Se numește îmbrăcăminte adaptivă.
  • Fanatics, gigantul de comerț electronic pentru articole sportive, ridică 325 milioane USD la o evaluare de 18 miliarde USD de la investitori, inclusiv Jay-Z.

Am fost nominalizați la Digital Divas cu Podcast pe Legale, ediția 2021 și ne-ar ajuta mult un vot din partea ta. O poți face aici.

🤳 social media

  • Twitter avea un bug care îți afișa mai mult pozele cu oameni tineri, slabi și … mai albi. Un cercetător a descoperit că algoritmul de decupare a fotografiilor Twitter favorizează persoanele cu fețe mai subțiri, cu aspect mai tânăr și piele mai deschisă. Bogan Kulynych a câștigat un premiu de 3.500 de dolari pentru descoperire.
  • Twitter a suspendat contul republicanului Marjorie Taylor Greene timp de șapte zile după ce ea a scris în mod incorect că vaccinurile împotriva coronavirusului „eșuează” și că nici vaccinurile, nici măștile nu reduc răspândirea virală. Twitter spune că Greene ar putea fi interzisă permanent de pe platformă dacă încalcă din nou politica companiei privind răspândirea informațiilor COVID-19 care sunt fake.

YouTube:

  • a suspendat temporar contul senatorului Rand Paul pentru încălcarea regulilor sale privind dezinformarea COVID-19. Paul a susținut că „măștile de pânză nu funcționează”, deși CDC a spus că oferă o anumită protecție împotriva răspândirii virusului.
  • a suspendat canalul Youtube al Sky News Australia timp de 7 zile pentru postări care dezinformează despre vaccinul.
  • ”Fuck you pay me” este un site pentru creatorii de conținut unde aceștia spun de colaborările pe care le-au avut și de pe urma cărora nu au fost plătiți.
  • Google este cea mai recentă companie de tehnologie care a anunțat modificările pe care pretinde că va proteja mai bine copiii online. A enumerat aceste modificări într-o postare pe blog, iar unele afectează direct publicitatea:
    • În plus față de „extinderea măsurilor de protecție pentru a preveni afișarea categoriilor de anunțuri sensibile pentru adolescenți”, Google a spus că intenționează să blocheze direcționarea anunțurilor în funcție de vârstă, sex sau interese pentru cei sub 18 ani.
    • YouTube Kids, deținut de Google, intenționează să elimine „conținutul excesiv de comercial”, cum ar fi videoclipurile care îi încurajează direct pe copii să cheltuiască bani, de pe platformă.
  • Dar ce face / a făcut Facebook? Spre deosebire de Google, Facebook le permite agențiilor de publicitate să vizeze copii sub 18 ani pe baza unor factori precum vârsta și sexul, dar nu pe lucruri precum interesele sau activitatea din alte aplicații și site-uri web.
  • Gigantul social TikTok va lansa modificările ale aplicației pentru utilizatorii adolescenți pentru a-și face serviciul „mai privat, mai sigur și mai puțin captivant”.
  • Cum folosești Soundmojis pe Facebook Messenger?
  • Un nou studiu de machine learning confirmă ceea ce știm deja majoritatea dintre noi: că rețelele sociale tind să amplifice indignarea morală. Cercetătorii din Yale au descoperit că utilizatorii Twitter care au primit retweets și aprecieri pentru postările supărătoare / revoltate au fost mai predispuși să exprime același lucru în postările ulterioare.
  • TikTok a depășit pe Facebook ca fiind cea mai descărcată aplicație din lume anul trecut, depășind și WhatsApp, Insta și Messenger.
  • Netflix le cere oamenilor normali să trimită videoclipuri de audiție de un minut. Aduceți drama.
  • Dacă contul tău Facebook este hackuit, ai putea să îl recuperezi mai repede dacă cumperi un Oculus.
  • Există o industrie de escroci pe care o poți plăti pentru a-i interzice pe rivalii sau inamicii tăi de pe Instagram.
  • Iubita unui fotbalist britanic spune că primește 200 de amenințări cu moartea pe zi pe rețelele de socializare, în special de la fete tinere.
  • Moderarea conținutului. Avem un raport din Marea Britanie cu privire la moderarea conținutului pe platformele video.
  • Twitter a verificat pe ”nașpa” niște conturi și le-a dat cu check din ăla mișto albastru. Așa că a suspendat temporar programul de verificare.

📱 internet & tehnologie

  • Toți, în afară de 33 de milioane de dolari din cei 600 de milioane de dolari furați din Poly Network au fost recuperați. 268 milioane de dolari se află într-un portofel care necesită coduri atât de la hacker, cât și de la Poly Network. Restul a fost recuperat complet.
  • Facebook aduce criptare end-to-end la apelurile de pe Messenger și mesajele de pe Instagram.
  • Google Meet aduce noi funcționalități: să aduci mai multe gazde, să limiteze partajarea ecranului și să îi pui pe mute pe alții.
  • Iar Zoom a implementat un nou mod, Focus, pentru că tot începe școala pe online, nu?
  • Evrika!Putem să mutam arhivele de Whatsapp de pe Android pe iOS și invers fără să mai apeleze la șapte mii de programe și progrămele pentru asta.
  • Xiaomi lansează Cyberdog.
  • Compania de machiaj Il Makiage va achiziționa un startup AI pentru suma de 40 milioane dolari. Tehnologia ar putea ajuta Il Makiage să își folosească algoritmii să identifice mai multe nuanțe de culoare și să potrivească mai bine machiajele cu tonul pielii.
  • Un tribunal din Marea Britanie a obligat Binance să urmărească tranzacțiile cu criptomonede rezultate din hack-ul Fetch.ai de 2,6 milioane de dolari.
  • Oare persoanele pe care le vedem sunt chiar reale? Nvidia și-a scanat CEO-ul, Jensen Huang, și a pregătit un AI pentru a-i imita gesturile, creând o replică virtuală a lui Huang, pe care compania a folosit-o ca parte a discursului său din aprilie. Într-o postare pe blog, Nvidia a dezvăluit că Huang nu a făcut prezentarea principală la conferința GTC a companiei din aprilie.
  • Sony vrea să facă și el un aparat de VR.
  • Messi e plătit parțial în crypto la PSG. Pachetul financiar al lui Lionel Messi la Paris Saint Germain include jetoane PSG. Jetonul PSG $ a fost conceput pentru a ajuta PSG să construiască o nouă comunitate de fani.
  • Wendy’s va deschide 700 de bucătării fantomă în SUA, Marea Britanie și Canada până în 2025 printr-un parteneriat cu Reef Technology. Wendy’s a deschis anul trecut opt locații în Canada, ca parte a unui pilot. Va lansa 50 de bucătării în 2021 și restul în următorii trei ani. Ce este o bucătărie fantomă? Simplu: poate fi și o rulotă care face livrări.
  • Wix a lansat Branded App, un instrument no-code pentru a ajuta proprietarii de afaceri să își creeze propriile aplicații native. Aplicația marca Wix costă 200 USD pe lună. Există o taxă anuală de 99 USD care urmează să fie listată pe Apple App Store și o taxă unică de 25 USD care să fie listată pe Google Play.
  • Până și Coca-Cola și-a lansat NFT.
  • Tractoare autonome? De ce nu? John Deere a anunțat planurile de a achiziționa Bear Flag Robotics, un start-up care se concentrează pe tractoare autonome, pentru 250 milioane USD. Tehnologia Bear, bazată pe Bay Area, permite fermierilor să își adapteze tractoarele cu sisteme autonome pentru a lucra pe câmpuri fără oameni.
  • Cercetătorii de la Stanford au dezvoltat un instrument de învățare automată care ar putea prevedea mai precis modificările evenimentelor meteorologice extreme.
  • Startup-ul AI susținut de Microsoft OpenAI își pune la dispoziție asistentul de codificare AI Codex în versiune beta privată prin intermediul API-ului său. Instrumentul de învățare automată poate transforma limbajul scris în cod de computer pentru construirea de jocuri și site-uri web folosind limbaj natural.
  • Xiaomi este cel mai mare furnizor de smartphone-uri din lume, cu 17,1% din piața globală.
  • Autopilotul de la Tesla e pus sub investigație pentru că teoretic a cauzat 11 accidente din 2018 încoace.

🛠️ utile

💕 recomandarea avocatoo

  • Cum arată magazine de iarbă din SUA, nou-deschise, după ce avem legalizare?
  • Acest site web combină muzica cu orice scrii. Scrie un mesaj și dă-l mai departe.

Ne revedem marțea viitoare, cu o altă tură #pelegale.

Până atunci, nu uita să ne urmărești pe FacebookInstagram și Youtube și să intri pe site, ca să vezi ultimele informații.

Cu drag,

Ana și Bogdan

PS: datorită volumului mare de informații, acest newsletter poate conține typos.