anexa 6 dragan flora scaled 1

Hunedoara, perfectă pentru vreau-să-nu-mai-aud-de-drept (o săptămână)

2 minute • Miruna Casiana Dumitrașcu • 24 decembrie 2019


Flora a acceptat invitația noastră de a scrie despre una dintre destinațiile pe care ar trebui să o punem pe lista de dorințe imediat cum terminăm sesiunile (ca studenți). Astăzi, despre Hunedoara.

Recomandarea de vreau-să-nu-mai-aud-de-drept (o săptămână) are ținte turistice românești. Din cauza lipsei mediatizării turismului, uneori uităm de natura românească, de istoria ei și de dezvoltare.

Am pornit din București având destinație finală Bulzeștii de Sus, Hunedoara, traseul urmat fiind prin Curtea de Argeș, Baraj Vidraru, Transfăgărășan, Orăștie, de unde am coborât spre Sarmizegetusa Regia (Anexa 1, Anexa 2).

Aflată în satul Grădiștea Muncelului, județ Hunedoara, aceasta a fost capitala statului dac, până la cucerirea sa de către Imperiul Roman, moment în care a fost mutată la (Sarmizegetusa) Ulpia Traiana. Pe lângă ruinele reconstituite ale Vechiului Imperiu, ce este impresionant este faptul că încă se fac săpături, având ocazia să urmărești munca arheologilor.


Ne-am întors către orașul Hunedoara, oraș ce și-a păstrat aspectul medieval, aspect evidențiat prin Castelul Corvinilor (Anexa 3, Anexa 4).

Intrarea se face prin traversarea unui pod pe sub care trece Râul Zlaști, dând aer de basm. Impresionant nu este doar structura puternică, dar și conservată a Castelului, ci și obiectele, ce reconstituie atmosfera și obiceiurile românești din acel secol.


Trecând prin Deva, am urcat cu funicularul la Cetatea Deva (Anexa 5, Anexa 6), cetate ce nu doar că-ți oferă sentimentul de siguranță și impunere, ci și de respirație tăiată; priveliștea este compusă din două părți reprezentative pentru Deva, anume orașul și terenurile agricole.

Drumul a durat în jur de 13 ore, înainte de înnoptare ajungând la căsuța din copac, TheTree Cottage (Anexa 7), o căsuță izolată pe un drum spre Muntele Găina, aceasta având toate dotările pentru a te odihnii în liniște, în munte, cu mulți fluturi și fără urși.


Ai fost pe undeva anul acesta si ai ramas de-a dreptul impresionat? Ce zici daca ne-ai scrie o mica recenzie, poate incurajam si alti cititori sa viziteze? Da-ne de veste pe contact@avocatoo.ro si vedem ce putem face 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *