maksym kaharlytskyi Q9y3LRuuxmg unsplash

Când pot să cer certificatul de cazier judiciar la angajare?

6 minute • Daria-Ioana Tîrnovan • 20 martie 2023


Ai reușit să obții un interviu la jobul visurilor tale, însă angajatorul pare să solicite puțin cam multe informații cu caracter personal de la tine? Procesul de angajare începe să pară mai mult o percheziție decât o simplă evaluare a competențelor tale? Haide să vorbim puțin despre cât de interesat ar trebui să fie șeful tău de antecedentele tale penale și cât de mult îi permite legea să își manifeste interesul asupra lor.

Ce este, mai exact, certificatul de cazier judiciar?

Este instrumentul care ajută la identificarea persoanelor fizice sau juridice care au săvârșit infracțiuni, servind drept un istoric al situației judiciare a acestora. Cazierul conține antecedentele penale, datele privind punerea în mișcare a acțiunii penale sau cele privind arestarea preventivă.

Atenție ! Cazierul judiciar cuprinde întreaga evidență a tuturor persoanelor cu antecedente penale! Actul de care ai tu nevoie la angajare este doar un certificat de cazier judiciar (doar cu privire la situația ta judiciară).

La ce folosește?

Cazierul servește atât la ținerea unei evidențe cu privire la toate persoanele fizice și juridice care au comis infracțiuni, în scopul identificării mai ușoare a recidiviștilor, de exemplu, dar și ca dovadă care să ateste inocența viitorului tău angajat (în cazul în care este relevantă pentru respectiva poziție) sau a unui potențial deținător de permis de conducere.

Ce apare pe cazier?

Conform art. 9 și 10 din Legea 290/2004 privind cazierul judiciar, în cazier sunt înscrise date privind:

📌 pedepsele;

📌 măsurile de siguranță;

📌 măsurile educative;

📌 amânarea, întreruperea, renunțarea, încetarea sau începerea aplicării sau executării pedepsei, a măsurilor educative sau de siguranță;

📌 înlocuirea/eșalonarea sau achitarea amenzii penale;

📌 amnistia;

📌 grațierea;

📌 prescrierea unei acțiuni penale;

📌 reabilitarea;

📌 caracterul politic al condamnării;

📌 hotărârile care impun modificări în cazier;

📌 hotărârile, măsurile, pedepsele luate de instanțele judecătorești din străinătate (cu condiția recunoașterii acestora de către autoritățile române);

📌 extrădarea.

Cum se eliberează certificatul de cazier judiciar?

Procedura

Pentru a-l obține persoana interesată trebuie să meargă la orice subunitate de poliție care are un ghișeu de cazier judiciar. Vești bune! Din 2023 poți să soliciți eliberarea cazierului judiciar și online, de pe Ghișeul.ro.

Certificatul de cazier judiciar se eliberează de către unitatea de poliție, în termen de 3 zile de la solicitare și este valabil 6 luni de la data emiterii.

Pot solicita certificatul de cazier judiciar atât persoanele fizice cu cetățenie română, cât și apatrizii sau străinii, alături de persoanele juridice române sau străine.

Acte necesare

Persoane fizice cu vârsta de peste 14 aniPersoane juridice
Cerere https://cj.politiaromana.ro/files/pages_files/cerere_eliberare_certificat_cazier_judiciar_persoana_juridica.pdf
Actul de identitateCopia actului de identitate al reprezentantului legal
Dovada calității de persoană juridică
Dovada că persoana care depune cererea este reprezentantul legal al persoanei juridice solicitante

Este necesar certificatul de cazier judiciar la angajare?

Certificatul de cazier judiciar nu este un act pe care angajatorul este obligat să îl solicite la angajare, ca regulă. Actele necesare în vederea angajării pot fi verificate aici.

Totuși, pentru unele locuri de muncă, este necesară o dovadă în plus care să ofere o garanție a demnității persoanei care se angajează, aceasta având probitatea morală necesară pentru respectivul post. Astfel, în cazurile expres menționate în legile speciale, solicitarea cazierului la angajare este obligatorie, rămânând ca, în celelalte situații, în care nu se specifică expres, solicitarea cazierului să fie strict interzisă.

Funcțiile pentru care este necesar certificatul de cazier judiciar la angajare sunt:

Care sunt condițiile de procesare a datelor cu caracter personal din cazier?

Regulamentul general privind protecția datelor, în articolul 10, prevede faptul că Prelucrarea de date cu caracter personal referitoare la condamnări penale și infracțiuni sau la măsuri de securitate conexe în temeiul articolului 6 alineatul (1) se efectuează numai sub controlul unei autorități de stat sau atunci când prelucrarea este autorizată de dreptul Uniunii sau de dreptul intern care prevede garanții adecvate pentru drepturile și libertățile persoanelor vizate.

Orice registru cuprinzător al condamnărilor penale se ține numai sub controlul unei autorități de stat.

Astfel, GDPR ne oferă un cadru normativ european și o garanție că datele cu caracter personal cuprinse în cazier vor fi procesate doar de către autoritățile competente.

Mai mult decât atât, un principiu esențial în legătură cu datele cu caracter personal este cel al minimului – nu se vor solicita mai multe date cu caracter personal decât este nevoie. Pe cale de consecință, cererea cazierului judiciar din partea angajatorului, în situațiile neprevăzute expres de legile speciale, contravine principiului minimului, atrăgând sancțiuni.

Ce se întâmplă în cazul în care se solicită certificatul de cazier judiciar pentru angajarea pe o poziție pentru care legea nu prevede necesitatea acestuia?

Simplu, solicitantul este sancționat, pentru că a încălcat legea.

Societățile care solicită cazierul judiciar vor fi, astfel, amendate pentru încălcarea GDPR, de către Autoritatea Națională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal (ANSPDCP), acestea putând ajunge până la 20 de milioane de euro sau cumulând 4% din cifra de afaceri mondială totală anuală aferentă exercițiului financiar anterior.

Concluzie

Dacă nu ești un angajator care activează în domeniile în care legea prezintă obligativitatea unei verificări cu privire la antecedentele penale ale candidatului tău, solicitarea certificatului de cazier judiciar ți-ar putea aduce probleme. Deci, verifică legea (și articolele Avocatoo) pentru a te asigura că desfășori un proces de angajare în conformitate cu standardele instituite legal 😉.


Fotografie de Maksym Kaharlytskyi pe Unsplash

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *