pexels photo 463684

Moartea în era digitală – ce se întâmplă cu activele noastre digitale

2 minute • Andreea Bisca • 27 iulie 2017


Conturile de Facebook, site-urile de partajare online a fotografiilor, conturile de jocuri online sunt doar câteva dintre activele digitale care fac parte din viaţa noastră de zi cu zi. Oare ce se întâmplă cu toate acestea atunci când murim? Conturile de Facebook continuă să existe şi este destul de dificil pentru un reprezentant să dezactiveze astfel de conturi online.
Unele active digitale reprezintă doar licenţe de utilizare a serviciilor unui site web (de exemplu, contul iTunes). Licenţele sunt specifice fiecărei persoane în parte, astfel încât nu sunt transferabile odată cu moartea. Pe de altă parte, în cazul anumitor active digitale pot interveni şi drepturi de proprietate intelectuală, astfel încât acestea pot avea valoare monetară (spre exemplu, blogurile, numele de domeniu).
Cel mai bine este să ataşaţi testamentului dvs o listă a activelor digitale pe care le aveţi, detaliind unde pot fi găsite şi cum pot fi accesate. Asiguraţi-vă că executorii testamentari cunosc dorinţele dvs, dorinţe care pot fi aduse la cunoştinţa acestora printr-un memoriu. Dacă există drepturi de proprietate intelectuală legate de unele dintre activele dvs digitale, puteţi întocmi o clauză testamentară separată pentru a decide soarta acestora.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *