pooooza 1

Companiile virtuale de avocatură caută parteneri BigLaw

3 minute • Laura Diaconescu • 19 mai 2017


Practica juridica virtuala nu este nimic nou pentru practicanții singuri; ei o fac cu succes de zeci de ani. Cu succes variat, practicienii virtuali au intrat în rândul firmelor de dimensiunii medii cu mai puțin de un deceniu în urmă. Dar acum, că unele dificultăți au fost eliminate, firmele virtuale de avocatură ademenesc avocații BigLaw cu avantajele de a lucra de acasă.

Potrivit American Lawyer, firmele virtuale precum Culhane Meadows și FisherBroyles- cu 180 de parteneri- se îndepărtează de căile tradiționale ale firmelor de avocatură. Și acum vor atenția firmelor mari.

„Aici, pot lucra cu adevărat la toată gama de probleme fără ca costul să fie o problemă.”- a spus Jamal Edwards, care a lucrat la firma de avocatură cu 300 de angajați a lui Honigman Miller în Detroit.

„Aici” înseamnă pretutindeni

Edwards, care s-a alăturat firmei Culhane Meadows acum un an, a spus că firma lui virtuală îi permite acestuia să lucreze drept consilier extern pentru companii. Împreună cu avantajele muncii la domiciliu, este un lux care atrage mai mulți parteneri  de la o firmă mai mare.

Culhane Meadows, cu 60 de avocați, a câștigat încă 5 parteneri luna aceasta. Proiectele lui FisherBroyles vor intra în legea 200 anul următor.

Anul trecut, alte firme virtuale precum Potomac Law Group, Rimon and VLP Law Group au raportat o creștere de aproximativ 40-60% pe an. Asta semnalează o schimbare majoră, după cum consultantul Mark Cohen a învățat după înființarea firmei virtuale Clearspire.

„Ceea ce vedeți este una dintre gândirile de viitor, tinerele generații de avocați care au unele afaceri spunând că modelul actual poate lucra pentru mine astăzi, dar nu este nimic special în jurul căruia vreau să-mi planific viitorul”- a spus el.  „Toate acestea vin, în cele din urmă, în detrimentul modelului tradițional al firmei de avocatură.”

  „Nu-ți pune compania la bătaie”

Criticii modelului de afaceri spun că firmele virtuale de avocatură nu vor atrage afacerea principală a firmei tradiționale. Avocatul virtual va suferi drept urmare „lejerității muncii”, potrivit unei surse anonime.

„Tu nu poți să mă convingi pe mine în această viață că o companie cu o serioasă problemă va merge la o firmă ca aceasta.”- a declarat recrutul legal.

Kevin Broyles, co-fondator al FisherBroyles, a spus că firma lui virtuală recrutează un partener care are cifra de afaceri de 20 de milioane de dolari. Dacă parteneriatul se va încheia cu succes, totul se va schimba.

„Oamenii vor spune, wow, dacă un om care are cifra de afaceri de 20 de milioane de dolari sau de 25 de milioane de dolari poate să facă mișcarea asta, atunci cineva care are 10 milioane de dolari sau 15 milioane de dolari poate să facă aceeași mișcare”, a spus el.

„Se va întâmpla.”

Sursa o puteți găsi AICI.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *