Consultarea publica privind sanatatea si ingrijirea pe piata unica digitala

Consultarea publică privind sănătatea și îngrijirea pe piața unică digitală

2 minute • Ioana Grosu • 20 iulie 2017


Comisia Europeană lansează astăzi o consultare publică privind transformarea digitală a sănătății și îngrijirii.
Această consultare va investiga necesitatea unor măsuri politice care vor promova inovarea digitală pentru o mai bună sănătate și îngrijire în Europa și vor alimenta o nouă comunicare politică care va fi adoptată până la sfârșitul anului 2017.
Cetățenii, organizațiile pacienților, profesioniștii în domeniul sănătății și asistenței medicale, autoritățile publice, cercetătorii, industriile, investitorii și utilizatorii de instrumente digitale de sănătate sunt invitați să răspundă consultării până la data de 12 octombrie 2017.
Formularul privind “Public Consultation: Transformation Health and Care in the Digital Single Market” este disponibil aici.
Consultarea colectează opinii privind:   

  • Accesul  transfrontalier la datele personale de sănătate;
  • O exploatare europeană comună a resurselor (infrastructură digitală, capacitate de date) pentru a accelera cercetarea și a avansa prevenirea, tratamentul și medicina personalizată;
  • Măsuri pentru adoptarea pe scară largă a inovării digitale, sprijinirea feedback-ului cetățenilor și a interacțiunii dintre pacienți și furnizorii de asistență medicală.

Scopul consultării Piața unică digitală
Revizuirea intermediară propune adoptarea de către Comisie a unei comunicări privind nevoia și domeniul de aplicare a măsurilor privind sănătatea și îngrijirea digitală, în conformitate cu legislația privind protecția datelor cu caracter personal, drepturile pacienților și identificarea electronică, concentrându-se în special pe:

  • Accesul sigur al cetățenilor la înregistrările medicale electronice și posibilitatea de a le împărtăși dincolo de frontiere.
  • Sprijină infrastructura de date pentru a promova cercetarea, de a preveni bolile și a personaliza sănătatea și îngrijirea în domenii-cheie.
  • Facilitați privind feedback-ul și interacțiunea dintre pacienți și furnizorii de asistență medicală și împuterniciți, oamenii să-și asume responsabilitatea pentru gestionarea propriei sănătăți.

sursa: ec.europa.eu/digital-single-market/  si europa.eu/rapid/press-release

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *