airbnb

AirBnB va obliga utilizatorii sa se inregistreze in evidentele orasului

3 minute • Cristiana-Maria Druță • 11 iunie 2017


Airbnb finalizează procesul cu San Francisco

Airbnb a finalizat procesul cu orasul San Francisco și își  va obliga utilizatorii să se înregistreze în evidențele orașului atunci când închiriază locuințe prin intermediul site-ului companiei.

Compania, care se ocupă cu promovarea locuințelor pentru închiriat în peste 65.000 de orașe din întreaga lume, a fost de acord să ofere numele, adresele și codurile poștale ale gazdelor din oraș. San Francisco are doar 2.100  de astfel de persoane  în evidențele sale, iar Airbnb are peste 8.000 în oraș.

”Fiecare gazdă de pe platforma Airbnb va fi înregistrată, lucru care este urmărit de către autoritățile din San Francisco”, a declarat șeful politicii la nivel global al companiei, Chris Lehane. Gazdele de pe  Airbnb din San Francisco vor fi obligate să se înregistreze  începând cu 2018.

Rezervarea și oferta

Subiectul a izbucnit anul trecut, când autoritățile au emis un ordin prin care au declarat ilegală încasarea de taxe pentru rezervări de către Airbnb, dacă nu au fost înregistrate la auoritățile din oraș. Compania a atacat ordinul în instanță, dar au tranzacționat pentru ceea ce pare a fi  un plan pentru a rezolva situații similare și din alte orașe.

Conform spuselor, Airbnb încearcă să îmbunătățească relația cu guvernele, din moment ce se află în situația de a  face o ofertă publică. Recent a obținut o finanțare de 1 milion de dolari și este evaluată la suma de 31 de milioane de dolari.

Reuters a relatat faptul că această tranzacție este cel mai recent indicator al faptului că Airbnb renunță la rezistența îndelungată cu privire la oferirea de  informații către autorități. Într-un interviu, Lehane a declarat că Airbnb își retrage într-o măsură argumentele conform cărora legile federale îi protejează pe furnizorii de servicii online de răspundere pentru informațiile trimise de utilizatori.

”Credem că este fundamental ca platformele online să fie răspunzătoare”, a spus Lehane.

Provocări privind reglementările

CNBC a transmis faptul că Airbnb este al doilea cel mai valoros start-up de la înfriințarea Uber și, la fel ca serviciul de ”împărțire a automobilului”, va trebui să facă față unei multitudini de provocări privind reglementările.

”Este puțin probabil ca start-upul de ”împărțire a locuinței” să devină public prea curând”, a transmis CNBC.

Compania a strâns 3 milioane de dolari de la înființarea sa în 2008 și a avut profit pentru prima dată anul trecut.

Sursa aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *