GDPR: persoanele care prelucreaza date nu mai notifica autoritatea

2 minute • Ana-Maria Udriste • 18 mai 2018


Conform unui comunicat de presă publicat pe site-ul Autorității Naţionale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal, începând din data de 25 mai 2018, operatorii nu vor mai avea obligația notificării prelucrărilor de date.
Operatorii de date cu caracter personal vor avea obligația de a ține la nivel intern documentația care să ateste îndeplinirea cerințelor conform Regulamentului GDPR.
Comunicatul de presă poate fi găsit mai jos:
”În conformitate cu prevederile Regulamentului UE 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date și de abrogare a Directivei 95/46/CE, începând din data de 25 mai 2018 (data aplicării acestui act normativ european), operatorii nu vor mai avea obligația notificării prelucrărilor de date.
În acest context, începând cu această dată, formularul de notificare existent pe site-ul autorității nu va mai putea fi completat de operatori în vederea înscrierii în registrul de evidenţă a prelucrărilor de date cu caracter personal prelucrările efectuate de operatori.
Totodată, formularele de notificare transmise de operatori anterior acestei date și nesoluționate de Autoritatea de supraveghere, nu vor mai fi înscrise în registrul de evidenţă a prelucrărilor de date cu caracter personal ulterior acestei date.
Cu toate acestea, eliminarea obligaţiei de a notifica autoritatea de supraveghere nu exonerează operatorii, de îndeplinirea obligaţiilor care le revin potrivit dispoziţiilor Regulamentului UE 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date și de abrogare a Directivei 95/46/CE.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *