prim ajutor

Proiect de lege. Introducerea unui curs de prim ajutor.

2 minute • Adelina Voicu • 17 aprilie 2017


Datele științifice ne arată că peste 50% din decese au loc în primele două minute după accident și totodată, intervenția rapidă crește șansele de supraviețuire. Pentru a fi cu adevărat eficiente, măsurile de prim ajutor trebuie cunoscute foarte bine și efectuate în mod corect, altfel putând duce la sechele grave, precum traumatisme ale coloanei cervicale. În acest sens, propunerea legislativă își propune următoarele:

Numărul proiectului

B136/2017

Numele proiectului

Propunere legislativă pentru completarea art.23 din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr.195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice

Scopul (ce se urmărește prin proiect)

Instituirea obligativității efectuării și promovării unui curs de prim ajutor în trafic în vederea obținerii permisului de conducere.

Astfel, toți șoferii vor putea asigura rapid și corect măsurile de prim ajutor.

Camera sesizată

Senat

Camera decizională 

Camera Deputaţilor

Stadiu

11-04-2017 – înregistrat la Senat pentru dezbatere

Iniţiator

Senatori şi deputaţi

Termen adoptare tacită (unde există)

Cuvinte-cheie

permis de conducere, curs de prim ajutor, trafic, circulația pe drumurile publice

Modificări/ce se aduce nou

În vederea obținerii permisului de conducere candidații au obligația de a efectua, pe parcursul activităților de pregătire teoretică și practică, și promova un curs de prim ajutor în trafic.

Programa, modalitățile de organizare și desfășurare a cursului de prim ajutor în trafic, lista centrelor autorizate pentru instruirea și testarea teoretică și practică, baremul de promovare se stabilesc și se actualizează prin ordin comun al ministrului sănătății și al ministrului administrației și internelor.

 Link

Proiectul: SENAT

Expunerea de motive: SENAT

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *