Contencios administrativ si fiscal 1 1

Persoanele fizice și juridice trebuie sa își preschimbe certificatele de inmatriculare

2 minute • Ana-Maria Udriste • 02 iunie 2017


Ca urmare a adoptării Legii nr. 152/2015 (care modifică și completează legislația națională privind procedura de înregistrare la Registrul Comerțului), ce transpune obiectivele Directivei UE 2012/17 din 13 iunie 2012 privind interconectarea registrelor centrale, comerciale și ale companiilor, începând cu data de 7 iulie 2017, persoanele fizice și juridice care sunt înregistrate la Registrul Comerțului vor avea, de asemenea, un identificator unic european (“EUID”) care să le permită identificarea fără echivoc în comunicarea dintre registre prin intermediul sistemului de interconectare a centralelor comerciale și a companiilor, Registre organizate la nivelul Uniunii Europene. EUID se compune din elementul de identificare românesc, elementul de identificare al registrului comerțului național, numărul de înregistrare al persoanei respective la Oficiul Registrului Comerțului și, acolo unde este cazul, caracteristicile pentru a evita erorile de identificare.
În acest sens, persoanele fizice și juridice care sunt înregistrate (SRL, SRL-D, SA, PFA, II, IF) la Registrul Comerțului vor trebui să-și schimbe certificatele de înregistrare pentru ca acestea să poată furniza și EUID, iar pentru persoanele fizice și juridice care vor fi înregistrate la Registrul Comerțului după data de 7 iulie 2017, EUID va fi furnizat automat la înregistrarea acestora.
Momentan nu se știe exact dacă costul operațiunii preschimbarii certificatelor va fi același de pana acum (aprox. 50 lei/operațiune) sau dacă va fi implementata o noua procedura în acest sens.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *