poza uber

Compania Uber a concediat mai mult de 20 de angajați pentru hărțuire

3 minute • Sabina Rotaru • 28 iulie 2017


Investigațiile companiei privind hărțuirea la locul de muncă continuă, astfel încât pot apărea mai multe astfel de cazuri. De luni de zile, Uber s-a ocupat de acuzațiile conform cărora ar avea o problemă gravă cu hărțuirea sexuală în rândul angajaților săi și se pare că rezultatele anchetelor au dat roade. Atât Bloomberg, cât și New York Times raportează că societatea a concediat peste 20 de angajați pentru hărțuire la locul de muncă, inclusiv pentru hărțuire sexuală.
Firma de avocatură Perkins Coie a analizat până în prezent 215 cazuri separate privind hărțuirea la locul de muncă (inclusiv discriminarea, hărțuirea sexuală și alte forme de hărțuire) și a decis să nu acționeze în 100 de cazuri. Reporterul de la Bloomberg, Eric Newcomer, a scris că există mai multe cazuri în curs de investigare, ceea ce înseamnă că, probabil, vor fi mai multe concedieri. Nu există încă niciun răspuns din partea celor care au fost concediați, dar se pare că Uber va face o declarație mai devreme sau mai târziu.
De mult timp, Uber s-a confruntat cu acuzații conform cărora ar avea o problemă gravă cu hărțuirea sexuală în rândul angajaților săi, dar situația a atins apogeul în februarie, când fosta ingineră, Susan Fowler, a dezvăluit cum a fost tratată cât timp a lucrat pentru companie și modalitățile prin care a fost hărțuită.
De atunci, avocatul Eric Holder și firma lui, Covington & Burling, împreună cu membrul consiliului de administrație, Arianna Huffington, au condus o investigație cu privire la cazurile ce au dus la concedieri. De asemenea, un număr de angajați importanți au părăsit compania în decursul anului. Curând, compania a anunțat că a angajat-o pe Frances Frei, o expertă în studiul egalității dintre sexe de la Harvard Business School, în calitate de vicepreședinte al companiei de conducere și strategie.
Acest lucru s-a întâmplat după ce Frei a asistat la investigarea problemelor de hărțuire din cadrul companiei Uber. Va rămâne de văzut dacă experta va putea fi capabilă să îndrepte situația companiei, însă o primă rundă de concedieri ar fi un pas către îmbunătațirea situației în care se află societatea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *