ccr

CCR: Moțiunea de cenzură a Guvernului Grindeanu. Excepție respinsă

2 minute • Bianca Gabriela Hadarag • 12 iulie 2017


În ziua de 12 iulie 2017, Plenul Curții Constituționale, învestit în temeiul art. 146 lit. l) din Constituție şi al art. 27 alin. (1) din Legea nr. 47/1992 privind organizarea şi funcționarea Curții Constituţionale, a luat în dezbatere sesizarea de neconstituţionalitate cu privire la condiţiile votării de către deputaţi și senatori a moţiunii de cenzură din data de 21 iunie 2017, sesizare formulată de domnul Sorin Mihai Grindeanu, în calitate de prim-ministru la data formulării acesteia.

În urma deliberărilor, Curtea Constituțională, cu unanimitate de voturi, a respins, ca inadmisibilă, sesizarea de neconstituţionalitate privind Moţiunea de cenzură nr.2MC/21 iunie 2017 – “România nu poate fi confiscată Apărăm democraţia şi votul românilor !“. Curtea a reținut, în esență, că autorul cererii nu avea dreptul de a sesiza Curtea în această problemă, iar, pe de altă parte, că modalitatea concretă de exercitare a votului secret cu bile excedează competenței Curții Constituționale.

Decizia este definitivă și general obligatorie și se comunică Preşedinţilor celor două Camere ale Parlamentului.

Argumentele reținute în motivarea soluției pronunțate de Plenul Curții Constituţionale vor fi prezentate în cuprinsul deciziilor, care se vor publica în Monitorul Oficial al României, Partea I.


sursa: www.ccr.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *