Carti de dezvoltare personala pe care sa le citesti in 2020
4 minute • Ana-Maria Udriste • 07 ianuarie 2020
Desi trendul cartilor de dezvoltare personala a cunoscut o ascensiune fulminanta in ultimii ani, cartile care chiar au ceva de zis sunt destul de putine.
De aceea am facut o lista cu cartile “pe bune”, care vad dincolo de “cum sa faci 1 milion de euro fiind pe pace cu tine”. Iar pe elefant le gasesti pe majoritatea in campanie promotionala cu reducere de 50%, aici.
- Kevin Dutton – Intelepciunea psihopatilor. Poate ca titlul nu te duce cu gandul la o carte de dezvoltare personala, dar foarte multe din persoanele care ating un nivel de psihoza sunt si extrem de inteligente. De citit pe nerasuflate.
- MICHEL HOUELLEBECQ – Serotonina. Nu iti dai seama cat de mult impacteaza lipsa sau nivelul crescut al acestui hormon pana nu il constientizezi in activitatile curente. Cartea te va duce printr-o serie de explicatii si situatii reale in care iti dai seama si ce poti face ca sa ajungi pe pace cu tine si sa poti da mai mult.
- ECKHART TOLLE – Puterea prezentului. Cartea, best-seller international, nu urmareste sa te aduca cu picioarele pe pamant si sa reinnoiesti legaturile spirituale, ci te ajuta sa te pozitionezi in prezent prin raportare la tot ce te inconjoara.
- DANIEL GOLEMAN – Inteligenta sociala. Pentru ca omul este un animal social, chiar daca se ascunde in spatele telefoanelor.
- ROLF DOBELLI – Arta de a gandi limpede. Ca sa poti gandi limpede, trebuie sa reduci totul incat sa intelegi cine si ce vrea de la tine. Traim intr-o lume in care totul este pe repede inainte, insa daca stai un pic si faci un pas in spate, totul devine mai clar.
- ERIC BARKER – Uimitoarea stiinta care dovedeste ca (aproape) tot ce stiai despre succes e gresit. Titlul spune totul.
- MARK WILLIAMS, JOHN TEASDALE, ZINDEL SEGAL, JON KABAT-ZINN – Exercitii de meditatie pentru depasirea depresiei. Daca fraze precum „Sunt un ratat“, „I-am dezamagit pe toti“, „Nici nu mai are rost sa ma scol din pat“, „Imi merge din rau In mai rau“… iti sunt cunoscute, aceasta carte este pentru tine.
- DR. ALBERT ELLIS – Cum sa va controlati anxietatea. Mai ales cand muncesti 12 ore pe zi si esti stresat din cale afara.
- SETH GODIN – Si tu poti sa zbori. Seth Godin nu mai are nevoie de prezentare. Merge la perfectie cu RICK HANSON – Creierul fericit. Cum sa fim calmi, relaxati si sa avem incredere in noi cu ajutorul neuropsihologiei.
- JORDAN B. PETERSON – 12 Reguli de viata. Un antidot la haosul din jurul nostru. Aceasta carte, alaturi de Hari, iti va schimba complet modul in care privesti viata si randuirea sociala.
- JAMES CLEAR – Atomic Habits. O cale usoara si eficienta de a-ti forma obiceiuri bune si a scapa de cele proaste. Poate ca nu scapi imediat de ele, dar e un inceput bun de care sa te tii.
- DEAN BURNETT – Creierul fericit. “Daca vrei sa faci pe cineva fericit, nu e nevoie sa fii lider, poti sa vinzi inghetata.” – Steve Jobs. Asadar, aceasta este o carte despre fericire si despre felul cum ne apare ea in creier. Ce o induce si de ce? De ce creierului nostru ii plac foarte mult unele lucruri si altele, categoric, nu?
- JOSEPH O’CONNOR – Manual de NLP. Oricine ar trebui sa cunoasca fundamentele NLP, iar cartea asta le explica foarte bine.
- CHRISTOPHE ANDRE – Imperfecti, liberi si fericiti. Practici ale stimei de sine.
- GASPAR GYORGY – Mindfulness urban. Mai ales ca e la reducere cu 50%, ocazie rara.
- JOHANN HARI – Legaturi pierdute. O carte care iti va schimba modul de a privi asupra vietii, in legatura cu depresia si anxietatea si modul in care te impacteaza in tot ceea ce faci.
Tu ce cărți vrei să citești anul asta?
Elefant.ro are campanie cu reduceri de peste 50% la majoritatea cartilor mentionate in articol. Dand click pe link-urile de mai sus, primim un comision si ne sustii activitatea curenta. Pe tine nu te costa nimic, iar noi ne facem treaba in continuare.
Nu vrei sa cumperi cartile si esti student la Facultatea de Drept, Universitatea din Bucuresti? Le poti imprumuta de la Bookster, in baza parteneriatului pe care il avem si sa le citesti gratis. Afla cum aici.
Poza de The Lazy Artist Gallery pe Pexels
Dar ce spuneți de Haralamb, de Constantin Boraciu, o carte surprinzătoare de literatură pură și dura? Căutați cartea și vorbim după aceea,doar atât vreau sa va spun că e patra oară când o citesc și încă mai am de descoperit.