Afis Selectie Online

Ești muzician sau artist? Ai șansa să-ți urmezi cariera cu una din bursele din Tinerele Talente.

5 minute • Ana-Maria Udriste • 16 decembrie 2019


Știți că vă spuneam în articolul de aici că a fost un Concert Regal organizat de Fundația Regina Maria pentru strângerea de fonduri ca să acopere bursele Tinerelor Talente?

Mai multe despre concert găsești aici, iar acesta a fost urmat la scurt timp de o gală.

Acum e timpul să și aplici pentru o bursă.

Ești muzician sau artist? Prinde una din cele 30 burse.

Fundația Regală Margareta a României lansează o nouă selecție pentru programul național Tinere Talente – ediția 2020, prin care oferă 30 de burse tinerilor muzicieni și artiști vizuali, proveniți din familii cu venituri reduse.

De ce nevoia unui asemenea program?

Mulți copii talentați provin din familii ale căror posibilități financiare nu le permit să-și urmeze talentul. Astfel, România pierde în fiecare an zeci de tineri talentați, care altfel ar putea deveni ambasadori culturali. Ca răspuns la această problemă, Fundația Regală Margareta a României a creat un program național pentru a sprijini și promova acești tineri artiști talentați, care provin din familii modeste și care au nevoie de sprijin financiar pentru a-și atinge adevăratul potențial și a-și exprima talentul, acordând peste 300 de burse în cele 11 ediții ale proiectului.

Proiectul a fost premiat și la Gala Societății Civile.

Care sunt condițiile?

Când vrei să aplici, trebuie să ai în vedere următoarele criterii:

  • să ai între 14 și 24 de ani
  • să studiezi la un liceu sau universitate de arte plastice și muzică din România
  • să vii dintr-o familie cu venitul de sub 1.500 LEI / membru de familie, și să poți dovedi că nu dispun de mijloace financiare pentru a-și perfecționa talentul.

Ce documente îți trebuie?

Ai nevoie de următoarele documente:

1.  Formularul de înscriere – îl poți descărca de aici

Formularul va fi însoțit de documente justificative pentru situația prezentată (adeverință de venit sau fluturaș de salariu sau copie talon de pensie pentru toți membrii familiei care au venituri). Pentru membrii familiei care nu au venit dar au peste 18 ani și nu sunt înscriși într-o formă de învățământ, atașați adeverința de la administrația financiară din care să reiasă că nu au niciun venit. Aceste documente justificative se atașează pentru părinți, bunici și frați.

2. Curriculum vitae (CV). În acesta vor fi menționate concursurile la care ai participat, diplome și premii obținute, date de contact (e-mail și telefon).

3. Scrisoare de recomandare din partea unui profesor de specialitate – va face referire la calitățile artistice și cele umane ale tale (de exemplu: perseverență, dedicație, punctualitate, respect față de ceilalți, etc.).

4. Carnet/Adeverință de elev/student (vizate pentru 2019-2020)

5. Scrisoare de intenție

6. Copie act de identitate buletin/carte de identitate sau certificat de naștere.

7. Acord prelucrare date personale pe care îl poți descărca de aici.

Unde trimiți documentele?

Înscrierea în procesul de selecție se face prin e-mail la tineretalente@principesa.ro sau prin poștă la adresa Fundației Regale Margareta a României, CP 327 –  oficiul postal 12, sector 1, București.

Dosarul va fi adresat doamnei Gabriela Iordache, coordonator program Tinere Talente.

Există un termen?

Termenul-limită este 18 decembrie 2019.

Unde pot afla mai multe informații?

Pe site-ul Tinere Talente.

Cum se acordă bursele?

Preselecția: analiza dosarelor, realizată de echipa proiectului – până la data de 10 ianuarie 2020.

Fiecare candidat este anunțat prin e-mail dacă s-a calificat în etapa următoare, precum și data la care va avea loc selecția.

Selecția  constă în audiție sau prezentarea portofoliului, în funcție de domeniul artistic și este realizată de către un juriu de specialitate.  Data și alte detalii privind  selecția realizată de juriu  vor fi comunicate pe e-mail candidaților eligibili. 

Bursele Tinere Talente se acordă pe perioada unui an calendaristic și permit
tinerilor să îşi cumpere materiale şi instrumente şi să participe la concursuri,
concerte, expoziţii şi cursuri de specializare în țară şi în străinătate. Candidații sunt evaluați în fiecare an în baza talentului și a potențialului artistic, de către un prestigios juriu, din care fac parte dirijorul Tiberiu Soare, tenorul Teodor Ilincăi, prof.univ.dr. Verona Maier și artiștii vizuali Ileana Marinescu și Virgil Scripcariu.

Bonus: program de mentorat începând din 2020

Începând din februarie 2020, bursierii și participanții vor beneficia de un program complex pentru dezvoltarea lor artistică, care include sesiuni de mentorat, masterclass-uri și workshop-uri ghidate de personalități de cultură, dar și promovarea operei lor prin concerte, expoziții, evenimente și proiecte multidisciplinare inedite.


Parteneri: Kaufland România, Fundația Globalworth

Sponsori: Kultho, Groupe Renault, Sofmedica, PPG Romania, Negro 2000, Enayati Group, Hotel Siqua, Easy Print Services, Residence Hotels.

Despre Fundaţia Regală Margareta a României
Fundaţia Regală Margareta a României (FRMR) a fost înfiinţată în 1990 de către Regele Mihai I al României și Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei române.
Cu o activitate de peste 29 de ani, Fundația Regală Margareta a României sprijină copii, tineri și vârstnici prin intervenții durabile, bazate pe schimbul de experiență și valori între generații. De-a lungul timpului, Fundația s-a implicat în numeroase proiecte sociale, culturale şi de susținere a educației şi talentului artistic. Mai multe detalii despre programele fundaţiei sunt disponibile pe www.frmr.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *