hotel

Stabilirea prețurilor agențiilor de turism online: sfaturi pentru hoteluri

2 minute • Ana-Maria Udriste • 25 iulie 2017


Hoteluri pot alege să ofere prețuri, termeni și disponibilități diferite atunci când enumeră camerele lor în agenții de turism online.

Ce s-a schimbat?

Expedia și Booking.com au solicitat hotelurilor să garanteze că nu vor oferi camerele lor mai ieftin pe alte site-uri online ale agentiilor de turism. Din vara anului 2015, Expedia și Booking.com și-au schimbat politicile și nu mai impun această cerință.
Expedia și Booking.com, de asemenea nu mai cer hotelurilor sa le ofere aceeași sau cea mai bună cameră disponibila sau aceleasi condiții pe care hotelurile le oferea altor agentii care operau in mediul online.

Ce inseamna asta pentru hoteluri?

  • Hotelurile pot alege să ofere un preț mai mic pe alte agentii de turism online decât oferă pe Expedia și / sau Booking.com
  • De asemenea, hotelurile pot decide să ofere altor agentii de turism online o mai bună disponibilitate sau condiții (cum ar fi camere suplimentare sau mic dejun inclus) decât pe Expedia și / sau Booking.com.

Alte lucruri pe care ar trebui să le știi

  • Expedia și Booking.com s-au angajat, de asemenea, să permită hotelurilor să ofere prețuri mai mici în canalele de marketing “offline” decât prețurile pe agentiile de turism online (cu condiția ca aceste rate “offline” să nu fie publicate sau comercializate online de hoteluri).
  • Cu alte cuvinte, hotelurile pot să ofere clienților orice preț dorit personal, prin telefon, prin e-mail direct sau prin grupuri private închise (de exemplu, grupuri de loialitate hoteliere).
  • Cu toate acestea, agentiile de turism online, inclusiv Expedia și Booking.com, ar putea avea în continuare clauze în contractele lor, care sa împiedice hotelurile să perceapă prețuri mai mici pe site-urile proprii ale hotelului decât pe site-urile agentiilor de turism online.
  • Hoteluri ar trebui să fie conștiente de punctele de mai sus atunci când aceștia negociază termenii cu agentiile de turism online.
Hotelul are dreptul de a stabili prețuri diferite pentru diferite agenții de turism online.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *