pexels photo 301792 1

Cadrul de legalitate al semnăturilor electronice, la nivel federal

2 minute • Roxana Andronicescu • 11 iunie 2017


Într-o perioadă de tranzacții globale care, de cele mai multe ori, nu se finalizează fără o singură întâlnire fizică între părți, este important să se înțeleagă când o semnătură electronică este legală și adecvată. Cele două statute federale care abordează această problematică sunt dispozițiile aplicabile privind semnăturile electronice din Legea comerțului global și național 2000 (ESIGN) și cele privind Legea tranzacțiilor electronice uniforme 1999 (UETA).

Atât ESIGN, cât și UETA stabilesc că semnăturile electronice sunt legale, dar fac obiectul anumitor excepții, incluzând contracte sau alte înregistrări, în măsura în care sunt guvernate de:

  • un statut, o reglementare sau o altă regulă de drept care reglementează crearea și executarea testamentelor , Codicile sau trusturile testamentare; sau,
  • statutul, regulamentul sau altă normă de drept care reglementează adoptarea, divorțul sau alte aspecte ale dreptului familiei.

La nivel federal, ESIGN creează standarde pentru recunoașterea juridică a semnăturilor electronice în cazul tranzacțiilor legate de comerțul interstatal sau străin, pe care statele le pot modifica, limita sau înlocui, sub rezerva anumitor cerințe. UETA (Uniform Electronic Transactions Act),  pe de altă parte, se aplică numai tranzacțiilor între părți atunci când toate părțile au convenit să efectueze tranzacții în mod electronic. Pentru a fundamenta această cerință, adesea se recomandă părților să includă o prevedere în documentul aplicabil, prin care să fie de acord cu efectuarea tranzacțiillor electronice.

UETA nu elimină cerințele dispozițiilor aplicabile legii notariale, cum ar fi aceea ca un notar să mărturisească fizic semnătura partilor, dar permite ca orice document, care necesită o semnătură notarială să poată fi semnat electronic. De asemenea, UETA nu înlocuiește cerințele de semnătura manuală pentru anumite contracte și înregistrări, inclusiv cele pentru executarea și crearea de testamente și trusturi testamentare reglementate de stat.

Patruzeci și șapte de state și Districtul Columbia au adoptat UETA; Totuși, statutul UETA al fiecărui stat trebuie revizuit cu atenție, pentru excepții care pot diferi între jurisdicții.

SURSA aici.
 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *