carti de non fictiune

6 Cărți de non-ficțiune recomandate de ziua Cartepedia

4 minute • Andreea Crăcan • 29 mai 2020


Astăzi, librăria online Cartepedia împlinește 6 ani de existență! Cu ocazia acestei zile, îți recomandăm 6 dintre cele mai populare cărți de non-ficțiune din colecțiile disponibile pe site. Aceste cărți te vor ajuta să te detașezi pentru o scurtă perioadă de toată materia prin care trebuie să treci din nou, dar te vor ajuta și să îți dezvolți noi tehnici de comunicare și înțelegere a minții umane, o caracteristică indispensabilă carierei tale.

6 Cărți de non-ficțiune pe care trebuie să le citești

Învățare. Memorii

Învățare. Memorii de Tara Westover

Învățare este romanul care a făcut înconjurul lumii și a ajuns în topul vânzărilor la scurt timp de la lansarea sa din 2019. Tara Westover și-a expus în paginile acestei cărți, impresionanta poveste de viață. Aceasta s-a născut într-o familie în care școala nu era importantă, iar rănile se tratau cu leacuri băbești. Cartea prezintă eforturile ei de a obține dreptul la educație și felul în care asta i-a schimbat perspectiva asupra vieții.

Asta înseamnă marketing de Seth Godin

Seth Godin este un nume sonor nu doar pentru marketeri. Autorul a reușit să își consolideze succesul în fața antreprenorilor, liderilor și oamenilor interesați de dezvoltare personală și comunicare eficientă. Cărțile sale devin rapid bestseller-uri internaționale, cum este și cazul acesteia. Asta înseamnă marketing este de fapt un ghid care prezintă bazele marketingului, în care accentul se pune întotdeauna pe consumator.

Asta înseamnă marketing

Trăgători și mistificatori. Contrarevoluția Securității în decembrie 1989 de Andrei Ursu, Mădălin Hodor și Roland O. Thomasson

Trăgători și mistificatori este o carte de căpătâi pentru orice persoană interesată de deslușirea evenimentelor din decembrie ‘89. Pentru a păstra vie amintirea celor care s-au sacrificat la Revoluție, autorii au adunat probe și mărturii cutremurătoare, care completează doar o parte din odiosul tablou al acelor vremuri.

Trăgători și mistificatori. Contrarevoluția Securității în decembrie 1989
Demența digitală

Demența digitală de Manfred Spitzer

Trăim într-o eră în care tehnologia face parte din viața noastră de zi cu zi. Dependența de tehnologie și faptul că ajungem de fapt să pierdem timp în fața ecranelor reprezintă două dintre subiectele puternice de dezbatere ale timpurilor noastre. Demența digitală își propune să disece fiecare ipoteză, punând accent pe felul în care creierul nostru se atrofiază, asemenea unui mușchi, deoarece ne-am obișnuit ca Google să aibă deja toate răspunsurile la toate întrebările noastre.

Ikigai. Secrete japoneze pentru o viață lungă și fericită

Ikigai. Secrete japoneze pentru o viață lungă și fericită de Héctor García (Kirai), Francesc Miralles

Japonezii sunt recunoscuți pentru stilul lor diferit de viață și pentru cultura fascinantă. Ikigai poate fi tradus drept fericirea de a fi mereu ocupat, scopul cărții fiind acela de a convinge cititorul de bucuria lucrurilor mici. Acest concept japonez a devenit rapid popular, deoarece în zona în care se practică de generații, populația depășește fără probleme media mondială de vârstă.

Dopamina de David J. Lieberman, Michael E. Long

Dopamina este cunoscută drept substanța chimică a dorinței, un neurotransmițător care ne oferă o senzație de bine și de care avem mare nevoie pentru a funcționa. Dopamina este în fapt, sursa fiecărui lucru pe care ajungem să îl facem. Autorii și-au propus ca prin această carte să le explice cititorilor de ce ajungem să devenim obsedați sau chiar plictisiți de anumite lucruri și ce impact are de fapt dopamina asupra celui mai important organ al nostru, creierul.

Dopamina

Toate aceste cărți, alături de multe alte titluri și produse indispensabile oricărui cititor, sunt disponibile pe Cartepedia.ro la preț redus. Cu ocazia zilei aniversare, beneficiezi de 30% reducere la toate produsele de pe site. Spor la citit și la cumpărături!

P.S. Ilustrația a fost realizată de Mircea Pop.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *